Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ Η ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΕΙ : “Απαντούμε στη πολιτική της ξενοφοβίας και της διαπόμπευσης”


Η κυβέρνηση Σαρκοζί απελαύνει μαζικά τους Ρομά, καταστρέφει τους φτωχούς καταυλισμούς τους , καταπατώντας και τα στοιχειώδη προσχηματικά ''ανθρώπινα δικαιώματα''.
Στη Γαλλία αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις, όλα τα αριστερά κόμματα, τα συνδικάτα με πρώτη τη CGT που καταγγέλλει τον ''στιγματισμό των μεταναστών και της φτώχειας'', ετοιμάζονται να δώσουν μια μαχητική απάντηση στις αντιδημοκρατικές πρακτικές της κυβέρνησης Σαρκοζί.

Το Σάββατο 4 Σεπτέμβρη ετοιμάζονται διαδηλώσεις στις μεγαλύτερες πόλεις της Γαλλίας, με κεντρική αυτή στο Παρίσι.
Κεντρικό σύνθημα: “Απαντούμε στη πολιτική της ξενοφοβίας και της διαπόμπευσης” .
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Γαλλίας (PCOF) σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως ο αγώνας είναι ευρύτερα απέναντι στο αστυνομικό κράτος και απαιτεί να σταματήσουν άμεσα οι αντιδημοκρατικές διακρίσεις του Σαρκοζί και της κυβέρνησής του  επισημαίνοντας πως “η αστυνομία και οι δυνάμεις καταστολής είναι παντού, το δίκαιο (η κοινωνική δικαιοσύνη) πουθενά”.
Παράλληλα προβάλλει (τόσο στην ιστοσελίδα, όσο και στην και την εφημερίδα του  ''La FORGE''), την εκδήλωση συμπαράστασης της Κίνησης για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55 στις 10 Αυγούστου, που υπήρξε και η πρώτη εκδήλωση συμπαράστασης στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: