Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Προκλητικότατος και πρωτοφανής ναζιστο-ρατσιστικός εκτραχηλισμός της «Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος» κατά τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου

ο συγκαλυμμένος εθνικισμός-ρατσισμός του «Ριζοσπάστη»

Έκπληκτοι εκατοντάδες χιλιάδες που παρακολουθούσαν απ’ τα διάφορα κανάλια της τηλεόρασης τη φετινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου «είδαν»-άκουσαν το παρελαύνον τμήμα της «Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος» ωρυόμενο να κραυγάζει ναζιφασιστικά-ρατσιστικά συνθήματα κατά τη διέλευσή του και λίγα μέτρα μακριά απ το χώρο των επισήμων.

Με πρωτοφανή  προκλητικότητα κραύγαζαν: «τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματα απ’ αυτούς», «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ»,  «θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό» («Αυγή» 27/3/2010 και «Εποχή» 28/3/2010, σελ. 16), συνθήματα που επανέλαβαν και διάφοροι φασίστες «θεατές» της παρέλασης οπαδοί-μέλη ναζι-φασιστικών οργανώσεων («Χρυσής Αυγής», ΛΑΟΣ, κλπ.), ενώ το γραφείο τύπου του ΛΑΟΣ έβγαλε ανακοίνωση συμπαράστασης στα προκλητικά ελεεινά φασιστοειδή, κράχτες αυτών των εμετικών και ακραίας χυδαιότητας-αντιδραστικότητας συνθήματα: «αυτοί οι οποίοι διακινδυνεύουν καθημερινά την σωματική τους ακεραιότητα για την τιμή της πατρίδας, διώκονται γιατί χρησιμοποίησαν συνθήματα που μέχρι πρότινος αποτελούσαν τη σημαία του Έθνους. Αντιθέτως, εκείνοι που παρήλασαν με συνθήματα ξένα προς την ημέρα, είναι τιμητές. Ο κ. Χρυσοχοϊδης έχει χάσει το μέτρο. Τον καλούμε, για όσο διάστημα παραμένει στο υπουργείο, να επιδείξει τη δέουσα αυτοσυγκράτηση» .

Τα προκλητικά και θρασύδειλα χιτλερικά αποβράσματα  αντί να εκδιωχθούν αμέσως απ’ το χώρο της παρέλασης, αφέθηκαν απ’ την  κυβέρνηση ανενόχλητα να εκθέτουν τη χώρα, συνεχίζοντας να ασχημονούν σε βάρος των λαών των γειτονικών χωρών (η κυβέρνηση περιορίστηκε σε μια εκ των υστέρων χλιαρή καταδίκη).

Το προκλητικό αυτό κρούσμα εθνικισμού-ρατσισμού-νεο-ορθόδοξου  φανατισμού είναι χαρακτηριστικό της  κατάστασης που επικρατεί στα ηγετικά κλιμάκια του στρατού και ο τρόπος που διαπαιδαγωγούνται οι στρατιώτες αλλά και πόσο μεγάλο κίνδυνο αποτελεί η εξάπλωση του εθνικισμού-ρατσισμού αλλά και του νεο-ορθόδοξου σκοταδισμού σε μεγάλα δυστυχώς τμήματα του λαού μας.

Δικαιολογημένα  οι αντιδραστικές εθνικιστικές κυβερνήσεις της Αλβανίας και της ΠΓΔΜ διαμαρτυρήθηκαν, όπως θάπρεπε να πράξει και κάθε ελληνική κυβέρνηση σ’ ανάλογη περίπτωση.

Προκλητική  και επικίνδυνη είναι και η  συγκαλυμμένη εθνικιστική-ρατσιστική στάση του «Ριζοσπάστη» που, παρά την εντελώς χλιαρή καταδίκη, εκφράζεται: α)  στη μη δημοσίευση και σκόπιμη αποσιώπηση των παραπάνω ναζιφασιστικών-ρατσιστικών συνθημάτων για να μην πληροφορηθούν τα μέλη και οι οπαδοί του σοσιαλδημοκρατικού «Κ»ΚΕ το υπεραντιδραστικό περιεχόμενο των συνθημάτων, σ’ αντίθεση με τους χρουστσοφικούς σοσιαλδημοκράτες ομοϊδεάτες τους της «Αυγής» και «Εποχής» (επίσης «Πριν», 28/3/2010, σελ 1 και διάφορων αστικών εφημερίδων) που ορθά έπραξαν δημοσιεύοντάς τα,  β) στην κριτική στην αλβανική κυβέρνηση επειδή, άκουσον-άκουσον, διαμαρτυρήθηκε: «τουλάχιστον ερωτηματικά προκαλεί η ταχύτητα με την οποία η κυβέρνηση της Αλβανίας αντέδρασε στα ρατσιστικά συνθήματα, επιχειρώντας να τα αξιοποιήσει για τα δικά της συμφέροντα και παιχνίδια στην περιοχή» 9»Ρ», 30/3/2010, σελ. 13), μην ασκώντας καμιά απολύτως κριτική στις ντόπιες αντιδραστικές εθνικιστικές δυνάμεις, αποσιωπώντας πως και οι έλληνες εθνικιστές-ρατσιστές, μαζί τους και η εθνικιστική-ρατσιστική ηγεσία του «Κ»ΚΕ, παίζουν ανάλογα επικίνδυνα εθνικιστικά-φιλοπολεμικά «παιχνίδια στην περιοχή» οι οποίοι επιπλέον υποκινούν συστηματικά το μίσος και την εχθρότητα μεταξύ των λαών των Βαλκανίων.

Οι επαναστάτες  κομμουνιστές αλλά και οι αντιφασίστες-αντιιμπεριαλιστές  έχουν καθήκον να ξεσκεπάζουν  και να καταπολεμούν τον αντιδραστικό αστικό εθνικισμό – που βρίσκεται στην υπηρεσία των διαφόρων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων – της υποταγμένης σ’ αυτές αντιδραστικής αστικής τάξης όχι μόνο των γειτονικών χωρών αλλά και εκείνον της ντόπιας κυρίαρχης αστικής τάξης και των πολιτικών της εκπροσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: