Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

ΚΚ Εργατών Γαλίας: Φτάνει πια με την αντιδημοκρατική εκτροπή του Σαρκοζί στο όνομα της ασφάλειας!


 Γκρέμισμα από τις δυνάμεις καταστολής, καταυλισμού Ρομά στη Μπορντώ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΑΡΚΟΖΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!

Πρόκειται για έναν ''αντιδραστικό πλειστηριασμό'' που δημιουργεί ένα ανάκατο μίγμα στιγματισμού των ''ξένων'', των περιπλανώμενων, των Ρομά στα πλάισια ενός δημαγωγικού λαικισμού γύρω απ' την ''κοινωνική ανασφάλεια''. Ειδικά αυτή τη στιγμή επιθυμούν ν' αφαιρέσουν την υπηκοότητα όσων Γάλλων ( σ.μ ξένης καταγωγής) κατηγορούνται για βίαιη αντίδραση κόντρα στις δυνάμεις καταστολής. Επιθυμούν να επανεξετάσουν τη νομοθεσία που αφορά τη γαλλική υπηκοότητα για όλους όσους έχουν γεννηθεί στη Γαλλία, ειδικά για όσους  θα έχουν στο μέλλον οποιοδήποτε πρόβλημα με την δικαιοσύνη.
Η στόχευση του προέδρου και όλων των δεξιών βουλευτών είναι αναίσχυντη: Θέλουν να στοχοποιήσουν και να στιγματίσουν σαν εγκληματίες, μεγάλες κατηγορίες του πληθυσμού, φτωχών εξαθλιωμένων ανθρώπων που καθημερινά ζούν κάτω απ΄το καθεστώς του φόβου και της ανασφάλειας να δεχτούν εισβολή και επίθεση εκεί που βρίσκονται, απ' τις δυνάμεις καταστολής. Ο Hortefeux (σ.μ υπουργός εσωτερικών της κυβέρνησης) ανακοίνωσε ότι δεκάδες ''παράνομοι'' καταυλισμοί θα εκκενωθούν από την αστυνομία  τις προσεχείς βδομάδες.
Πρόκειται για μια πολιτική διακρίσεων που θέλουν να αγκαθιδρύσουν που θα ξεχωρίζει τους ''καθαρόαιμους Γάλλους'' από όλους τους υπόλοιπους. Είναι μια πολιτική που ξαναφέρνει στη μνήμη την περίοδο του Vichy (σ.μ πρόκειται για τη προδοτική φιλοναζιστική κυβέρνηση κατοχής του Petain) : τότε που ένα πλήθος ''κακών Γάλλων'' έχασαν την υπηκοότητά τους!
Η βαθιά κρυμμένη ουσία αυτής της πολιτικής διαφαίνεται στα παρακάτω : '' η βασική αιτία της βίας είναι η ανοχή'' και ακόμη ''όσοι γονείς επιδεικνύουν αμέλεια ( σ.μ στην ''επίβλεψη'' των παιδιών τους) θα υφίστανται τις συνέπειές της με τη μορφή νομικών κυρώσεων''
Ο Σαρκοζί και η δεξιά που τον στηρίζει όντας σε αδιέξοδο αντιμετώπισης πλήθους προβλημάτων, θέλει να εγκαθιδρύσει μια κοινωνία του τρόμου, μια κοινωνία  διακρίσεων απέναντι σε πεινασμένους ξένης καταγωγής, ασπαζόμενος για άλλη μια φορά τις ρατσιστικές θέσεις του FN  (σ.μ του κόμματος του Le Pen) στα μέτρα που θα εφαρμοστούν. Αυτά τα μέτρα δεν θα επιλύσουν κανένα πρόβλημα και κυρίως βέβαια τα προβλήματα όσων ζούν σε εργατικές γειτονιές, αντίθετα  επιφέρουν ένα κλίμα έντασης, εγκαθιδρύουν ένα ατυνομικό κράτος. Οι δυνάμεις καταστολής είναι αυτές που όλο και πιο συχνά πια, επιχειρούν σ΄ενα ''κυνήγι'' ανθρώπων και των οικογενειών τους που αρνούνται ν΄αποδιωχθούν από τον χώρο που διαμένουν , όπως στη περίπτωση του Courneuve (σ.μ περιοχή κοντά στα 4 χιλιόμετρα έξω απ' το Παρίσι που έχουν επί χρόνια οι Ρομά, τους καταυλισμούς τους)
Η Ε.Ε δεν αντέδρασε καθόλου σε μια τέτοια πολιτική απέναντι στους Ρομά, μόνιμα θύματα διακρίσεων σε όλες τις χώρες με κορύφωση την κατάσταση στην Ρουμανία.
Και στη διάρκεια που γίνονται όλα αυτά, οι μεθοδεύσεις συγκάλυψης των ενόχων στη δίκη Bettencourt-Woerth & σια, ( σ.μ πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση της κληρονόμου της L'Oreal και του σκανδάλου που φτάνει μέχρι τον Σαρκοζί), συνεχίζονται.
Η αστυνομία απέναντι σε φτωχούς ανθρώπους, προστασία απόλυτη για τους μεγαλοαστούς.
Δεν υπάρχει παρά μόνο η κινητοποίηση του λαού για να υποχωρήσει η κυβέρνηση, αυτή η κυβέρνηση των διακρίσεων, αυτή η κυβένηση που υπηρετεί τους μεγαλοκαπιταλιστές.
Πρέπει αυτή η λαική κινητοποίηση να είναι ενωτική και μαζική.
Πρέπει να δράσουμε πριν είναι αργά.

Παρίσι, 31 Ιούλη 2010
Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Γαλλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: