Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚ Ισπανίας (μ-λ)

-πρόχειρη μετάφραση-
Συνεδρίασε η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚ Ισπανίας (μ-λ) για να αναλύσει το ισπανικό και το διεθνές πολιτικό πλαίσιο, και να αντιμετωπίσει σημαντικά ζητήματα σχετικά με την πρακτική δουλειά του Κόμματος σε διάφορους τομείς.

Η Κεντρική Επιτροπή θεώρησε ότι, αυτή τη χρονική στιγμή, και στα πλαίσια της αναδιάρθωσης του ιμπεριαλισμού για να περιορίσει τις συνέπειες της κρίσης για το λαό, βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας πολυπολικής παγκόσμια τάξης, μια πολύ ρευστή  ευμετάβλητη κατάσταση, μακριά από τα ευεργετικά αποτελέσματα που είχαν αποδοθεί στον Ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό μέχρι τώρα και η οποία στην πραγματικότητα προεικονίζει μια μελλοντική διαμόρφωση των σχηματισμών, που σε άγνωστο χρόνο, θα μετατραπούν σε ανταγωνιστικές αντιθέσεις. Για παράδειγμα, έχουμε μια ΕΕ η οποία δείχνει μια καθολική ομοφωνία στην προώθηση αντεργατικών πολιτικών, αλλά που από την άλλη υπάρχουν και βαθιά χάσματα που ανοίγουν οι αντιφάσεις που ανακύπτουν μεταξύ της διαφορετικών εθνικών αστικών τάξεων. 

Στο πλαίσιο αυτό, είναι θετικές οι εξελίξεις και η υιοθέτηση αντι-ιιμπεριαλιστικών και φιλολαϊκών θέσεις στη Λατινική Αμερική,  υπογραμμίζουμε ιδιαίτερα και χαιρετίζουμε την πρόσφατη επιτυχία των συντρόφων του MPD στον Ισημερινό, ενώ παράλληλα  αναπτύσσεται μια σημαντική συζήτηση στο πλαίσιο των φιλολαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων πρέπει να αναλάβει τις οργανώσεις τους.

Παράλληλα, παρατηρούμε με ανησυχία την αυξανόμενη συγκέντρωση της εξουσίας στα χέρια της εκτελεστικής εξουσίας σε διάφορα ευρωπαϊκά κράτη, όπου η αντίδραση είναι η ενίσχυση της νομοθεσίας για την ποινικοποιήσουν κάθε μορφή ένστασης προς την αστική τάξη. Όπως επισημαίνεται από την πρόσφατη συνάντηση στην Ιταλία, τα πέντε ευρωπαϊκά κόμματα-μέλη της Διεθνούς Διάσκεψης των Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων (CIPOML), στην Ιταλία και τη Γαλλία έχουν σημειωθεί  παραδείγματα που δείχνουν ένταση της φασιστικοποίησης στην Ευρώπη. Από την άποψη αυτή, δείχνει ότι η επιτυχία στην Ισπανία οι ευρωπαϊκές εκλογές του κόμματος Ένωση, Πρόοδος και Δημοκρατία (UPyD) του οποίου ο ισπανικός λαϊκισμός μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για την πρωτεύουσα προς την ίδια κατεύθυνση.

Αυτές οι εκλογές ανέδειξαν το γεγονός που είχαμε επισημάνει και στην ανακοίνωση που εξεδώσαμε το Μάη, η αδυναμία της διασποράς και της Ισπανικής αριστεράς μεταφράζεται σε απουσία πολιτικής ενότητας που θα επιτρέψει τη δημοφιλή και δυνάμεις agglutinate οι απαιτήσεις του αγώνα. Μ’ 'αυτή την έννοια, η ΚΕ μας έχει αναλυσεί και συζητήσει σε βάθος το έργο του ΚΚ Ισπανίας (μ-λ) στο μαζικό κίνημα, απολαμβάνοντας μια ποσοτική και ποιοτική επίπτωση στην εργασία μας κυκλοφορία, η λαϊκή και νεολαία ενώ εξακολουθεί να είναι μεγάλη για εμάς είναι ο τρόπος για να προχωρήσουμε. Ως εκ τούτου, έχουμε προτείνει να αντιμετωπίσει τις στενές σχέσεις με αυτές τις εργασίες. Εξακολουθεί να εκκρεμεί, συνεπώς, η εξεύρεση της εν λόγω εναλλακτικής λύσης, και θα συνεχίσουμε να αφιερώνουμε τις προσπάθειές μας σε αυτό. ιστορία του επόμενου Συνεδρίου.

Σκεφτείτε αντιμετωπίσει επειγόντως την ανάγκη αυτή, απαιτείται από την κατάσταση των μαζών. Τα οικονομικά στοιχεία δεν αφήνουν περιθώρια για αισιοδοξία, και παρά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, το γεγονός είναι ότι η εργατική τάξη και λαϊκοί τομείς πλήττονται με εξαιρετική σκληρότητα, ενώ η κυβέρνηση προτιμά να αναπτυχθούν μέτρα για να εξασφαλίσουν τα οφέλη του κεφαλαίου. Συνεπώς το αίτημά μας προς όλα τα μέλη του ΚΚ είναι η περαιτέρω εμβάθυνση της  δουλειάς στις μάζες, η οποία συνδυάζει την πάλη και την ανάπτυξη σε μια πολιτική λογική, δεδομένης της αναμενόμενης αύξησης του ταξικού αγώνα κατά τους προσεχείς μήνες. Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι αναγκαία για την ενίσχυση των αιτημάτων των εργαζομένων και του λαού, ενόψει της εναλλακτικής πολιτικής για την αποφυγή περαιτέρω δράση κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι στο έργο αυτό, έχει ένα σημαντικό ρόλο η διαδικασία της ενότητας που θέλουμε να αναπτυχθεί με άλλους μαρξιστές-λενινιστές να λαμβάνει ένα ακόμη βήμα προς την οικοδόμηση του Κομμουνιστικού Κόμματος για να ηγηθεί της ισπανικής εργατικής τάξης.

Κεντρικής Επιτροπή του ΚΚ Ισπανίας (μ-λ)
Μαδρίτη, Ιούνιος 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: