Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ στους κατοίκους του Γραμματικού

Στις 7 Ιούλη το πρωί δυνάμεις των ΜΑΤ, μ’ εντολή της κυβέρνησης Καραμανλή, εξαπόλυσαν μια πρωτοφανή σε βαρβαρότητα φασιστική επίθεση εναντίον των κατοίκων που δικαιολογημένα αντιδρούν στην κατασκευή ΧΥΤΑ στο Μαύρο Βουνό της περιοχής του Γραμματικού.
Πέρα απ’ αυτό ακόμα και η ίδια ΕΕ έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσει την κατασκευή ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και επιπλέον εκκρεμεί στο Συμβούλιο Επικρατείας προσφυγή για άρση της απόφασης για αναδάσωση της περιοχής.
Το πρωί στις 8 ώρα κάτοικοι του χωριού άρχισαν να χτυπούν τις καμπάνες και όλοι μαζεύτηκαν στην Πλατεία και στους δρόμους που οδηγούσαν προς τους χώρους έναρξης των εργασιών του εργολάβου για την κατασκευή των ΧΥΤΑ, τους οποίους απέκλεισαν.
Λίγο αργότερα μεγάλη δύναμη των ΜΑΤ κατέφτασε στην περιοχή και άρχισε με πρωτοφανή βιαιότητα να επιτίθεται στους κατοίκους για να τους απομακρύνει απ’ τα μπλόκα. Οι κάτοικοι πέρα απ’ τα οδοφράγματα έβαλαν φωτιές και σε μηχανήματα του εργολάβου.
Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Στη σύγκρουση τραυματίστηκαν αρκετοί κάτοικοι, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Κοινότητας που προπηλακίστηκε και έπεσε λιπόθυμος για να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αγία Όλγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: