Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στις 6 Ιουνίου αφήνονται ελεύθεροι  με περιοριστικούς όρους οι δολοφόνοι  του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, υπηρέτες των κατασταλτικών μηχανισμών, Κορκονέας και Σαραλιώτης, αφού λήγει το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης χωρίς καταδικαστική απόφαση, που είναι 18 μήνες. Φυσικά, για όποιον παρακολουθούσε την υπόθεση, η όλη πορεία της δίκης των δύο δολοφόνων προμήνυε μία τέτοια εξέλιξη, αφού το αστικό κράτος και η «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» του έκαναν το παν για να κωλυσιεργήσει η δίκη και κυρίως να μην πάρει η διαδικασία χαρακτήρα μαζικού κινήματος παρόμοιου με την εξέγερση του Δεκέμβρη 2008 που πυροδοτήθηκε από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη και πήρε πλατιά χαρακτηριστικά αντίστασης στην κρατική καταστολή και στην καταπάτηση των ελευθεριών. Καταρχάς, η δίκη ορίστηκε-‘κρύφτηκε’ στην Άμφισσα, μακριά από το φως της δημοσιότητας, έτσι ώστε να μην μπορεί το κίνημα να βρίσκεται στον τόπο της δίκης για να είναι αυτό που ουσιαστικά θα δίκαζε τους φονιάδες, εκφράζοντας το λαϊκό και κυρίως νεολαιίστικο αίσθημα,  και για να μην είναι εύκολη η προσέλευση μαρτύρων κατηγορίας. Αξιοσημείωτη είναι η ύποπτη περίπτωση μίας μάρτυρος, η οποία υπέδειξε (προς όφελος των φονιάδων) διαφορετικό σημείο πτώσης του Αλέξη κατά το θάνατό του από αυτό που είχε υποδείξει αρχικά. Αυτό προκάλεσε την αποχώρηση των αρχικών συνηγόρων κατηγορίας Μυλωνόπουλου και Κατσαντώνη από την υπόθεση, αφού το δικαστήριο απέρριψε ένστασή τους για ψευδορκία από πλευράς της μάρτυρος. Επιπλέον η συμπεριφορά του συνηγόρου υπεράσπισης των δολοφόνων, του γνωστού αντιδραστικού Κούγια, έφτασε σε απίστευτα προκλητικά όρια. Σπίλωσε τη μνήμη του Αλέξη, υποστηρίζοντας ότι έκανε επεισόδια σε αγώνα πόλο πριν το θάνατό του, και λέγοντας ότι «τα 16χρονα αυτά δεν είναι σαν τα δικά σας και τα δικά μας». Ακόμα χαρακτήρισε βίντεο που αποδεικνύει τη δολοφονία του Αλέξη από τον Κορκονέα ως πλαστό, και χαρακτήρισε τους αυτόπτες μάρτυρες κατηγορίας «στρατευμένους» και «ακραία επικίνδυνους», με «επικίνδυνη αντιεξουσιαστική συμπεριφορά».

Συνεπώς οι δύο δολοφόνοι Κορκονέας και Σαραλιώτης αφήνονται να κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας, όπως και οι Μελίστας και Καλαμπόκας, δολοφόνοι των Μιχάλη Καλτεζά και Νίκου Τεμπονέρα αντίστοιχα, με περιοριστικούς όρους παραμονής στην Άμφισσα, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Α.Τ. Άμφισσας κάθε πρωί και βράδυ (προφανώς για δική τους ασφάλεια). Πρόκειται σαφώς για μία πολιτική δίκη, η οποία έχει στόχο να απενοχοποιήσει τους δολοφόνους αστυνομικούς, καθώς και ολόκληρη την πολιτική της διχτατορίας της αστικής τάξης, που ως ηθικός αυτουργός, γεννάει την κρατική καταστολή, την αστυνομική βαρβαρότητα, την περιστολή των δημοκρατικών και λαϊκών δικαιωμάτων.

Από εκείνη τη περίοδο της έντασης  του εκφασισμού από τη κυβέρνηση της μοναρχοφασιστικής ΝΔ, τονίζαμε κόντρα στους σοσιαλδημοκράτες ρεβιζιονιστές των «Κ»ΚΕ (το οποίο τόλμησε να φτιάξει τη λογοτεχνική αγιογραφία του Κορκονέα λέγοντας τον «ο γιος της πλύστρας», παρουσιάζοντας τον σαν απλό εργαζόμενο και παιδί του λαού) και ΣΥΝ, πως οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του αστικού κράτους δεν εκδημοκρατίζονται αλλά ΤΣΑΚΙΖΟΝΤΑΙ. Σήμερα, και εν μέσω της εξαθλίωσης των εργαζομένων από τη χρεοκοπία και τη καπιταλιστική κρίση μέσα στις συνθήκες της τριπλής «κατοχής» από ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ, το αστικό κράτος προσπαθεί με αυτή τη δίκη (όπως και με την καταστολή των κινητοποιήσεων του Δεκέμβρη 2009) να πάρει ρεβάνς από την εξέγερση του Δεκέμβρη και τις παρακαταθήκες του, καθώς και να στοχοποιήσει το μαζικό κίνημα και όλο το λαό που αντιστέκεται και θα αντισταθεί με κάθε τρόπο απέναντι στη ζωή που του επιβάλλουν. Καλούμε τους εργαζόμενους, κάθε προοδευτικό άνθρωπο και όλο το λαό να απαιτήσει την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων φυσικών αυτουργών, και να καταδικάσει οργανωμένα την κρατική καταστολή και το σύστημα της εκμετάλλευσης που την γεννά ενόψει των κοινωνικών συγκρούσεων που επέρχονται.

ΝΑ  ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ  ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

            Ιούνιος 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: