Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΤΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ

Από σύντροφο, κάτοικο περιοχής Νέου Κόσμου

(Τα καταγράφω και σαν κάτοικος της περιοχής)

Χτες το βράδυ Τρίτη 24 Νοέμβρη, έγινε μια εκτεταμένη ναζιστική-ρατσιστική επίθεση, με στόχο Άραβες μετανάστες στη περιοχή Άγιου Σώστη, στο Νέο Κόσμο.

Η περιοχή για όσους γνωρίζουν, ακριβώς όντας ένα από τα ελασίτικα άντρα της νοτιανατολικής Αθήνας, με τα προλεταριακά ‘’προσφυγικά’’ της να κατοικούνται από παλιά από κουκουέδες, μετά το ’50 βίωσε μια βίαιη μεταβολή πληθυσμού, με μεταφορά στις γύρω από τα προσφυγικά μικροαστικές πολυκατοικίες της εποχής, χωροφυλάκων, αστυνομικών και χαμηλόβαθμων στρατιωτικών. Για τους αγωνιστές του αντιχουντικού αγώνα στη Νότια Αθήνα, η περιοχή ήταν φόβος και τρόμος ,σαν η σφιγγοφωλιά των χαφιέδων των φασιστών.

Σ’ αυτή τη γειτονιά, με τους αρκετούς ντόπιους φιλοφασίστες, με τα άθλια προσφυγικά να κατοικούνται πια κύρια από Αραβες μετανάστες, ήρθε και χτύπησε το αληταριό της ‘’Χρυσής Αυγής’’ με 60-70 κρανοφόρους δολοφόνους-ληστές, αρχικά σε δυο μινι-μάρκετ στην οδό Σφιγγός, που ανήκουν σε Σύριους μετανάστες.

Οι αλητήριοι αυτοί,  αφού κραυγάζοντας ‘’έξω οι ξένοι’’ σαν κοινοί ληστές άρπαξαν απ’ τα δυο μαγαζάκια 1700 Ε, συνέχισαν σπάζοντας τα πάντα, χτυπώντας δολοφονικά όσους αλλοδαπούς έβρισκαν μπροστά τους. Στη συνέχεια της κλοπής, ‘’η σταυροφορία’’ συνεχίστηκε προς τη τσιμεντένια ‘’πλατεία’’ των προσφυγικών, όπου και πάλι ουρλιάζοντας τα εμετικά τους συνθήματα, ξυλοκόπησαν όσους αλλοδαπούς έβρισκαν μπροστά τους.

Η αστυνομία, έσπευσε να διαστρευλώσει τα γεγονότα, μιλώντας για ‘’συμπλοκές αλλοδαπών’’ αποκρύπτοντας εντελώς, τόσο τη ληστεία όσο και τα εμετικά συνθήματα που έδειχναν την ταυτότητα των ενόχων.

Προχώρησε μάλιστα σε αποπροσανατολιστικές προσαγωγές 6 Σύριων και δυο Ελλήνων πιτσιρικάδων που έπαιζαν μπάσκετ(!) στη πλατεία των γεγονότων. Φυσικά αφέθηκαν ελεύθεροι, με την υπόθεση να κλείνει επίσημα εδώ.

Για όλους τους αντιφασίστες όμως, η υπόθεση των φασιστικών πογκρόμ ενάντια στα ταξικά μας αδέλφια από τις εγκληματικές συμμορίες με την (τουλάχιστον) ανοχή των δυνάμεων καταστολής, ΜΕΝΕΙ ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΗ.

Η απάντηση με ευρύ- αποφασιστικό αντιφασιστικό μέτωπο που θα τσακίσει το φασιστικό εσμό, είναι αναγκαία όσο ποτέ και οφείλει να πάρει χαραχτήρα πολιτικής παρουσίας, παντού όπου θα σκάει το ‘’αυγό του φιδιού’’.

Δεν υπάρχουν σχόλια: