Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Το Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα Αργεντινής καταδικάζει τη νέα υποδούλωση στον βρετανικό ιμπεριαλισμό

Το Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα  απορρίπτει τη νέα αυτή πράξη σφετερισμού του βρετανικού ιμπεριαλισμού να εντίνει την εκμετάλλευση του πετρελαϊκού πλούτου στα Φώκλαντ. Είναι μια νέα υποδούλωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Αργεντινής σε σχέση με την οποία η κυβέρνηση Κίρσνερ δεν έχει προχωρήσει πέρα από άπνοες διπλωματικές διαμαρτυρίες. Οι ενέργειες αυτές [της κυβέρνησης] συνάδουν με την πολιτική της στο να κάνει σημαντικές παραχωρήσεις στις διάφορες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που σφετερίζονται τη χώρα μας.

Image
“Εξω οι Εγγλέζοι από τα Μαλβίνας”
Σύνθημα σε τοίχο στο Florencio Varela, Gran Buenos Aires

[…]

Χρειάζεται λαϊκή κινητοποίηση και πατριωτισμό για να αντικρούστει η νέα βρετανική υποταγή που να ζητήσει άπό την κυβερνηση να πάρει δραστικά μέτρα ενάντια στις βλέψεις του βρετανικού ιμπεριαλισμού στο έδαφος μας.

Θα πρέπει να κερδίσουμε την υποστήριξη και αλληλεγγύη των αδελφών μας στη Λατινική Αμερική για να διαμαρτυρηθούν για την τελευταία αυτή πράξη της πειρατείας του Ηνωμένου Βασιλείου και  επιβεβαίωση της ακλόνητης απόφασή μας για την ανάκτηση των νησιών Μαλβίνας (σ.τ.μ. οι Αγγλοι τα ονομάζουν Φώκλαντ), Νότιας Γεωργίας και Σάντουιτς με αποτελεσματική κυριαρχία μας.

Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα (Αργεντινής)

Δεν υπάρχουν σχόλια: