Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

ΦΡΙΚΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Το Σάββατο 10 Οχτώβρη έχασε τη ζωή του  δολοφονημένος, ο 25-χρονος Πακιστανός Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ στο σπίτι του  στη Νίκαια. Πρόκειται για ένα  θύμα μεσαιωνικών βασανιστηρίων  από τις δυνάμεις καταστολής, που  περιλάμβανε «φάλαγγα» με γκλόμπ, ανελέητο ξυλοδαρμό και ηλεκτροσόκ  σε πόδια και χέρια μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας.
Όλα ξεκίνησαν  τα ξημερώματα της 26ης Σεπτέμβρη όταν και σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η κίνηση  «Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» στο tvxs, 15 αστυνομικοί εισέβαλαν σπίτι του, ξυλοκόπησαν όλη την οικογένεια, τον έσυραν με το κεφάλι κάτω να χτυπιέται στα σκαλοπάτια και τον μετέφεραν, ήδη βαριά τραυματισμένο, στο Τμήμα της Νίκαιας. Όλα αυτά για μια σύλληψη κάποιου, με καταγγελία εναντίον του, ξυλοδαρμό ανηλίκου.
Η δολοφονία  των κατασταλτικών δυνάμεων, είναι  καραμπινάτη αφού εκβιάστηκε ο αδερφός  του θύματος να «υπογράψει» πως  μετά  την έξοδο από το Αστυνομικό Τμήμα, ο Μοχάμεντ δεν έφερε ούτε μώλωπες. Πρόκειται για την ανοιχτή  ομολογία και την ολοκλήρωση με εκβιαστική απόσπαση ομολογίας της δολοφονικής ενέργειας, από πλευράς «των προστατών του πολίτη».
Το φοβερό ρατσιστικό έγκλημα ολοκληρώθηκε με την μη μεταφορά του πολυτραυματία  σε νοσοκομείο, από φόβο ( και σίγουρα  μετά συνεχείς απειλές), επειδή το θύμα δεν ήταν «νόμιμος» – «με χαρτιά».
Πρόκειται όμως σίγουρα για μια «νόμιμ»’ ρατσιστική δολοφονία, από μεριάς του  αστικού κράτους και των εκφασισμένων κατασταλτικών μηχανισμών του.
Ο καινούργιος  αλλά πασίγνωστος νέος Υπουργός καταστολής Χρυσοχοϊδης, της «πάταξης της τρομοκρατίας», των άγριων κατασταλτικών φασιστικών επιχειρήσεων, ήδη έχει ξεκινήσει την δεύτερη πράξη του έργου του. Όλη την προηγούμενη βδομάδα τα Εξάρχεια και η ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, γίνονται θέατρο προληπτικών-βίαιων συλλήψεων, από ένστολους και μη (!) με επιχειρήσεις ακόμη και σε καφενεία και μπαρ, με μεθόδους που καταδείχνουν τη τήρηση της «συνέχειας του κράτους», των πραχτικών των φασιστοειδών Πολύδωρα, Μαρκογιαννάκη και λοιπών.
Ο Χρυσοχοϊδης  που εν μέσω αυτών των επιχειρήσεων είχε τα θράσος να δηλώσει πως θα διωχθεί «όποιος αγγίξει , έστω πολίτη», ας πάρει θέση σε μια δολοφονία της «κυβερνητικής μετάβασης», αυτός με τη χτεσινή και τωρινή πρακτική του, με τη δηλωμένη άποψη του μεγαλοαστικού ΠΑΣΟΚ, για «οριστική λύση» της τάχατες «λαθρομετανάστευσης».
Δεν έχουμε αυταπάτες για τάχατες «εκδημοκρατισμούς» των μηχανισμών καταστολής,  γι αυτό ακριβώς δεν μένουμε καθόλου  σ’ αυτό, και προπαντός, όταν κάθε φορά  «το έγκλημα μας χτυπάει τη πόρτα».
Πρόκειται για μιά ακόμη δολοφονία , σε βάρος των ταξικών μας αδελφών, πρόκειται για ένα ακόμη έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης στο σύνολό της, και οφείλουμε να απαντήσουμε με πλατύ, ενωτικό και αγωνιστικό αντιφασιστικό αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: