Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Το Χιλιανό Κομμουνιστικό Κόμμα (Προλεταριακή Δράση) για τον πρόσφατο σεισμό στη Χιλή

Χιλιανό Κομμουνιστικό Κόμμα (Προλεταριακή Δράση)
Mόνο με τον οργανωμένο λαό θα ξεπεράσουμε τις συνέπιες του σεισμού και των νεοφιλελεύθερων «συνεργών» του

Η ζωντανή φύση, σε συνεχή κίνηση και αλλαγή, έδειξε το σκληρό της πρόσωπο στην χώρα μας προκαλώντας καταστροφή, θάνατο και πόνο σε ολόκληρη την κοινωνία, προπαντός, στα λαϊκά στρώματα. Εμείς, από το Χιλιανό Κομμουνιστικό Κόμμα (Προλεταριακή Δράση) δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε καθ' έναν που κατοικεί στο έδαφος της Δημοκρατίας της Χιλής. Αδελφικά, συμμεριζόμενοι τον πόνο των εργατών και των λαών της Χιλής και σύμφωνα με το κομμουνιστικό και επαναστατικό μας καθήκον, δηλώνουμε:
1. Πρέπει να ενεργοποιήσουμε τις κοινωνικές οργανώσεις, τις συνοικιακές ομάδες, τις επιτροπές στέγασης για αυτούς που έμειναν χωρίς σπίτι, τα συνδικάτα, τα φοιτητικά και πολιτιστικά κέντρα κλπ και μέσω αυτών να δημιουργήσουμε ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης από το λαό προς το λαό. Ταυτόχρονα, απαιτούμε η διαχείριση των κρατικών μέσων και της εξωτερικής βοήθειας να εστιαστεί σε αυτούς που την έχουν ανάγκη και όχι να γίνει μια ακόμα πηγή διαφθοράς και πλουτισμού στα χέρια εκείνων που τα κονομάνε στον «ιδιωτικό» ή στον κρατικό τομέα.
2. Δεν πρέπει να αφήσουμε τον πόνο να θολώσει την μάτια μας και να κρύψει την εγκληματική ευθύνη του νεοφιλελεύθερου οικονομικού συστήματος το οποίο, μαζί με την "ηθική" του που βασίζεται αποκλειστικά στο κέρδος, ξεγυμνώθηκε με τη κατάρρευση γεφυρών, σπιτιών, κτιρίων με καινούργια διαμερίσματα όπως και άλλων τόσο παλιών που δεν θα έπρεπε υπάρχουν και όπου είχαν στοιβαχτεί εργατικές οικογένειες. Η άναρχη «ανάπτυξη» των συνοικιών και χωριών στις ακτές είναι ένα ακόμα έγκλημα του νεοφιλελευθερισμού. Σε όλα αυτά, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την ευθύνη εκείνων που έχουν κυβερνήσει μέχρι σήμερα καθώς και εκείνων που σύντομα πρόκειται να κυβερνήσουν και είναι εξίσου ένθερμοι θιασώτες του ίδιου οικονομικού και κοινωνικού συστήματος.
3. Είμαστε ευγνώμονες για τις προσφορές βοήθειας από το εξωτερικό, ιδιαίτερα από χώρες με σεβασμό για την κυριαρχία και την αξιοπρέπεια του λαών, ενώ απορρίπτουμε τη βίαιη παρέμβαση, με τη μάσκα της ανθρωπιστικής βοήθειας, που προωθούν οι ιμπεριαλιστές. Είναι άξιο σημασίας και εξοργιστικό ότι ο Ομπάμα, ως εκπρόσωπος των ΗΠΑ, στη «προσφορά βοήθειας» που εξήγγειλε, συμπεριέλαβε την ασφάλεια της χώρας. Κύριε Ομπάμα, ΔΕΝ χρειαζόμαστε τους πεζοναύτες σας. Η Χιλιανή Κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει και να απορρίψει τελείως αυτή τη πρόταση. Οι κοινωνικοί και λαϊκοί φορείς πρέπει με κάθε τρόπο να αποτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη.
4. Είναι ώρα το Κράτος, η κυβέρνηση της M. Bachelet και αυτή του Piñera που θα αναλάβει στις 11 Μάρτη, να μη κάνει χρήση μόνο του 2% του ποσού που έχει εξοικονομηθεί από το ίδρυμα καταστροφών, αλλά να εκταμιευτούν μια και καλή όλοι οι πόροι που βρίσκονται κλειδωμένοι στις τράπεζες των Γιάνκηδων και να χρησιμοποιηθούν άμεσα για να ξεπεραστούν οι υλικές ζημιές του σεισμού και ταυτόχρονα να δημιουργηθούν εκατοντάδες χιλιάδες δουλειές.
Η φύση κοιτάει τη δική της δουλειά κι έτσι εμείς, οι άνθρωποι, που είμαστε μέρος της φύσης, οφείλουμε να κοιτάξουμε τη δική μας δουλειά, δηλαδή να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να διασφαλίσουμε τη ζωή και την ανάπτυξή της. Έτσι κοινωνικά πρέπει να ξεπεράσουμε τον νεοφιλελευθερισμό και να αναπτύξουμε μια οργανωμένη κοινωνία όπου η ανθρώπινη ύπαρξη θα είναι το κέντρο των πάντων, έτσι ώστε οι καταιγίδες του χειμώνα, η ζέστη και η ξηρασία των καλοκαιριών και οι σεισμοί, θα σταματήσουν να έχουν τις τραυματικές και θλιβερές συνέπειες που μας μαστίζουν σήμερα σαν «κατάρα της μοίρας».
Ενότητα, δύναμη και κινητοποίηση για να ξεπεράσουμε τις συνέπειες του σεισμού της φύσης και του νεοφιλελευθερισμού!
Ενωμένοι στη θλίψη και στον αγώνα για ευτυχία!
ΠΓ της ΚΕ του ΧΚΚ(ΠΔ)
28 Φλεβάρη 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: