Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Απόφαση Ε.Ε. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για κλιμάκωση κινητοποιήσεων

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη σημερινή της συνεδρίαση εκτιμώντας ότι:

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι επωμίζονται με τις περικοπές μισθών και συντάξεων, την αύξηση των έμμεσων φόρων,  τη μείωση των πόρων για κοινωνική πολιτική, μονομερώς και άδικα το κόστος της κρίσης που το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο γέννησε και κερδοσκοπεί στην εξέλιξή της.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ. υφαίνουν  την αναπαραγωγή ενός πολιτικο-οικονομικού συστήματος που εξασφαλίζει τα προνόμια των λίγων σε βάρος της ζωής, του βιοτικού επιπέδου των πολλών, των λαϊκών, των χαμηλών και μικρομεσαίων κοινωνικών στρωμάτων.

Η κυβερνητική πολιτική εγκλωβίστηκε στο μονόδρομο αυτό και με τις διαρροές για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό, τα νέα σχέδια αναδιαρθρώσεων και ιδιωτικοποιήσεων που επικρέμονται, συνεχίζει να σκορπά την ανασφάλεια και αβεβαιότητα.

Η κλιμάκωση των αγωνιστικών – απεργιακών κινητοποιήσεων είναι η λύση, η δύναμη για την προστασία, την προοπτική των εργασιακών, ασφαλιστικών κοινωνικών δικαιωμάτων.

Σήμερα είναι αναγκαίο να συνεχίσουμε αποφασιστικά, να συγκροτήσουμε κοινωνικό μέτωπο:

•Ø     Για την απόκρουση νέων αντιασφαλιστικών παρεμβάσεων.

•Ø     Για την απόκρουση των νεοφιλελεύθερων αναδιαρθρώσεων στο Δημόσιο, την προστασία των θέσεων εργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τη ματαίωση απολύσεων.

•Ø     Για την ανατροπή των περικοπών και των μειώσεων, την προστασία της αγοραστικής δύναμης των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών επιδομάτων, τη διεκδίκηση αυξήσεων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες αξιοπρεπούς επιβίωσης, την ανακοπή των νέων κυμάτων ανατιμήσεων και ακρίβειας.

Στο πλαίσιο αυτών των εκτιμήσεων, στάσης και διεκδίκησης, η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε και εισηγείται στο Γενικό Συμβούλιο που συνέρχεται την Παρασκευή 9/4/2010 τη συνέχεια και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με εναλλασσόμενες αγωνιστικές μορφές (συλλαλητήρια κλπ) και 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Η απεργιακή κινητοποίηση τοποθετείται στο διάστημα 20 με 30 Απριλίου και συντονισμό με τον ιδιωτικό τομέα.

Με δυναμικό σταθμό, στο νήμα των ιστορικών και σύγχρονων αγώνων της εργατικής τάξης, την απεργία της 1ης  ΜΑΗ 2010 – που όλοι και όλες δίνουμε ενωτικά και αγωνιστικά το παρόν στις κοινές απεργιακές συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων και των Νομαρχιακών Τμημάτων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε όλη τη χώρα – ενισχύουμε και ανανεώνουμε τη δέσμευση για συνέχεια και μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: