Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Αλληλεγγύη στο «Δημοκρατικό Δρόμο»!

Εκφράζουμε την  αλληλεγγύη μας στο μαροκινό κόμμα  «Δημοκρατικός Δρόμος» ("Annahj Addimocrati") και στους αγωνιστές του που πρόσφατα συνελήφθησαν ενώ μάχονταν για το μποϋκοτάζ των δημοτικών εκλογών.
Μεταξύ των  συλληφθέντων είναι και δύο μέλη της γραμματείας του Δημοκρατικού Δρόμου: Οι Arradi Abd El Majid και Mohamed Bel Atique. Ζητούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των κρατουμένων και τον σεβασμό της σωματικής τους ακεραιότητας. Η σύλληψή τους επειδή κατήγγειλαν την εκλογική φάρσα, αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της πλήρους έλλειψης δημοκρατίας και της ελευθερίας στο Μαρόκο, το καθεστώς του οποίου έχει την επαίσχυντη υποστήριξη των λεγόμενων ευρωπαϊκών δημοκρατιών και των ΗΠΑ.
Εμείς, τα ευρωπαϊκά μαρξιστικά-λενινιστικά κόμματα, μέλη της Διεθνούς Σύσκεψης των Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων (ICMLPO), εκφράζουμε την υποστήριξή μας στο κόμμα του Δημοκρατικού Δρόμου, στους αγωνιστές και στους ηγέτες του.
Ο αγώνας για  την επίτευξη της ελευθερίας και  της δημοκρατίας στο Μαρόκο, ο αγώνας που διεξάγεται κάτω από δύσκολες και ενίοτε τραγικές συνθήκες, αξίζει την υποστήριξη των κομμουνιστών και των λαϊκών δυνάμεων όλου του κόσμου. Εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας, δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να εργαστούμε για την ανάπτυξη της διεθνιστικής αλληλεγγύης, καθώς και να καταγγείλουμε τη βίαιη καταστολή που υπέστησαν οι αγωνιστές του λαού από το καθεστώς του Μαρόκου.
Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός!
Ιουνίος 2009
Κομμουνιστικό Κόμμα  Εργατών Δανίας (APK)  
Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας (Μ-Λ) 
Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Γαλλίας (PCOF)  
Κομμουνιστική Πλατφόρμα ΙΤΑΛΙΑ 
Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας (TDKP)

*Το κείμενο  συνυπογράφει η Κίνηση για  Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55 η οποία για τεχνικούς λόγους δε μπόρεσε να παραβρίσκεται στην Περιφερειακή Σύσκεψη,

Δεν υπάρχουν σχόλια: