Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΝΔ-ΛΑΟΣ-«ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»-ΙΕΡΑΤΕΙΟ: ρατσιστικο-εθνικιστικό παραλήρημα μ΄ αφορμή το νομοσχέδιο για τους μετανάστες

Σαμαράς χέρι-χέρι με τον  Καρατζαφέρη

Απ’ τις  αρχές Γενάρη, μ’ αφορμή το νομοσχέδιο για τους μετανάστες, η πλευρά του  συνόλου της φασιστικής αντίδρασης (μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ – ναζιφασίστες των ΛΑΟΣ-«Χρυσής Αυγής», κλπ.) έχει οργανώσει μια χωρίς προηγούμενο ξέφρενη ρατσιστικο-εθνικιστική εκστρατεία, που στηρίζεται και από μερίδα ΜΜΕ, η οποία, παίρνοντας  διαστάσεις πραγματικού παραληρήματος, καλλιεργεί στο λαό ένα κλίμα πρωτοφανούς ξενοφοβίας.

Ο Καρατζαφέρης ωρυόμενος στις 24 Γενάρη κραύγαζε: «όχι, δε θέλουμε να νοθευτεί ο ελληνισμός», «αυτοί που σχεδιάζουν την απεθνοποίηση και αποχριστιανοποίηση της Ελλάδας, όταν αυτός ο τόπος έχτιζε Παρθενώνες, αυτοί ήταν ακόμα στα δέντρα», «δεν θ’ αλλοιώσουν το εθνικό φρόνημα», «θα κρατήσουμε την Ελλάδα ζωντανή και το εθνικό φρόνημα καθαρό», κλπ., έχοντας τις ευλογίες και ακολουθούμενος απ’ τους ρατσιστές εκπροσώπους του αντιδραστικού Ιερατείου τύπου Άνθιμου, Σεραφείμ, Αμβρόσιου κλπ.

Η ναζιφασιστική  αντίδραση ΛΑΟΣ-«Χρυσή Αυγή», κλπ., πέρα απ’ την ξέφρενη ρατσιστο-εθνικιστική  προπαγάνδα, έχει προτείνει δημοψήφισμα  και συγκεντρώνει υπογραφές, αναμένοντας  να στηριχθεί και από ένα μέρος  των δίδυμων αδελφών τους, τους ψηφοφόρους και οπαδούς του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ, με «μπροστάρη» το γελοίο ναζιφασίστα Ψωμιάδη («έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι») που έσπευσε απ’ τους πρώτους «βάζοντας, χέρι χέρι με τον Καρατζαφέρη, την υπογραφή του στο δημοψήφισμα που οργανώνει το ΛΑΟΣ για τους μετανάστες» («Νέα», 27/1/2010, σελ.5).

Και το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ τάχθηκε, δια στόματος του αρχηγού του, ευθύς εξαρχής κατά της απόκτησης  ιθαγένειας και πολιτικών δικαιωμάτων  των μεταναστών και δήλωσε ότι, όταν γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει το νομοσχέδιο.

Αναμενόμενη υπήρξε η ταύτιση, μέσα απ’ τις  δηλώσεις τους, των ΝΔ-ΛΑΟΣ σ’ αυτό το θέμα, αφού κινούνται στην ίδια εθνικιστικο-ρατσιστική κατεύθυνση με ρατσιστικά «μαργαριτάρια»  του είδους «οι έλληνες είναι λαός και δεν είναι πληθυσμός», οι «ρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ διευκολύνουν την είσοδο μεταναστών παράνομα στη χώρα», κλπ.. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι δηλώσεις του κουνιστο-λυγιστού Πρ. Παυλόπουλου: «με το νομοσχέδιο κάνουν κράχτη την Ελλάδα για την παράνομη μετανάστευση» και «δεν μπορεί να επιτρέπουμε να γίνουν έλληνες άνθρωποι που δεν έχουν καταλάβει τι είναι ο ελληνισμός και ο ελληνικός λαός».

Αυτός ήταν ο λόγος που ο δίδυμος  του Αντ.Σαμαρά ναζιφασίστας Γ.Καρατζαφέρης του απένειμε τα αρμόζοντα εύσημα δηλώνοντας: «χαίρομαι που έστω και καθυστερημένα, ο πρόεδρος της ΝΔ άκουσε την παρότρυνσή μου από το βήμα του Κοινοβουλίου. Η απόφασή του αυτή εναρμονίζεται πλήρως με τους οπαδούς του, που έχουν ήδη υπογράψει υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος, ως πρωτοβουλία του ΛΑΟΣ».

Τις ίδιες ρατσιστικές δηλώσεις επανέλαβε ο Σαμαράς και στην ομιλία του (17/1/2010) σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, διανθισμένη με μπόλικο και της πιο ακραίας μορφής εθνικισμό, έχοντας το θράσος να μιλάει για «πατριωτισμό» («Βραδυνή», 18/1/2010, σελ.9) ένας απ’ τους πιο φανατικούςς υμνητές-θαυμαστές και υπερασπιστές των εθνοπροδοτικών ταγμάτων Ασφαλείας.

Τη μοναρχοφασιστική ΝΔ και το φασιστοειδές αρχηγό της  Α.Σαμαρά δεν «τον σέρνει από το μανίκι ο Καρατζαφέρης», ούτε «σύρεται από το ΛΑΟΣ σε μια αδιάλλακτη στάση» όπως το υποστηρίζει μερίδα του αστικού τύπου («Νέα» 4/1/2010, σελ.4, 12/1/2010, σελ.7) ούτε αποτελεί το κύριο ότι η ΝΔ δέχεται «πιέσεις κυρίως από το ακροδεξιό ΛΑΟΣ, το οποίο ζητάει επιμόνως δημοψήφισμα για το θέμα» («Πριν» 17/1/2010, σελ.4), γι’ αυτό και παίρνει τάχα αυτές τις εθνικιστικο-ρατσιστικές θέσεις (παρόμοιες λαθεμένες εκτιμήσεις εξωραΐζουν τα δυο κόμματα, σμικρύνουν και συγκαλύπτουν το μέγεθος της αντιδραστικότητά τους). Το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ είχε στο παρελθόν, έχει και σήμερα αυτές τις θέσεις και δεν τις επέβαλλε σε αυτό το ναζιφασιστικό ΛΑΟΣ. Απλά έχουν κοινές αντιδραστικές θέσεις σε καίρια ζητήματα, γι’ αυτό και τα όρια  μεταξύ των δυο αυτών κομμάτων της φασιστικής Δεξιάς είναι εντελώς δυσδιάκριτα ως ανύπαρκτα, κι’ αυτό επιβεβαιώνεται εκ νέου, προπαντός με την εκλογή του γνωστού φασίστα με τις ακραίες εθνικιστικές-ρατσιστικές απόψεις Αντ. Σαμαρά.

Εκείνοι όμως που ξεπερνούν κάθε όριο είναι  οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του χρουστσοφικού  «Κ»ΚΕ, οι οποίοι και σε αυτή την  περίπτωση όχι μόνο δεν ξεσκεπάζουν το ρατσισμό του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ μα κατρακυλούν και οι ίδιοι σε άθλιους δικηγορίσκους της ΝΔ που στενοχωρημένοι επειδή «η κυβέρνηση άρπαξε την ευκαιρία», τη συμβουλεύουν να αποφεύγει στο μέλλον τέτοιες τοποθετήσεις γιατί γίνονται «βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης» («Ρ» 19/1/2010, σελ.3), αποδεικνύοντας έτσι εκ νέου πως το «αίμα νερό δεν γίνεται» δηλ. συνεχίζουν τη μεταξύ τους αντιδραστική συνεργασία.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ την προπαγάνδα του μέσα από τα ΜΜΕ για να πείσει τους Έλληνες για το επαίσχυντο νομοσχέδιο νομιμοποίησης των λαθρομεταναστών. Τώρα ενεργοποίησαν και τους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ στο εξωτερικό για να μας δείξουν την δήθεν υποστήριξη των ομογενών μας στο νομοσχέδιο και τη συλλογή υπογραφών υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών στη Ελλάδα .

Έτσι το Βήμα και ΤΑ ΝΕΑ δημοσιεύουν άρθρο με τον ίδιο τίτλο (μάλλον πληρωμένη καταχώρηση είναι) "Φωνές υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών από Έλληνες δεύτερης γενιάς της Γερμανίας". Μόνο που οι φωνές έρχονται από ένα έντυπο με το όνομα "Δορυφόρος" με πρόεδρο ένα απόδημο β' γενιάς και υπάλληλο του ΕΟΤ στην Γερμανία κ. Κώστα Τάτση στέλεχος του ΠΑΣΟΚ όπως φαίνεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος.

Βέβαια ας μας σχολιάσει ο συγκεκριμένος σύλλογος τα άρθρα που αναφέρονται στην μη ενσωμάτωση των αλλοδαπών και ιδίως των μουσουλμάνων στην Γερμανία. Ξεχνάει επίσης ο κ. Τάτσης ότι στην Γερμανία δικαίωμα για υπηκοότητα έχουν οι νόμιμοι μετανάστες όπως ήταν όλοι οι Έλληνες που πήγαν εκεί. Και μιλάμε πάντοτε για υπηκοότητα και όχι ιθαγένεια... Να δούμε από τις υπογραφές που θα μαζέψετε πόσους φανατικούς ΠΑΣΟΚους έχει η Γερμανία...
Όπως καταλάβατε για το κομματικό συμφέρων και τα λεφτά όλα γίνονται...

Ανώνυμος είπε...

Με το φασισμό η μόνη ''συνομιλία'' είναι το τσάκισμά του όπου και όπως, εκδηλώνεται.
Η παρουσία σου εδώ, αποδεικνύει κάτι που είναι γνωστό στους κομμουνιστές εδώ και δεκαετίες. Ο φασισσμός στρατολογεί διαλυμένους, αδύναμους και χωρίς πια καμία εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους ανθρώπους, που δεν ξέρουν πια ούτε πότε μια κίνησή τους έχει το οποιοδήποτε νόημα.