Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Η εξύμνηση των εγκλημάτων του αμερικάνικού ιμπεριαλιστικού πόλεμου στο Ιράκ και η υποκρισία των χρουστσοφικών σοσιαλδημοκρατών ηγετών του «Κ»ΚΕ

Στα τέλη του πρώτου δεκαήμερο του Μάρτη  ανακοινώθηκαν τα φετινά βραβεία  «Όσκαρ» κινηματογραφικών ταινιών  με «καλύτερη» ταινία εκείνη της Κάθριν Μπίγκελοου, «Hurt locker», μια πολεμική ταινία, η οποία παραπλανητικά εμφανίζεται ως «απολίτικη» ενώ στην πραγματικότητα εκθειάζει τον πόλεμο και τα εγκλήματα των αμερικανών ιμπεριαλιστών στο Ιράκ. Αποκρύπτει τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του πολέμου στο Ιράκ και τη διατήρηση της κατοχής αυτής της χώρας και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι πως θα νικήσουν και θα διασωθούν οι αμερικανοί στρατιώτες δηλ. τα αμερικάνικα κατακτητικά στρατεύματα. Επίσης αποκρύπτει επιμελώς τα εγκλήματα που αυτά διαπράττουν καθημερινά σε βάρος του πολύπαθου ιρακινού λαού.

Θλιβερή κατάντια ενός «καλλιτέχνη» στην υπηρεσία του ιμπεριαλιστικού πολέμου  και εγκωμιασμού των φρικτών  εγκλημάτων του.

Στην  «ταινία» και στον πόλεμο στο Ιράκ αναφέρεται και ο «Ριζοσπάστης», γράφοντας μεταξύ άλλων: «το Μάρτη του 2003, μπροστά στα μάτια ολόκληρης της οικουμένης, πραγματοποιήθηκε εν μέσω ενορχηστρωμένης αισχρής ψευδολογίας η ιμπεριαλιστική επιδρομή στο Ιράκ. Έκαψαν, βασάνισαν, δολοφόνησαν, ξεκλήρισαν έναν ολόκληρο λαό και λεηλάτησαν, κυριολεκτικά, οι βάρβαροι, όσους πολιτισμικούς θησαυρούς μπορούσαν να πουληθούν και να φέρουν κέρδος» («Ρ» 11/3/2010, σελ. 28).

Εδώ η  υποκρισία και το θράσος των χρουστσοφικών  σοσιαλδημοκρατών δε γνωρίζουν όρια, γιατί υποτίθεται ότι ασκούν κριτική στη στρατιωτική επέμβαση και τα εγκλήματα των αμερικανών ιμπεριαλιστών στο Ιράκ, αποσιωπώντας επιμελέστατα, ότι ήταν ακριβώς οι σύντροφοί τους, του χρουστσοφικού «Κ»ΚΙράκ, που όχι μόνο επικρότησαν τη στρατιωτική κατάληψη του Ιράκ απ’ τα αμερικανο-αγγλικά στρατεύματα αλλά δέχθηκαν να γίνουν οι Τσολάκογλου της πατρίδας τους, παίρνοντας μέρος στην πρώτη διορισμένη από τους κατακτητές δοσίλογη κυβέρνηση, την οποία οι χρουστσοφικοί σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του «Κ»ΚΕ όχι μόνο ποτέ δεν κατάγγειλαν, μα επιπλέον προσκαλούσαν στις συναντήσεις της Αθήνας τους δοσίλογους χρουστσοφικούς συντρόφους τους το «Κ»ΚΙράκ, ενώ αργότερα έστελναν συλλυπητήρια σ’ αυτό για τους δολοφονημένους απ’ την ιρακινή αντίσταση χρουστσοφικούς δοσίλογους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: