Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Κυβέρνηση της Κόζα Νόστρα ή οι στενές διασυνδέσεις υπουργών και πολιτικών της ΝΔ με τη συμμορία των Βλαστού-Τρομπούκη

Η απαγωγή  του μεγαλοεφοπλιστή Π.Παναγόπουλου δεν μπορούσε να μείνει για πολύ ανεξιχνίαστη αλλά ούτε και να «θαφτεί» στη σιωπή των πολιτικών σκοπιμοτήτων, γιατί αφορούσε έναν απ’ τους πιο ισχυρούς και σημαντικούς παράγοντες του κεφαλαίου που συνάμα ανήκει σ’ ένα απ΄ τα ισχυρότερα τμήματα του ντόπιου κεφαλαίου.

Μια κάποια «ωραία μέρα», λοιπόν, του Ιούλη ο  ελληνικός λαός έκπληκτος πληροφορήθηκε ότι η συμμορία των απαγωγέων δεν ήταν απλά μια σπείρα του υπόκοσμού και του εγκλήματος μα έχει σχέσεις όχι μόνο με τα διάφορα «γρανάζια» του αστικού κρατικού μηχανισμού και άμεση σχέση με υπεράνω «πάσης υποψίας» επιχειρηματίες αλλά και με υφυπουργούς, υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή και πολιτευτές του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ.

Έτσι  ως πριν λίγο στην εργατική τάξη και  στο λαό ήταν γνωστά μόνο η ακραία αντιδραστικότητα και η ακραία ανικανότητα  της κυβέρνησης Καραμανλή αλλά και  η πρωτοφανής σαπίλα και διαφθορά με τα διάφορα «ιερά» σκάνδαλα, τώρα πληροφορούνται ότι η κυβέρνηση της χώρας τους – για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου – έχει εξελιχθεί σε μία κυβέρνηση της Κόζα Νόστρα – φαινόμενο ως τώρα άγνωστο στη χώρα μας μα πολύ γνωστό στις ΗΠΑ με τις στενότατες διασυνδέσεις του μεγάλου αμερικάνικου κεφαλαίου και των πολιτικών του εκφραστών με γκανκστερικούς κύκλους τύπου Αλ Καπόνε κλπ. και στην Ιταλία με τις διασυνδέσεις του εκεί κεφαλαίου και των πολιτικών του εκφραστών (Αντρεότι, κλπ.) με την ιταλική μαφία.

Απ’ όσα  έγιναν γνωστά στον τύπο από τις  απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ των μελών της συμμορίας και  συγκεκριμένα σ’ εκείνη μεταξύ του  Γ. Βλαστού και του επιχειρηματία  Γ.Τρομπούκη γίνεται αναφορά στον υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας  Π.Καμένο,ενώ σ’ εκείνη της συζύγου του Βλαστού, Ι.Χήρα, με το Μιχάλη Κυριακάκη, διευθυντή των φυλακών Χανίων, αναφέρεται το όνομα του αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Μαρκογιαννάκη. Στις συνομιλίες μεταξύ των μελών της σπείρας αναφέρονται ονόματα και αξιωματικών της ΕΛΑΣ.

Ο μεγαλοεργολάβος  Γ. Τρομπούκης, μέλος της «συμμορίας των 16» υπήρξε στενός συνεργάτης του  στελέχους της ΝΔ Μ.Σωτηρίου και  ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος  στο ψηφοδέλτιό της όταν αυτή ήταν υποψήφια Δήμαρχος με τη Νέα Δημοκρατία στην Αμφιλοχία. Η Μ.Σωτηρίου ήταν ως χθες διευθύντρια (μετά τις αποκαλύψεις παραιτήθηκε) του πολιτικού γραφείου του νυν υφυπουργού Υγείας Ν.Σαλμά, ενώ το 2004 ήταν στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Γι’ αυτά τα λίγα, αλλά πολύ αποκαλυπτικά για  τη στενή διασύνδεση των υπουργών και πολιτικών της ΝΔ και επιχειρηματιών με τη μαφιόζική «συμμορία των 16» στοιχεία που έφτασαν στη δημοσιότητα, οι Μαρκογιαννάκη-Καμένος απαίτησαν και πέτυχαν τον «αποκεφαλισμό» του διοικητή της ΕΥΠ.

Οι σημαντικές αυτές αποκαλύψεις για το νέο, και πολύ επικίνδυνο για την εργατική τάξη και το λαό, αυτό φαινόμενο στην πολιτική ζωή της χώρας προκάλεσαν αναστάτωση στους κυρίαρχους κύκλους του κεφαλαίου και η κυβέρνηση «έκλεισε» άρον-άρον το θέμα, ενώ το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ και η κυβέρνηση Καραμανλή θα μείνει στην ιστορία του τόπου ως η κυβέρνηση που εγκαινίασε την έναρξη και προώθηση της στενότατης διασύνδεσης-σύμφυσης σ’ ενιαίο μπλοκ: εγκληματικών μαφιόζικων συμμοριών-επιχειρηματιών καπιταλιστών-πολιτικών-υπουργών κυβερνήσεων a la ΗΠΑ-Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: