Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης στις 16/3/2010 από τη Δ.Ο.Ε.

Απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης στις 16/3/2010

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. , αφού έλαβε υπόψη του τις δυσμενείς εξελίξεις και την επίθεση που δεχόμαστε στις κατακτήσεις μας από την ανακοίνωση των νέων οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης, την  πρόσθετη μείωση του εισοδήματός μας, καθώς και την επίθεση που δέχονται τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα

αποφάσισε

την κήρυξη νέας 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Τρίτη 16 Μαρτίου 2010, με αιτήματα αιχμής:

· Καμιά περικοπή των επιδομάτων – Μισθοί αξιοπρέπειας στους εκπαιδευτικούς

· Όχι στις αυξήσεις των ορίων ηλικίας – Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών Νόμων

· 5% του ΑΕΠ για την Παιδεία

· Κατάργηση της ωρομισθίας – Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

· Όχι στην αλλαγή του τρόπου πρόσληψης – Καμιά μείωση διορισμών (μόνιμων και αναπληρωτών)

· Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή

· Ουσιαστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών

Το ΔΣ της ΔΟΕ κλιμακώνοντας την αντίδραση του κλάδου στο νέο «πακέτο» σκληρών και αντιλαϊκών μέτρων που ανακοινώνει σήμερα η κυβέρνηση αποφάσισε ένα ολοκληρωμένο  πρόγραμμα κινητοποιήσεων σε συνεργασία με την ΟΛΜΕ και άλλες Ομοσπονδίες εργαζομένων, που σκοπό έχει να καταδείξει την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία καταδικάζει χιλιάδες μισθωτούς του δημόσιου τομέα στην πιο σκληρή λιτότητα  που εφαρμόστηκε ποτέ. Το πλήρες πρόγραμμα των κινητοποιήσεων έχει ως εξής:

· Παράσταση – διάβημα στο Υπουργείο Οικονομικών για τα νέα μέτρα ΤΕΤΑΡΤΗ 3/3/2010 και ώρα 1 μμ  με προσυγκέντρωση όλων των συνδικαλιστικών στελεχών (Δ.Σ. Ομοσπονδιών και Πρωτοβάθμιων Συλλόγων) στα γραφεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 12.30 (Φιλελλήνων και Ψύλλα 2). Καλούμε όλους τους/τις συναδέλφους να συμμετάσχουν.

· Συλλαλητήριο στα Προπύλαια την Πέμπτη 4/3/2010 στις 6 μ.μ. μαζί με την ΟΛΜΕ, άλλες Ομοσπονδίες και Πρωτοβάθμια Σωματεία.

· ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ  στις 8 Μαρτίου.

· Συμμετοχή στην παράσταση – διάβημα που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ στο Υπουργείο Οικονομικών και τα Γραφεία της Ε.Ε. τη Δευτέρα 8 Μαρτίου (ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ) και ώρα  1 μμ (τόπος προσυγκέντρωσης το ξενοδοχείο ΕΣΠΕΡΙΑ, Σταδίου 22 ).

· Συμμετοχή στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ την ΤΕΤΑΡΤΗ 10/3/2010, ώρα  12.30 μμ, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Προπύλαια Πανεπιστημίου), όπου θα κατευθυνθεί και το συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

· 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 16 Μαρτίου 2010. Συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη και τους συναδέλφους να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία όλων των κινητοποιήσεων.

Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γενικός Γραμματέας

Μπράτης Δημήτρης                                                 Οικονόμου Τριαντάφυλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: