Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Πάνω από 1.000.000.000 οι πεινασμένοι στον κόσμο

Αποτέλεσμα της υπερεκμετάλλευσης και βαρβαρότητα του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού

Σε 1,20 δισεκατομμύριο ανθρώπους αναμένεται να φτάσει ο αριθμός των υποσιτιζόμενων, δηλ. το 1/6 του πληθυσμού της γης στο τέλος του 2009, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων (FAO) θα υποσιτίζεται, θα πεινά.
Σύμφωνα με την έκθεση του FAO στα τέλη του 2009, 1,20  δισεκατομμύριο άνθρωποι θα υποφέρουν από την πείνα, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού, η οποία προκάλεσε ελάττωση των εισοδημάτων, απώλειες θέσεων εργασίας και μείωση στην πρόσβαση των φτωχών στα τρόφιμα, παράλληλα με τη συνεχή αύξηση των τιμών στα είδη διατροφής.
Ο αριθμός των θυμάτων της πείνας αναμένεται να αυξηθεί κατά 11% σύμφωνα με τις προβλέψεις του FAO, οι οποίες στηρίζονται σε μελέτη της υπηρεσίας Οικονομικών Ερευνών του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον FAO «σχεδόν το σύνολο των ανθρώπων που υποσιτίζονται ζουν στις αναπτυσσόμενες χώρες».
Ο αριθμός των ανθρώπων που υποφέρουν απ’ την πείνα υπολογίζεται σε «642 εκατομμύρια στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, 265 εκατομμύρια στην υποσαχάρεια Αφρική, 53 εκατομμύρια στη Λατινική Αμερική και την Καραβαϊκή, 42 εκατομμύρια στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική και σε 15 εκατομμύρια στις αναπτυγμένες χώρες».
Η γενική εικόνα των ανθρώπων που υποσιτίζονται στον κόσμο αυξήθηκε από 825 εκατομμύρια  την περίοδο 1995-1997 σε 873 εκατομμύρια την περίοδο 2004-2006 σύμφωνα με το FAO.
Η εικόνα αυτή της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της πείνας και του θανάτου εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο είναι αποτέλεσμα της βαρβαρότητας των καπιταλιστών και των εκάστοτε κυβερνήσεων των διαφόρων χωρών με κύριο χαρακτηριστικό την εκμετάλλευση και την καταπίεση των εργαζομένων και γενικότερα των λαών, αλλά και το αιματοκύλισμά τους (Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ κλπ.) με πολέμους, με ρύπανση και μόλυνση του περιβάλλοντος, με ανεργία, με αύξηση των τιμών, κλπ., όλα για την αύξηση των κερδών των καπιταλιστών και των πολυεθνικών.
Στην εικόνα αυτή της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της πείνας και του θανάτου προστίθεται ακόμα το σύνολο των κοινωνικών προβλημάτων που ζουν και βιώνουν οι εργαζόμενοι και γενικότερα οι λαοί, αποτέλεσμα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας την ίδια στιγμή που τα ταμεία των καπιταλιστών αυξάνουν ολοένα και περισσότερο τα κέρδη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: