Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους και στο λαό της Ελλάδας

Κοινή ανακοίνωση κομμουνιστικών κομμάτων και οργανώσεων

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους και στο λαό της Ελλάδας


Δε θα πληρώσουμε για την κρίση και τα χρέη του Κεφαλαίου!


Η εργατική τάξη και ο λαός της Ελλάδας είναι ο στόχος της συνδυασμένης επίθεσης των τραπεζών, της ΕΕ και του ΔΝΤ που θέλουν να επιβάλλουν μία τρομακτική κοινωνική οπισθοδρόμηση προκειμένου να τους κάνουν να πληρώσουν για τα χρέη των καπιταλιστών.
Δραστική μείωση των μισθών και των συντάξεων, αύξηση των φόρων, διάλυση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας, συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων… αυτά σημαίνουν ακραία λιτότητα που η διεθνής αστική τάξη θέλει να επιβάλει στο λαό της Ελλάδας. Και η ελληνική σοσιαλφιλελεύθερη κυβέρνηση υπακούει.
Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι αγρότες… σωστά αρνούνται να πληρώσουν την κρίση του συστήματος. Ούτε μία μέρα χωρίς απεργία και διαδηλώσεις. Μαζί με το λαό της Ελλάδας, απαιτούμε: «Οι τράπεζες, οι καπιταλιστές πρέπει να πληρώσουν την κρίση, τα χρέη και όχι ο λαός!»
Η ΕΕ έχει επιβάλλει νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έχουν μεγεθύνει την χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση και έχουν καταστρέψει το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας. Οι κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν διαθέσει δισεκατομμύρια δημόσιων πόρων για να σώσουν τις τράπεζες: τις ίδιες τράπεζες που επωφελούνται από τρομακτικά δημόσια χρέη. «Προσφέρουν» στην κυβέρνηση της Ελλάδας δάνεια που τα επιτόκια τους ξεπερνούν το 10%, ενώ δανείζουν τους εαυτούς τους με πολύ χαμηλότερα επιτόκια.
Οι αρχηγοί των άλλων χωρών της ΕΕ, ειδικά αυτοί της Γερμανίας και της Γαλλίας, απαιτούν από την κυβέρνηση της Ελλάδας περισσότερα αντιλαϊκά μέτρα. Αυτή είναι η «Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη»: αλληλεγγύη μεταξύ των καπιταλιστών, μεταξύ των μονοπωλίων για να χαμηλώσουν τα εμπόδια για την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων σε όλες τις χώρες, αλληλεγγύη μεταξύ των νεοφιλελεύθερων και σοσιαλφιλελεύθερων κυβερνήσεων για να ιδιωτικοποιήσουν, να οργανώσουν το κοινωνικό ντάμπινγκ.
Αλλά αυτή η αλληλεγγύη δεν απευθύνεται ποτέ στους λαούς που είναι θύματα των πολιτικών τους και οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που κυριαρχούν στην ΕΕ επωφελούνται από την κρίση και τις δυσκολίες των ανταγωνιστών τους για να ενδυναμωθούν, να κατακτήσουν και να ελέγξουν τις αγορές.
Άλλες χώρες είναι επίσης στόχοι των τραπεζών και των κερδοσκόπων: Ισπανία, Πορτογαλία…
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην εργατική τάξη, τους εργαζόμενους των πόλεων και της υπαίθρου, τους νέους της Ελλάδας: στηρίζουμε τον αγώνα σας να αρνηθείτε να πληρώσετε την κρίση και το χρέος του κεφαλαίου.
Καταγγέλλουμε τις ειδεχθείς πιέσεις των κυβερνήσεων της ΕΕ που πάντα απαιτούν περισσότερες «θυσίες».
Καταγγέλλουμε την ΕΕ και το ΔΝΤ που θέλουν να βάλουν τη χώρα κάτω από τον έλεγχο των μεγάλων τραπεζών, των μονοπωλίων και των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
Διεκδικούμε το δικαίωμα του λαού της Ελλάδας, όπως και όλων των λαών των διαφόρων χωρών, να βγουν από την ΕΕ που αποτελεί όργανο για την κυριαρχία και την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων και των λαών.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τους λαούς να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στη μάχη της εργατικής τάξης και του λαού της Ελλάδας παλεύοντας σε όλες τις χώρες ενάντια στην ίδια πολιτική της ΕΕ που είναι αποκλειστικά υπέρ του συμφέροντος των μονοπωλίων.

Διεθνής Σύσκεψη των Μαρξιστικών Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων (ICMLPO)
Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55
Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Γαλλίας (PCOF)
Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Δανίας (APK)
Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας (TDKP)
Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας (μ-λ)
Κομμουνιστική Νεολαία Ισπανίας (μ-λ)
Κομμουνιστική Πλατφόρμα Ιταλίας
Οργάνωση για την δημιουργία Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών Γερμανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: