Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Πλήρης κυριαρχία του αντιδραστικού αστικού εθνικισμού και του ρατσισμού στο ΠΓ της ΚΕ του «Κ»ΚΕ

Η ηγεσία του σοσιαλδημοκρατικού χρουστσοφικού «Κ»ΚΕ: από το «πατριδογνωμόνιο»  της τουρκοφάγας  εθνικίστριας Λ. Κανέλλη  στο «Ριζοσπάστη» και την απουσία  μετώπου κατά του  εθνικισμού-ρατσισμού  στην πρωτοπορία των  αντιδραστικών εθνικιστικο-ρατσιστικών  δυνάμεων
Πλήρης  κυριαρχία του  αντιδραστικού αστικού  εθνικισμού και του  ρατσισμού στο  ΠΓ της ΚΕ του «Κ»ΚΕ
Ένταση  της πάλης κατά των εξαιρετικά επικίνδυνων  αντιδραστικών ρευμάτων εθνικισμού-ρατσισμού-φασισμού
Το υπεραντιδραστικό εθνικιστικο-ρατσιστικό παραλήρημα της σοσιαλδημοκράτισσας Παπαρήγα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης για το «μεταναστευτικό», δεν ήταν καθόλου κεραυνός εν αιθρία, απεναντίας ήταν εντελώς αναμενόμενο.
Οι επαναστάτες  κομμουνιστές παρακολουθώντας συστηματικά  τις τελευταίες δεκαετίες την ιδεολογικο-πολιτική πορεία της σοσιαλδημοκρατικής ηγεσίας του «Κ»ΚΕ έχουν από χρόνια διαπιστώσει και επισημάνει τη συγχώνευση αρχικά του αστικού ρεύματος του χρουστσοφικού ρεβιζιονισμού με τον αντιδραστικό αστικό εθνικισμό που στη συνέχεια ισχυροποιήθηκε, μπολιασμένο επιπλέον και με ρατσιστικές αντιλήψεις με το πέρασμα στις γραμμές του «Κ»ΚΕ της γνωστής νεορθόδοξης θρησκόληπτης θεούσας και φανατικής εθνικίστριας-ρατσίστριας, της τουρκοφάγας Λ.Κανέλλη με το διαβόητο εθνικιστικό «Πατριδογνωμόνιο»-στήλη της στο «Ριζοσπάστη» (αντιδραστική εθνικιστική στήλη με παροιμιώδεις κοτσάνες αστικές χυδαιότητες και ασυναρτησίες μα και κλασική περίπτωση αγραμματοσύνης) για να καταστήσουν σήμερα αυτή τη δεξιά οπορτουνιστική ηγεσία πρωτοπορία όλων των αντιδραστικών εθνικιστικο-ρατσιστικών δυνάμεων του τόπου με την υπεράσπιση και προβολή εκ μέρους της Α. Παπαρήγα της υπεραντιδραστικής εθνικιστικο-ρατσιστικής θέσης σύμφωνα με την οποία η τυχόν ψήφιση ακόμα και αυτού του «κουτσουρεμένου» νομοσχεδίου της κυβέρνησης θ’ ανοίξει τάχα το δρόμο για να τεθεί μελλοντικά ζήτημα «μειονότητας και για τους μετανάστες» («Ρ» 9/2/2010, σελ. 15).
Από την  πρώτη ακόμα «ανακοίνωση του  ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ» για το «μεταναστευτικό» με τίτλο «οι θέσεις του ΚΚΕ  για την κτήση ιθαγένειας από μετανάστες και τη συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές» («Ρ» 24/1/2010, σελ. 2-3) – παρά τις δημαγωγικές αναφορές-προτάσεις που καλλιεργούν την εντελώς λαθεμένη εντύπωση ότι αυτές γίνονταν για τη «βελτίωση» του συγκεκριμένου νομοσχεδίου της κυβέρνησης – διαφαίνονταν καθαρά, ότι η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του «Κ»ΚΕ τελικά θα συμπαρατάσσονταν απροκάλυπτα και προκλητικά μ’ όλες τις εθνικιστικές-ρατσιστικές δυνάμεις του τόπου (μοναρχοφασιστική ΝΔ – ναζι-φασιστικό ΛΑΟΣ – «Χρυσή Αυγή» κλπ.) ακόμα και στην περίπτωση του τελευταίου εντελώς «κουτσουρεμένου», κατά πολύ χειρότερο του αρχικού, νομοσχεδίου.
Η τελική αντιδραστική ρατσιστικο-εθνικιστική  στάση της ηγεσίας προδίδεται-εμπεριέχεται ήδη στη διατύπωση-ισχυρισμό ότι  «η απόδοση εύκολης ιθαγένειας είναι επαναστατική και προοδευτική δήθεν εξέλιξη» και επικίνδυνη «για την εργατική τάξη και το λαό», συνδέοντας μάλιστα το ζήτημα απόδοσης της ιθαγένειας στους ξένους εργαζόμενους με τον αντιδραστικό «κοσμοπολιτισμό», λες και τα ταξικά μας αδέλφια, οι ξένοι εργάτες, είναι φορείς της αντιδραστικής ιδεολογίας του κοσμοπολιτισμού (φαίνεται πως οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του «Κ»ΚΕ έχουν επινοήσει μια νέα και «πρωτότυπη» θεωρία του «κοσμοπολιτισμού» που έχει ως περιεχόμενο τον αριθμό των χιλιομέτρων που διανύουν οι μετανάστες εργαζόμενοι κατά την πορεία του περάσματός τους από τις πιο απομακρυσμένες χώρες της Αφρικής και της Ασίας ώσπου να φτάσουν στην Ευρώπη). Σ’ αντίθεση με τους χρουστσοφικούς σοσιαλδημοκράτες, οι επαναστάτες μαρξιστές δηλ. οι λενινιστές-σταλινιστές θεωρούν τον κοσμοπολιτισμό ιδεολογία και πολιτική της ιμπεριαλιστικής μπουρζουαζίας, εχθρική απέναντι στο προλεταριάτο (ντόπιους-ξένους εργάτες) και τους λαούς. Η «ανακοίνωση» του ΠΓ φτάνει ακόμα στο σημείο να αντικαθιστά τη γνωστή μαρξιστική διατύπωση «ταξικό συμφέρον της εργατικής τάξης» με «το εθνικό συμφέρον της εργατικής τάξης και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων» («Ρ» 24/1/2010, σελ. 3) (σαφέστατα αντιμαρξιστική και αντιδραστική αστική εθνικιστική διατύπωση).
Το κείμενο  της «ανακοίνωσης» χαρακτηρίζεται από άκρατη δημαγωγία και ψεύδη που και τα δυο αποσκοπούν στη συγκάλυψη-απόκρυψη του ρατσισμού και του εθνικισμού της σοσιαλδημοκρατικής ηγεσίας του «Κ»ΚΕ αφού:
α) με την «κριτική» σ’ ορισμένα σημεία του νομοσχεδίου επιχειρείται να φιλοτεχνηθεί μια  «φιλομεταναστευτική» ψευδής αντιρατσιστική εικόνα, στηριγμένη στην εντελώς παραπλανητική άποψη που εμφανίζει την ηγεσία του «Κ»ΚΕ ως «υπερασπιστή» τάχα ενός περισσότερο «βελτιωμένου», σε σύγκριση μ’ εκείνο της κυβέρνησης, νομοσχεδίου, ενώ στην πραγματικότητα, όπως φάνηκε πολύ καθαρά κατά τη συζήτηση στη Βουλή, αυτή δε θέλει να ψηφιστεί κανένα νομοσχέδιο, ούτε καν το αναθεωρημένο προς το χειρότερο. Η άκρατη αυτή δημαγωγία της σοσιαλδημοκρατικής ηγεσίας προβλήθηκε και πρωτοσέλιδα απ’ το «Ριζοσπάστη»: «άμεση νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, νομιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις των παιδιών μεταναστών που γεννιούνται ή μεγαλώνουν στην Ελλάδα. Απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης και ανανέωσης των αδειών διαμονής, εργασίας και οικογενειακής επανένωσης. Ίσα δικαιώματα χωρίς διακρίσεις»!!! («Ρ» 24/1/2010, σελ.1) –  δημαγωγία που ακυρώθηκε με το εθνικιστικό-ρατσιστικό παραλήρημα της Α.Παπαρήγα στη Βουλή(8 Φλεβάρη),         
β) με την εμφάνιση της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ στο κείμενο ως «υπερασπιστή» της επιστροφής στην Ελλάδα των Σλαβομακεδόνων πολιτικών προσφύγων «που δεν έχουν επανακτήσει την ελληνική ιθαγένεια… γιατί κρίθηκαν σλαβόφωνοι, «μη Έλληνες στο γένος»» («Ρ» 24/1/2010, σελ 3), αποδίδοντας την ευθύνη της μη επιστροφής τους μόνο στα «δυο κόμματα» δηλ. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ – χονδροειδέστατο ψεύδος, αφού είναι γνωστό ότι οι αποστάτες χρουστσοφικοί ηγέτες του «Κ»ΚΕ (Φλωράκης-Λουλές-Τσολάκης κλπ.) είχαν κι’ αυτοί συμφωνήσει με τα δυο αστικά κόμματα να μην επιτραπεί η επιστροφή των Σλαβομακεδόνων πολιτικών προσφύγων, πρώην ανταρτών των ΕΛΑΣ-ΔΣΕ, και των οικογενειών στα σπίτια τους. Σχετικά με την απαγόρευση της επιστροφής των Σλαβομακεδόνων ανταρτών, ο Μητσοτάκης αποκαλύπτει ότι «όλα τα ελληνικά κόμματα (συμπεριλαμβανομένου και του ορθόδοξου Κομμουνιστικού Κόμματος) έχουν εδώ και πολλά χρόνια συμφωνήσει ότι δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουν» (Θ.Σκυλακάκης: «Στο Όνομα της Μακεδονίας», σελ.3, «Ελληνική Ευρωεκδοτική», Αθήνα 1995), χωρίς αυτό να έχει ποτέ διαψευστεί απ’ την ηγεσία του «Κ»ΚΕ. Και επιπλέον: γιατί, αλήθεια, δεν έλυσε το πρόβλημα η ηγεσία του «Κ»ΚΕ όταν συμμετείχε στην κυβέρνηση Τζανετάκη το 1989 μαζί με το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ ή όταν και τα τρία κόμματα μαζί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ συμμετείχαν στην κυβέρνηση Ζολώτα; Αντί γι’ αυτό δηλ. τη λύση του προβλήματος, με την κατάργηση της διατύπωσης «μη Έλληνες στο γένος», ο πονηρός βλαχοδήμαρχος αποστάτης Χ.Φλωράκης, την ίδια περίοδο (Αύγουστος ΄89), ήξερε μόνο να δηλώνει θρασύτατα και προκλητικά – για εξαπάτηση των αφελών – ότι η διατύπωση του ΄82 «στερεί το δικαίωμα γιατί είναι άλλης καταγωγής» σε «Ένα ορισμένο αριθμό Ελλήνων πολιτικών προσφύγων» χωρίς ούτε καν να τολμήσει να προφέρει τη λέξη «Σλαβομακεδόνες», αφού ένα χρόνο πριν είχε κάνει εκ μέρους της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ τη γνωστή προδοτική δήλωση: «για το ΚΚΕ μακεδονική μειονότητα δεν υπάρχει» (δήλωση Φλωράκη: «Ρ» 16/9/1988, σελ. 3).
Διπλή, λοιπόν, η προδοσία της σοσιαλδημοκρατικής ηγεσίας των Φλωράκη-Παπαρήγα: 1) και συμφωνία με τα αστικά κόμματα για απαγόρευση της επιστροφής στην Ελλάδα των Σλαβομακεδόνων και των οικογενειών τους, και 2) άρνηση ύπαρξης Σλαβομακεδόνικης μειονότητας στη χώρα μας.
Δυο βδομάδες αργότερα η Α.Παπαρήγα πετάει τελείως  τη «φιλομεταναστευτική» μάσκα και  αποκαλύπτει το αποκρουστικό εθνικιστικό-ρατσιστικό της πρόσωπο σηκώνοντας ολομόναχη  στη Βουλή (8/2/2010) τη σημαία του πιο ακραίου εθνικισμού-ρατσισμού. Στο επαίσχυντο αυτό παραλήρημά της – ένα απ’ τα μελανότερα στίγματα στην ιστορία της δράσης του αστικού σοσιαλδημοκρατικού της κόμματος – επιδόθηκε:
1) σ’ έναν ακραίο τουρκοφάγο εθνικισμό μ’ αφορμή τη διαβόητη «ΦΡΟΝΤΕΞ», μιλώντας για «γκρίζες ζώνες» και «συγκυριαρχία στο Αιγαίο», συνδέοντάς τα μάλιστα, με το μεταναστευτικό γενικά και με την απόδοση της ιθαγένειας στους μετανάστες εργαζόμενους, «ιθαγένεια» που «δεν είναι πανάκεια» («Ρ» 9/2/2010, σελ. 15) (αξίζει να σημειωθεί ότι το ζήτημα της «ΦΡΟΝΤΕΞ» είχε προβάλει ήδη πριν από την Παπαρήγα η τουρκοφάγα εθνικίστρια Λ. Κανέλλη με επερώτηση της στη Βουλή στις 26/1/2010  ( «Ρ», 27/1/2010, σελ. 13), η Παπαρήγα απλά έδωσε συνέχεια  και επικύρωσε εκ μέρους της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ την εθνικιστική γραμμή της αντιδραστικής Λ. Κανέλλη).
2) σ΄ έναν ακραίο ρατσισμό, συμπαρατασσόμενη στην πράξη με τις αντιδραστικές εθνικιστικές-ρατσιστικές δυνάμεις του τόπου (μοναρχοφασιστική ΝΔ-ναζι-φασιστικό ΛΑΟΣ-«Χρυσή Αυγή» κλπ.) με τη δήλωσή της στη Βουλή – που προβλήθηκε και πρωτοσέλιδα απ’ το «Ριζοσπάστη» – ότι «το ΚΚΕ δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό» («Ρ» 9/2/2010, σελ. 1), κι’ αυτό επειδή η ψήφιση του νομοσχεδίου ανοίγει τάχα το δρόμο για να τεθεί μελλοντικά ζήτημα «μειονότητας και για τους μετανάστες» «Ρ» 9/2/2010, σελ. 15) – επαναλαμβάνοντας μάλιστα δυο φορές  στην ομιλία της, αυτή την απίθανη σαπουνόφουσκα και αποκορύφωμα του εθνικιστικο-ρατσιστικού παραληρήματός της μα πρώτα απ’ όλα υπεραντιδραστικής ρατσιστικής τοποθέτησης, που αποτελεί και την ουσία της φλύαρης αλαλούμ ομιλίας της στη Βουλή. Άρνηση, λοιπόν, ψήφισης του νομοσχεδίου παρόλο που αυτό, όπως παραδέχθηκε και η ίδια (και αυτό είναι σωστό) «είναι χειρότερο από το ούτως ή άλλως προβληματικό προσχέδιο», ένα εντελώς «κουτσουρεμένο» νομοσχέδιο, μετά και από τις πιέσεις των εθνικιστών-ρατσιστών ΝΔ-ΛΑΟΣ. Έτσι μ’ αυτή τη θέση της για δήθεν δημιουργία μελλοντικά  «μειονότητας και για τους μετανάστες» η ηγεσία του «Κ»ΚΕ δε δίστασε να διεκδικήσει και να τοποθετήσει τον εαυτό της στην πρωτοπορία των αντιδραστικών εθνικιστικο-ρατσιστικών δυνάμεων του τόπου
Η σοσιαλδημοκρατική  ηγεσία του «Κ»ΚΕ αντί να ασκήσει  τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση στη μεγαλοαστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για ένα  βελτιωμένο και πολύ καλύτερο νομοσχέδιο για το «μεταναστευτικό» και να ξεσκεπάσει τις αδικαιολόγητες υποχωρήσεις της απέναντι στις πιέσεις των εθνικιστικών-ρατσιστικών δυνάμεων (ΝΔ-ΛΑΟΣ) , με την άρνησή της να ψηφίσει και αυτό το πολύ χειρότερο νομοσχέδιο, σε σχέση με το αρχικό προσχέδιο, άφησε το μεγαλοαστικό ΠΑΣΟΚ και στην περίπτωση του «μεταναστευτικού» να της βγει απ’ τα αριστερά, όπως είχε συμβεί και σ’ εκείνη των ταυτοτήτων  επί Σημίτη όταν η ηγεσία του «Κ»ΚΕ είχε συμπαραταχθεί με τις αντιδραστικές δυνάμεις για τη διατήρηση του θρησκεύματος στις ταυτότητες και είχε εξαπολύσει τη λυσσασμένη θεούσα Λ.Κανέλλη να γαβγίζει ωρυόμενη στις τηλεοράσεις, ψέλνοντας χουντοΧριστοδουλικά τροπάρια.
Επιπλέον  με την υπεραντιδραστική ρατσιστική της θέση, ότι με την ψήφιση του  νομοσχεδίου για τα δικαιώματα των μεταναστών εργαζομένων θα τεθεί τάχα μελλοντικά θέμα δημιουργίας «μειονότητας και για τους μετανάστες» δε δίστασε να ξεπεράσει απ’ τα δεξιά όλες τις αντιδραστικές δυνάμεις του τόπου, αναδεικνυόμενη σε ζηλευτή πρωτοπορία τους, όπως είχε πράξει και με τον εθνικισμό στην περίπτωση της μειονότητας των Σλαβομακεδόνων (άρνηση ύπαρξής της, επαίσχυντη επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβούλιου (12 Απρίλη 2008), κλπ.), αφού ως τώρα ούτε οι μοναρχοφασιστικές και ναζι-φασιστικές δυνάμεις έχουν προβάλει ανάλογη θέση (με την ευκαιρία ας πληροφορηθούν οι νεότεροι κομμουνιστές ότι περιπτώσεις εθνικιστικών-ρατσιστικών και φιλοφασιστικών παρεκκλίσεων είχαν εμφανιστεί-υπάρξει όχι μόνο σε αστικά σοσιαλδημοκρατικού τύπου κόμματα, όπως το σημερινό «Κ»ΚΕ, αλλά και σε επαναστατικά κομμουνιστικά κόμματα, όπως πχ. το ΚΚΓερμανίας και την ίδια την Κομμουνιστική Διεθνή, με πιο γνωστή περίπτωση εκείνη του Κ. Radek με την κακόφημη και επαίσχυντή του ομιλία και «επιστολή-Schlageter»: «στο γενναίο στρατιώτη της αντεπανάστασης» (Albert Leo Schlageter: γερμανός φοιτητής εθνικιστής φασίστας που εκτέλεσαν τα γαλλικά κατοχικά στρατεύματα για σαμποτάζ στη περιοχή του Ruhr) και της ηγετικής δεξιάς οπορτουνιστικής ομάδας των Heinrich Brandler – August Thalheimer με τη διαβόητη γραμμή «δυνατότητας μιας συμμαχίας προσωρινής ή μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος μεταξύ κομμουνιστών και φασιστών» (Herman Remmele, 2 Ιούλη 1924) που διαγράφτηκαν απ’ το ΚΚ Γερμανίας το 1924).
Οι επαναστάτες  κομμουνιστές αλλά και οι αντιφασίστες και αντιιμπεριαλιστές δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούν ότι ο ρατσισμός-εθνικισμός-φασισμός και η θρησκεία είναι πάντα όπλα της μπουρζουαζίας και του ιμπεριαλισμού κατά του επαναστατικού προλεταριάτου και των λαών.
Η τωρινή υπεραντιδραστική ρατσιστικο-εθνικιστική  στάση άρνηση ψήφισης ενός νομοσχεδίου που σχετίζεται με την ιθαγένεια και τα αστικά δημοκρατικά δικαιώματα των μεταναστών εργατών, μα ούτε καν του σημερινού «κουτσουρεμένου» νομοσχεδίου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ εκ μέρους της σοσιαλδημοκρατικής ηγεσίας του «Κ»ΚΕ με πρόσχημα τον ανύπαρκτο «κοσμοπολιτισμό» και τη δήθεν δημιουργία μελλοντικά «μειονότητας και για τους μετανάστες» σημαίνει:
1) προδοσία του προλεταριακού διεθνισμού και άρνηση της προλεταριακής αλληλεγγύης απέναντι στα ταξικά μας αδέλφια, τους προλετάριους μετανάστες των διαφόρων χωρών που ζουν και δουλεύουν στον τόπο μας,
2) απεμπόληση γενικά ακόμα και των αστικών δημοκρατικών δικαιωμάτων, ιθαγένειας, κλπ.,
3) άνοιγμα διάπλατα του δρόμου για τη διάδοση των αντιδραστικών εθνικιστικο-ρατσιστικών απόψεων στην εργατική τάξη και το λαό μας που δηλητηριάζουν επικίνδυνα την ταξική τους συνείδηση, μπολιάζοντάς την μ’ αυτές τις αντιδραστικές απόψεις που θα οξύνουν μελλοντικά την τεχνητή αλλά υπαρκτή διάσπαση-χάσμα μεταξύ Ελλήνων και ξένων εργαζομένων (ως χθες «έπαιρναν» τις δουλειές, «έριχναν» τα μεροκάματα, «υποβάθμιζαν» τα σχολεία, κλπ., τώρα επιπλέον «απειλούν» ακόμα και την «ύπαρξη» της χώρας με το φάντασμα να γίνουν μελλοντικά «μειονότητες», κλπ., κλπ.),
 4) ενίσχυση και διεύρυνση του εξαιρετικά επικίνδυνου για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης αλλά και του τόπου εθνικιστικο-ρατσιστικού μπλοκ που συγκροτείται-αρχίζει απ’ τη μοναρχοφασιστική ΝΔ, τις ναζι-φασιστικές δυνάμεις (ΛΑΟΣ-«Χρυσή Αυγή», κλπ.) αγκαλιάζει τμήματα του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ και καταλήγει σε μεγάλα τμήματα του «Κ»ΚΕ με πλήρη κυριαρχία στη σοσιαλδημοκρατική ηγεσία με πρώτες τις Παπαρήγα-Κανέλλη.
Και ακριβώς  εξαιτίας των δυο τελευταίων σημείων,  όλες οι αντιδραστικές εθνικιστικές-ρατσιστικές  δυνάμεις του τόπου υποδέχθηκαν  με ιδιαίτερη ικανοποίηση – και  δικαιολογημένα – τις νέες υπεραντιδραστικές ρατσιστικές-εθνικιστικές θέσεις της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ, μεταξύ των οποίων και το ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ BLOG «ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ», την τοποθέτηση του οποίου αναδημοσιεύουμε για δεύτερη φορά γιατί δείχνει με τον πλέον καλύτερο τρόπο την ταύτιση της αντιδραστικής θέσης της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ μ’ εκείνη του ναζι-φασιστικού χώρου και γιατί οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες τηρούν ακόμα πάνω σ’ αυτό ένοχη «σιγή ιχθύος»:                        
«Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2010
Το  Κ.Κ.Ε. βγάζει την  αποκριάτικη μάσκα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Στην  συζήτηση πολιτικών αρχηγών για  το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση  για την απόδοση ιθαγένειας στους  νομιμοποιημένους μετανάστες, παρουσιάστηκε  η μεταλλαγή των θέσεων της  Ν.Δ. αλλά και του Κ.Κ.Ε.!
Η γραμματέας του κόμματος, προς έκπληξη των παρευρισκομένων, διαβάστε τι είπε:
"...δεν  υιοθετούμε τον  κοσμοπολιτισμό, ο  οποίος εμφανίζεται  και από αριστερές  δυνάμεις. Ενας κοσμοπολιτισμός,  ο οποίος θέλει  να καταργήσει  το εθνικό πεδίο  πάλης, την εθνική  ταυτότητα και  την πραγματικά  διεθνιστική, που δεν αναιρεί την εθνική ταυτότητα, στο όνομα της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας διαπολιτισμικότητας ή πολυπολιτισμικότητας και που κλείνουν τα μάτια σε επικίνδυνες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις κοσμοπολίτικες, οι οποίες αύριο θα θέσουν θέμα μειονότητας και για τους μετανάστες. Και αυτό υπάρχει... Ξέρουμε πάρα πολύ καλά πως δυο φαινομενικά διαφορετικές απόψεις μπορούν να οδηγήσουν όχι στο μικρότερο κακό, αλλά στο μεγαλύτερο κακό. Αύριο θα θέσουν ζήτημα μειονότητας και για τους μετανάστες. Και πρέπει να παρακολουθούμε και τις ιδεολογικές τοποθετήσεις των υπέρ ή κατά της ιθαγένειας. Διότι το θέμα δεν είναι μόνο δίνω ή όχι ιθαγένεια. Αλλά υπάρχουν και μια σειρά απόψεις, οι οποίες μπορεί να καλλιεργήσουν αντιλήψεις πάρα πολύ επικίνδυνες."
Είναι πλέον σαφές πως μέσα στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος έγιναν τέτοιες ζυμώσεις και πολιτικές αλλαγές μετά από αντίδραση της βάσης η οποία σαφώς διαφοροποιήθηκε από την αρχική τοποθέτηση του κόμματος στο θέμα των μεταναστών.
Επιπλέον, θέλησε με αυτό το τρόπο  να σταματήσει τις αυξανόμενες διαρροές που φαίνεται να έχει προς το ΛΑ.Ο.Σ. (!!) ο οποίος με τον λαϊκό του χαρακτήρα και την άμεση επαφή του με τα προβλήματα της γειτονιάς, κέρδισε ένα κομμάτι των φανατικών ψηφοφόρων του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Στην  ανάλυση της θέσης του Κ.Κ.Ε. διακρίνουμε και την ανησυχία που εκφράζεται για προσπάθεια αλλαγής των συνόρων από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις οι οποίες συνεπικουρούμενες από τις Μ.Κ.Ο. που ελέγχονται από το γνωστό πλέον κόμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., προσπαθούν να αναμοχλεύσουν αναταραχές. Φυσικά όλα αυτά είναι πάνω-κάτω γνωστά, αλλά διαφορετικά ακούγονται από το στόμα του γείτονα και διαφορετικά από τον περαστικό...
Ο Αγώνας φέρνει αποτελέσματα!
Αντεπίθεση - Εθνική Αντίσταση!» Πέρα  απ’ την κριτική μας και  η φιλική-ενθουσιώδης υποδοχή  που έτυχαν οι εθνικιστικο-ρατσιστικές θέσεις της Α. Παπαρήγα στο ναζι- φασιστικό στρατόπεδο δείχνει ότι η ηγεσία του σοσιαλδημοκτικού χρουστσοφικού «Κ»ΚΕ έχει ολοκληρωτικά βυθιστεί βαθιά στο βούρκο του εθνικισμού-ρατσισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: