Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Μαζική η συμμετοχή των εργαζομένων στα απεργιακά συλλαλητήρια της 20ης Μάη για το Ασφαλιστικό

Να κλιμακωθεί ο ενιαίος αγώνας των εργαζομένων  κατά των εξοντωτικών μέτρων

Οι απεργοσπάστες  ηγέτες του ΠΑΜΕ συνεχίζουν με τις  ξεχωριστές απεργοσπαστικές συγκεντρώσεις εξυπηρετώντας τα σχέδια «τρόϊκας»-κεφαλαίου-κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ

Η δεύτερη  μεγάλη απεργία των ρεφορμιστών  ηγετών των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σημείωσε μεγάλη επιτυχία, γιατί σ’ αυτή συμμετείχαν  χιλιάδες εργαζόμενοι που θίγονται άμεσα απ’ τα νέα αντιασφαλιστικά  μέτρα που ουσιαστικά οδηγούν σε πλήρη διάλυση της κοινωνικής Ασφάλισης και εκμηδενίζουν όλες τις κατακτήσεις τους σ’ αυτόν τον τομέα.

Παρόλο  που η απεργία είχε μεγάλη συμμετοχή, οι απεργιακές συγκεντρώσεις και  τα συλλαλητήρια σε διάφορες πόλεις δεν  έφτασαν τη μαζικότητα των συγκεντρώσεων-συλλαλητηρίων της 5ης του Μάη.

Στην  Αθήνα οι απεργιακές συγκεντρώσεις, πέρα απ’ την κάποια μαζικότητά τους, ήταν μικρότερες σε όγκο των προηγούμενων συγκεντρώσεων (5 Μάη). Σ΄ αυτό επέδρασαν  αρνητικά καταρχήν ο τραγικός θάνατος των τριών εργαζομένων στη Marfin και δεύτερο η ξεχωριστή απεργοσπαστική συγκέντρωση στην Ομόνοια των ρεφορμιστών ηγετών του ΠΑΜΕ, που επιπλέον φρόντισαν να καλέσουν την ξεχωριστή συγκέντρωσή τους μία ώρα νωρίτερα στις δηλ. στις 10 π.μ. από εκείνη των σωματείων που ήταν στις 11 π.μ. ώστε να μην ενωθούν-συναντηθούν, έστω και κατά τη διάρκεια της πορείας, και φανεί ο πραγματικός και μεγαλύτερος όγκος συμμετοχής των εργαζομένων, που αυτονόητα θα ασκούσε πολύ μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τα εξοντωτικά μέτρα.

Οι ηγέτες του ΠΑΜΕ, μετά τη ρεφορμιστική τους γυμναστική στην Ομόνοια, αντί να οδηγήσουν  την πορεία τους στη Σταδίου και  από εκεί στη Βουλή, προτίμησαν, για  να μην ενοχλήσουν την κυβέρνηση, να πάνε τους εργαζόμενους, συνεχίζοντας το ρεφορμιστικό περίπατο, για «αέρα» στην Πειραιώς όχι μόνο για να μην ενωθούν με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που διαδήλωναν με κατεύθυνση τη Βουλή, αλλά και για να συμμορφωθούν, με τις υποδείξεις-πιέσεις της κυβέρνησης, στην αστική νομιμότητα.

Γνωρίζοντας οι ρεφορμιστές ηγέτες των ΠΑΜΕ-«Κ»ΚΕ ότι οι ξεχωριστές απεργοσπαστικές συγκεντρώσεις είναι προς όφελος του κεφαλαίου και βοηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την επιβολή των εξοντωτικών μέτρων και ότι επιπλέον είναι εντελώς αναποτελεσματικές, αφού ματαιώνουν τη μαζικότητα των απεργιακών κινητοποιήσεων και υπονομεύουν εκ των προτέρων την αποτελεσματικότητά τους, και ότι ως τώρα δεν είχαν μα ούτε πρόκειται να έχουν αποτέλεσμα, γι’ αυτό ο «Ριζοσπάστης» για να καθησυχάσει και παραπλανήσει τους εργαζόμενους γράφει: «οι σωστά προσανατολισμένοι και περιφρουρημένοι ταξικοί αγώνες μπορεί να μην έχουν άμεσα αποτελέσματα, όπως ίσως βιάζονται μερικοί, αλλά είναι σίγουρο ότι θα έχουν και προπάντων προς όφελος των συμφερόντων του λαού» («Ρ» 6/5/2010, σελ.4).

Βέβαια  οι κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ δεν είναι ούτε «σωστά προσανατολισμένες» ούτε «ταξικά προσανατολισμένοι οι αγώνες» του, είναι όμως «περιφρουρημένοι» δηλ. κινούνται αυστηρά και με συνέπεια στα πλαίσια της αστικής νομιμότητας. Είναι κινητοποιήσεις που κινούνται στα πλαίσια της ρεφορμιστικής γραμμής της ταξικής συνεργασίας. Αλλά ακόμα και να ήταν οι κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ «ταξικά προσανατολισμένες» δεν θα είχαν και πάλι απολύτως κανένα αποτέλεσμα, αφού σαν απεργοσπαστικές κινητοποιήσεις στερούν τη μαζικότητα των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, και επομένως ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θα ήταν αναποτελεσματικές, κι επειδή αυτό το κατανοούν οι εργαζόμενοι σπεύδει ο «Ριζοσπάστης» να τους καθησυχάσει-παραπλανήσει με το παραπάνω σχόλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: