Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις υπάρχει πάντοτε έντονη η παραπληροφόρηση των ‘’λακέδων των κεφαλαιοκρατών’’ , ΜΜΕ που στοχεύουν στον- ναζιστικής έμνευσης- ‘’κοινωνικό αυτοματισμό’’. Στο να φέρνουν δηλαδή ,το κάθε φορά αγωνιζόμενο κομμάτι του λαού, απέναντι στους υπόλοιπους εργάτες και τη φτωχολογιά πόλης και χωριού.

Στις πρόσφατες κινητοποιήσεις, πέρα από την απόκρυψη της συρρίκνωσης της πρωτογενούς παραγωγής ακόμη παραπάνω κατ’ εντολή της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, ( ακόμη 150000 αγρότες εγκατέλειψαν την εργασία τους τα τελευταία πέντε χρόνια σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της ΕΕ), πέραν της μη προβολής της τεράστιας ‘’ψαλίδας’’ της τιμής παραγωγού και της τελικής τιμής κατανάλωσης, που γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του ελληνικού κράτους για όφελος των λούμπεν τοκογλύφων- μεσαζόντων και φτάνει καθ’ ομολογία της ίδιας της κυβέρνησης στο 65%, υπάρχει και το ψέμα των δήθεν ετήσιων επιχορηγήσεων της φτωχομεσαίας αγροτιάς από τον προυπολογισμό. Αυτό διαψεύδεται από την ίδια τη Μπατζελή που ομολογεί πως έχουν παράνομα παρακρατηθεί από τους αγρότες οι ‘’επιδοτήσεις’’ από το 2004 :

‘’…… Ερωτηθείσα για τις δηλώσεις της περί λήξης σήμερα των αγροτικών κινητοποιήσεων λόγω κόπωσης των αγροτών, η κ. Μπατζελή επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν ποντάρει στην κόπωση, αλλά στην υπευθυνότητα των αγροτών. Παράλληλα, προσμετρώντας τις κοινοτικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις που οφείλονται στους αγρότες από το 2004, την ανεξόφλητη ενιαία ενίσχυση του 2009, μαζί με εκείνες που θα δοθούν από τον ερχόμενο Δεκέμβριου (ενιαία κοινοτική ενίσχυση του 2010) και συνυπολογίζοντας το έκτακτο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, τις αυξήσεις στις συντάξεις του ΟΓΑ και προσδιορίζοντας χονδρικά τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων δανείων, η κ. Μπατζελή εμφάνισε το «μαγικό νούμερο» των 5,524 δισ. ευρώ που θα πέσουν, όπως χαρακτηριστικά είπε, στη διάρκεια του τρέχοντος έτους στην αγροτική αγορά….’’ ( Πηγή, ‘’Ναυτεμπορική  27 Γενάρη).

Κοντολογίς, οι επιδοτήσεις της ΕΕ που δεν είναι, παρά το τίμημα του ξεπαστρέματος της αγροτικής παραγωγής, στο όνομα της ‘’δυσκολίας διασταύρωσης στοιχείων και της αφερεγγυότητας των συνεταιρισμών’’, παρακρατούνται από το 2004 και αντ’ αυτού μετά κάθε κινητοποίηση, δίνονται επιλεκτικά και ψηφοθηρικά κάποια ψίχουλα, που ονομάζονται ‘’έκτακτη επιδότηση’’.

Η κυβέρνηση από τη μια παίζει το παιχνίδι του καρότου και του μαστίγιου, εμφανίζοντας την ήπια Μπατζελή που περιμένει την ‘’κόπωση’’ απέναντι στον γνωστό ‘’άγριο’’ της παρέας Πάγκαλο, που προτιμά επέμβαση των ΜΑΤ με τη σύμφωνη γνώμη του Άρειου Πάγου και από την άλλη προσπαθεί να στριμώξει τους θλιβερούς σοσιαλδημοκράτες του Περισσσού με την ‘’επαναστατική κάθοδο του Μπούτα στο Κολωνάκι’’, μιλώντας για κενό εκπροσώπησης της αγροτιάς.

Πράγματι υπάρχει κενό εκπροσώπησης όταν τα παλιά δημιουργήματα του ΠΑΣΟΚ του ’81, που ταύτιζαν τις συνεταιριστικές ενώσεις με τη συνδικαλιστική οργάνωση όλων των πραγματικών αγροτών, είναι πια χωρίς περιεχόμενο και άχρηστα εργαλεία και για το ίδιο το νέο ΠΑΣΟΚ. (ΠΑΣΕΓΕΣ & σια ). Από την άλλη, οι θλιβεροί σοσιαλδημοκράτες του ‘’Κ’’ΚΕ, άγονται και φέρονται σε διαρκή συμμαχία με τους φασιστοειδείς Κοκκινούληδες, εκφράζοντας μόνο τα μέλη τους, λειτουργώντας πάντα απεργοσπαστικά, αδιαφορώντας για τους νέους φτωχούς αγρότες και φτάνοντας στο επίπεδο αίσχους της Παπαρήγα στη Βουλή να υπερασπίζεται και τους ‘’αγρότες κατά μη κύριο επάγγελμα’’, δίνοντας τη δυνατότητα στον Παπανδρέου να την ειρωνευτεί για κάλυψη στους ‘’κολωνακιώτες αγρότες’’.

Δεν υπάρχουν σχόλια: