Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Κατοχικές εκλογές στο Ιράκ

Οι κατοχικές δυνάμεις των Αμερικανών ιμπεριαλιστών και των συμμάχων τους μέσω της δοτής Ιρακινής κυβέρνησης πραγματοποίησαν εκλογές την Κυριακή 7 Μάρτη. Στόχος αυτών των εκλογών δεν είναι άλλος παρά να δοθεί μια αίσθηση «δημοκρατικότητας» στο κατοχικό καθεστώς και  νομιμοποίησης της Αμερικανικής κατοχής.

Η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε στις 12 Φλεβάρη. Από την πρώτη μέρα ξεκίνησαν αντιστασιακές πράξεις από την Ιρακινή Αντίσταση, η οποία αν και αποδυναμωμένη, συνεχίζει στις επιθέσεις στους καταχτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Τα πρώτα αποτελέσματα

Τα τελικά αποτελέσματα των κατοχικών εκλογών αναμένονται στο τέλος του μήνα. Έχει υπάρξει μια ανακοίνωση ότι η συμμετοχή στο 62%, σαφώς μειωμένη από το 80% της προηγούμενης φοράς. Η Επιτροπή Εκλογών του Ιράκ έχει δώσει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα από 5 εκ των 18 επαρχιών του Ιράκ μετά την καταμέτρηση του 30% των ψήφων στις εν λόγω περιοχές. Σ’ αυτά φαίνεται ότι ο τωρινός κατοχικός πρωθυπουργός Μαλίκι διατηρεί προβάδισμα στη Μπαμπίλ και τη Νατζάφ στο νότιο Ιράκ, όπου επικρατούν οι Σιίτες ενώ ο Αλάουι προηγείται στη Ντιγιάλα και τη Σαλαχουντίν, δύο επαρχίες βόρεια της Βαγδάτης. Η Συμμαχία Κουρδικών κομμάτων προηγείται στη επαρχία Ιρμπίλ.

 

Διαβάστε επίσης: Ιράκ: Κατοχικές εκλογές με τη συμμετοχή των χρουστωφικών προδοτών του Ιρακινού «Κ»Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια: