Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΛΜΕ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 176 € ΣΤΙΣ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 176 € ΣΤΙΣ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2009

Συνάδελφοι,σες

                 Ανάμεσα στα οικονομικά αιτήματα του κλάδου μας, όπως αυτά καθορίστηκαν από το προηγούμενο συνέδριο της ΟΛΜΕ και τις Γενικές Συνελεύσεις των προέδρων των ΕΛΜΕ, είναι και το αίτημα για την άμεση χορήγηση της  ειδικής μηνιαίας αποδοχής των 176 Ευρώ σε όλους τους εκπαιδευτικούς, αναδρομικά από 1.1.2002, καθώς και για την εφεξής χορήγηση του ποσού αυτού με την ενσωμάτωσή του στο Βασικό   Μισθό μας.

                 Η ΟΛΜΕ συνεχίζει να διεκδικεί ,κυρίως, πολιτικά και συνδικαλιστικά, την ικανοποίηση αυτού του δίκαιου αιτήματός μας, αξιοποιώντας όλα τα μέσα (απεργιακές κινητοποιήσεις, παραστάσεις στα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών, υπομνήματα και παρεμβάσεις στα κόμματα της Βουλής για νομοθετική λύση κ.ά.).

Οι μέχρι σήμερα δικαστικές αποφάσεις δικαιώνουν τους εκπαιδευτικούς, που κατέθεσαν αγωγή (1132/2008 απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης που αφορά 53 συναδέλφους από τη Θεσσαλονίκη). Στην ίδια κατεύθυνση δικαίωσης βρίσκονται και αποφάσεις του Αρείου Πάγου  (93/2009 και 574-576/2009) οι οποίες αφορούν υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Το Ελληνικό Δημόσιο, κατέθεσε  στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση για την αναίρεσή της παραπάνω απόφασης του Εφετείου Θεσσαλονίκης, η οποία ορίστηκε να εκδικαστεί στις 21 Σεπτέμβρη 2009.

Στην αίτησή του το Δημόσιο ζητεί την ακύρωση της απόφασης του Εφετείου και την εν τέλει απόρριψη της αγωγής των εκπαιδευτικών, προβάλλοντας τα ίδια πάντα σαθρά επιχειρήματα  και αντιρρήσεις κατά των αιτημάτων  της εκπαιδευτικής κοινότητας που απορρίφθηκαν από όλα τα δικαστήρια μέχρι σήμερα.  

Επειδή η εκδίκαση της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, έχει ευρύτερη σημασία για όλους τους εκπαιδευτικούς και μια ενδεχόμενη θετική απόφαση θα ανοίξει το δρόμο για τη μαζική χορήγηση των αναδρομικών αλλά και θα συμβάλλει θετικά στην πολιτική και συνδικαλιστική διεκδίκηση του θέματος από την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές, 

καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας στην Αθήνα (Πανεπιστημίου 47) τη ΔΕΥΤΕΡΑ  21/9/09 στις 9 π.μ. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στη συγκέντρωση κηρύσσουμε 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας 8 – 11 π.μ.

Οι ΕΛΜΕ της χώρας εκτός λεκανοπεδίου  προτείνουμε να οργανώσουν συγκεντρώσεις στην περιοχή τους.

 

ΟΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: