Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Αντιδρά και η Διεθνής Αμνηστία στην έξωση των μεταναστών από το παλιό Εφετείο

Με αφορμή την αναγκαστική έξωση των μεταναστών από το κτίριο του παλαιού Εφετείου στην Ομόνοια, η Διεθνής Αμνηστία παρεμβαίνει και τονίζει τα εξής:

«Κανείς δεν πρέπει να υποβάλλεται σε έξωση χωρίς κατάλληλη ειδοποίηση, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση, χωρίς τη δέουσα νόμιμη διαδικασία που να περιλαμβάνει πρόσβαση σε ένδικα μέσα αποκατάστασης και χωρίς την παροχή κατάλληλης εναλλακτικής στέγης».

Και συνεχίζει: «Οι αναγκαστικές εξώσεις παραβιάζουν μια σειρά διεθνών και περιφερειακών συνθηκών και θεσμικών κειμένων για τα ανθρώπινα δικαιώματα που προστατεύουν το δικαίωμα σε κατάλληλη στέγαση, ιδίως το Διεθνές Σύμφωνο για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτισμικά Δικαιώματα, στο οποίο μετέχει η Ελλάδα».

Η οργάνωση καλεί ξανά τις ελληνικές αρχές να διασφαλίσουν, όπως υποχρεούνται, στέγαση σε όσους κατέστησαν άστεγοι.

Η συνεχιζόμενη φασιστική, ρατσιστική επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στους μετανάστες, όπως και παλιότερα η καταπάτηση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στη χώρα, καταγγέλλονται αναγκαστικά και από συντηρητικούς ή και αντιδραστικούς  οργανισμούς , που απλά δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς εάν  θέλουν να διατηρήσουν την επίφαση του εποπτικού τους ρόλου. Δεν περιμένουμε βέβαια τις δικές τους “καταγγελίες’’, έχοντας τη δική μας επαναστατική θέση αρχής και τη πλήρη γνώση της διαδικασίας φασιστικοποίησης που εφαρμόζει η κυβέρνησης του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ. Είναι όμως ενδεικτικό το ότι και αστικοί οργανισμοί αναγκάζονται να τονίσουν την καταπάτηση όλων των διεθνών συνθηκών για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και βέβαια είναι αστείο όταν οι προδότες ρεβιζιονιστές, (βλέπε καταγγελίες για παραβίαση δικαιωμάτων των μειονοτήτων, πχ Σλαβομακεδόνων ), βλέπουν ιμπεριαλιστικό δάχτυλο που πιέζει ως φαίνεται την “αντιιμπεριαλιστική” κυβέρνηση της ΝΔ, ίσως για να φρενάρει την ‘’φιλολαική’’ πολιτική της την οποία ποικιλότροπα στηρίζει το προδοτικό “Κ”ΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: