Σάββατο 22 Μαΐου 2010

ΕΑΑΚ οι «σύγχρονοι ΕΚΟΦίτες»; ή ΟΝΝΕΔ-ΔΑΠ οι συνεχιστές και κληρονόμοι των φασιστών ΕΚΟΦιτών;

 

Φιλοφασιστική η στάση εξωραϊσμού της σημερινής φασιστικής ΟΝΝΕΔ-ΔΑΠ

 

Το τελευταίο «Πριν» (9/5/2010, σελ. 9) μας θύμισε ένα απ’ τα αντιδραστικά φιλοφασιστικά «κατορθώματα» των σοσιαλδημοκρατών ηγετίσκων της «ΚΝΕ, που, όσο είναι γνωστό, απ’ τον περασμένο χρόνο χαρακτηρίζουν, κατ’ εντολή βέβαια της χρουστσοφικής σοσιαλδημοκρατικής ηγεσίας του «Κ»ΚΕ, την αντιφασιστική αριστερή νεολαία της ΕΑΑΚ «σύγχρονους ΕΚΟΦίτες».

Δεν έχουμε μπροστά μας το πρόσφατο σχόλιο του «Ριζοσπάστη» που αναφέρει το «Πριν», έχουμε όμως ένα ανάλογο περυσινό που είχε παραπεταχτεί-«ξεχαστεί» ασχολίαστο.

Σ΄αυτό το αντιδραστικό φιλοφασιστικό αρθρίδιο (επειδή αποκρύβει απ’ τη νεολαία σε ποια όχθη βρίσκονται σήμερα οι φασιστικές απόψεις της ΕΚΟΦ), γραμμένο από κάποιο παιδαρέλι της «ΚΝΕ, ονόματι Γ.Σιδέρη, αλλά και ως το μεδούλι εκφυλισμένο από αστικές σοσιαλδημοκρατικές χρουστσοφικές απόψεις (αρθρίδιο ακραίας μορφής αστικού εκφυλισμού) ο νεαρός (;) γκεμπελίσκος, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «την εργολαβία που είχαν πάρει τα προηγούμενα χρόνια το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, τώρα την παρέδωσαν στις δυνάμεις των σχημάτων της ΕΑΑΚ που επί μέρες έσκιζαν χαρτιά, προπηλάκιζαν εκπροσώπους, διέλυαν Διοικητικά Συμβούλια δίνοντας άλλοθί και στο ΠΑΣΟΚ να μπλοκάρει τη διαδικασία. Αυτή η κατρακύλα των δυνάμεων του οπορτουνισμού, των σύγχρονων ΕΚΟΦιτών στις σχολές, είναι φυσική εξέλιξη της επικίνδυνης για το λαό και τη νεολαία πολιτικής τους» («Ρ» 25/10/2009, σελ. 15).

Ο χαρακτηρισμός της αντιφασιστικής αριστερής νεολαίας ΕΑΑΚ ως «σύγχρονοι ΕΚΟΦίτες» απ’ την ηγεσία του «Κ»ΚΕ και τα παιδαρέλια της «Κ»ΝΕ δεν είναι απλά ένα «ανέκδοτο» και ένα απλό άχρωμο «παραλήρημα εκ Περισσού», όπως λαθεμένα σχολιάζει το «Πριν», είναι κάτι πολύ χειρότερο: είναι ένα αντιδραστικό φιλοφασιστικό «παραλήρημα εκ Περισσού», επειδή, διαστρεβλώνοντας κατάφορα την ιστορική αλλά και τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα, χαρακτηρίζει-εμφανίζει τους αντιφασίστες αριστερούς νεολαίους των ΕΑΑΚ ως «σύγχρονους ΕΚΟΦίτες» δηλ. φασίστες.

Σ’ αυτό τα στελέχη της «ΚΝΕ δεν υπερασπίζονται απλά και μόνο την αντεπαναστατική γραμμή του «Κ»ΚΕ (που είναι φυσικά δικαίωμά τους) αλλά παρουσιάζονται και με φιλοφασιστικές απόψεις, αφού αποκρύπτουν σκοπίμως απ΄ τη νεολαία: πρώτο, ότι η ΕΚΟΦ ήταν η φασιστική φοιτητική Οργάνωση του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΕΡΕ, και δεύτερο, εμφανίζουν ως ιδεολογικό-πολιτικό συνεχιστή και κληρονόμο των αντιδραστικών φασιστικών παραδόσεων της ΕΚΟΦ – αντί τη φασιστική ΟΝΝΕΔ-ΔΑΠ της ΝΔ – μια αντιφασιστική αριστερή φοιτητική οργάνωση, όπως είναι η ΕΑΑΚ.

Ως γνωστόν, η διαβόητη «Εθνική Κοινωνική Οργάνωση Φοιτητών» («ΕΚΟΦ») συγκροτημένη στα τέλη της δεκαετίας του ΄50-αρχές της δεκαετίας του ΄60 (υπέβαλε καταστατικό στο Πρωτοδικείο 8/1/1960) απ’ την κυβέρνηση της φασιστικής Δεξιάς με πρωθυπουργό τον αρχηγό της ΕΡΕ Κ. Καραμανλή είχε ως σκοπό να ελέγξει το φοιτητικό κίνημα. Ήταν μια αντικομμουνιστική και φασιστική Οργάνωση που δρούσε σε στενή πάντα συνεργασία με την Ασφάλεια, ειδικά με το σπουδαστικό τμήμα της Ασφάλειας. Οι τρομοκρατικές τραμπούκικες επιθέσεις, η συνεργασία με την Ασφάλεια και ο χαφιεδισμός τους ήταν, πέραν των άλλων, τα μόνιμα στοιχεία της δράσης των ΕΚΟΦιτών. Τα στελέχη της φασιστικής ΕΚΟΦ επάνδρωσαν αργότερα τη στρατιωτικο-φασιστική διχτατορία και στη «μεταπολίτευση» το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ.

Οι «σύγχρονοι ΕΚΟΦίτες» δεν είναι βέβαια οι αντιφασίστες της ΕΑΑΚ αλλά η ΔΑΠ-ΟΝΝΕΔ με το γνωστό φασιστικό ιδεολογικο-πολιτικό προσανατολισμό και την τρομοκρατική φασιστική δολοφονική της δράση που πριν χρόνια οδήγησε στην άγρια δολοφονία του αντιφασίστα αριστερού καθηγητή ήρωα Νίκου Τεμπονέρα στην Πάτρα.

Ο αστικός σοσιαλδημοκρατικός ιδεολογικο-πολιτικός εκφυλισμός της «Κ»ΝΕ έχει οδηγήσει τα τελευταία χρόνια σε μια ολοένα και δεξιότερη, στα πλαίσια της χρουστσοφικής σοσιαλδημοκρατίας, μετατόπισή της (έχει επιβληθεί απ΄ την ηγεσία του «Κ»ΚΕ) που σήμερα χαρακτηρίζεται από: α) πλήρη απουσία μετώπου κατά του φασισμού και των φασιστικών δυνάμεων του τόπου, β) συστηματικό εξωραϊσμό των φασιστικών δυνάμεων δηλ. προβολή τους (έμμεσα-άμεσα) ως «δημοκρατικών» και «αντιφασιστικών», γ) παρουσίαση αντιφασιστικών δυνάμεων ως «φασιστικών» (όπως π.χ. της ΕΑΑΚ) που σημαίνει-συνιστά μια πλήρη και εξαιρετικά επικίνδυνη διαστρέβλωση της σημερινής ιδεολογικο-πολιτικής πραγματικότητας της χώρας.

Οι σοσιαλδημοκρατικές ηγεσίες των «Κ»ΚΕ-«Κ»ΝΕ έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο ιδεολογικο-πολιτικού εκφυλισμού που εδώ και καιρό προπαγανδίζουν στη νεολαία, την εργατική τάξη και το λαό, το ναζι-φασιστικό ΛΑΟΣ ως «κεντροδεξιό» κόμμα («κεντροδεξιά ο ΛΑΟΣ», «Ρ» 16/11/2007, σελ.32), εγκαταλείποντας έτσι ακόμα και το λαθεμένο χαρακτηρισμό «ακροδεξιά» των αστικών κομμάτων, ενώ, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ξεπερνούν απ’ τα δεξιά και τα μεγαλοαστικά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) που διατηρούν έστω το χαρακτηρισμό «ακροδεξιά».

Να, λοιπόν, τα «κατορθώματα» της φιλοφασιστικής στάσης των σοσιαλδημοκρατικών ηγεσιών των «Κ»ΚΕ-«Κ»ΝΕ: γι’ αυτές το ναζι-φασιστικό ΛΑΟΣ, «κεντροδεξιό» κόμμα, η φασιστική ΔΑΠ-ΟΝΝΕΔ «δημοκρατική» φοιτητική Οργάνωση, ενώ η ΕΑΑΚ «σύγχρονοι ΕΚΟΦίτες» φασίστες.!!!

Οι σοσιαλδημοκρατικές ηγεσίες των «Κ»ΚΕ-«Κ»ΝΕ δεν έχουν εγκαταλείψει μόνο το μαρξισμό-λενινισμό και προδώσει το σοσιαλισμό-κομμουνισμό αλλά επιπλέον έχουν εγκαταλείψει και την αντιφασιστική στάση που χαρακτήριζε πάντα το επαναστατικό κομμουνιστικό κίνημα, κατρακυλώντας σε φιλοφασιστικές θέσεις-στάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: