Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΑΡΚΟΖΙ- ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ‘‘ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΩΝ’’ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΡΟΜΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ: ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ -ΤΡΙΤΗ, 10 ΤΟΥ ΜΗΝΑ 7μμ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ, ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΤΩΝ ''ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΩΝ'' ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
Ενάντια στη φασιστικοποίηση και το ρατσισμό στην ΕΕ !
Οχι στις φασιστικές ''απολυμάνσεις'' περιοχών, πόλεων, χωρών !
Οι μετανάστες , τα ταξικά μας αδέλφια είναι κομμάτι του προλεταριάτου κάθε χώρας που ζουν κι εργάζονται !
Οι Ρομά, είναι αυτοί ,που επί χρόνια το κεφαλαιοκρατικό κράτος του οποίου είναι πολίτες, στερεί τα δικαιώματα για μιαν ανθρώπινη, ασφαλή, αξιοπρεπή ζωή !
Οι φτωχοί άρρωστοι εξαρτημένοι συνάνθρωποί μας, έχουν δικαίωμα στη φροντίδα, τη περίθαλψη. Δεν είναι για ''εκκαθάριση'' !
Καμία καταστολή στους αδύναμους-θύματα του καπιταλισμού !




Ο φασίστας Σαρκοζί, πνιγμένος από τα αδιέξοδα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του, αντιμέτωπος με την εργατική και ευρύτερη λαϊκή οργή για την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει, με κορύφωση τώρα στο ασφαλιστικό, μια πολιτική που εντείνει την εξαθλίωση της εργατικής τάξης, στράφηκε στις ‘‘πηγές’’ των πολιτικών του καταβολών.

Δεν θέλει και δεν μπορεί να δώσει λύση στα λαϊκά προβλήματα, είναι πνιγμένος μέχρι το λαιμό στα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται μέρα τη μέρα και τον δείχνουν θλιβερό υπηρέτη των μεγαλοαστών για να πλουτίσουν παραπέρα φοροδιαφεύγοντας σε βάρος του γαλλικού λαού (υπόθεση της υπέργηρης κληρονόμου της Λ’ Ορεάλ Bettencourt) και στρέφεται στους φοβισμένους μικροαστούς πουλώντας ‘‘ασφάλεια’’, ‘‘περισσότερη αστυνόμευση’’, στοχοποιώντας τους Ρομά και μαζί μ΄αυτούς όλους τους ξένης καταγωγής, ακόμη και όσους έχουν και εκ γενετής τη γαλλική υπηκοότητα, καθώς και οποιονδήποτε φτωχό και εξαθλιωμένο άνθρωπο που ζεί στο δρόμο, για τους οποίους επιφυλάσσει ‘‘εκκαθάριση’’ για να ‘‘απολυμανθούν’’ οι περιοχές, οι πόλεις, η χώρα!

Πρόκειται για ένα ιστορικό πισωγύρισμα που μας οδηγεί, με την πλήρη ανοχή της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, σε άλλες, μαύρες εποχές. Που κάνουν το Σαρκοζί έναν όχι απλά Λε Πεν, αλλά Πεταίν του σήμερα.

Το κράτος γίνεται ακόμη πιο αστυνομικοκρατούμενο και σχεδιάζονται άμεσα να γκρεμιστούν 300 καταυλισμοί Ρομά σε όλη τη χώρα, με την αρχή να έχει γίνει στη Γκρενόμπλ, τη Μπορντώ, τα προάστια του Παρισιού, τη Λυών. Αυτά με αφορμή επεισόδια μεταξύ Ρομά και αστυνομικών, μετά τη δολοφονία νεαρού Ρομά από αστυνομικό στις 18 Ιουλίου, επειδή δεν σταμάτησε για έλεγχο.
Για πρώτη φορά σε χώρα μέλος της ΕΕ προβλέπεται να θεσμοθετηθεί η πρόδηλα αντισυνταγματική και φασιστική αφαίρεση της υπηκοότητας και σε όσους είναι εκ γενετής Γάλλοι, εφόσον στο μέλλον παρουσιάσουν ‘‘παραβατική συμπεριφορά’’, και σαν τέτοια ορίζεται, κύρια, η αντίσταση στην αυθαιρεσία των δυνάμεων καταστολής. (Και αυτό βέβαια δεν αφορά μόνον, ή κύρια, τους Ρομά )
Θεσπίζεται σε εξωφρενικό βαθμό η ‘‘οικογενειακή ευθύνη’’ και ο ρόλος της ‘‘παιδονομίας’’ για τα παιδιά όσων έχουν διαφορετική καταγωγή. Προσπαθούν να περάσουν το νομικά πρωτοφανές, να τιμωρούνται οι γονείς όσων παρουσιάζουν ‘‘παραβατική συμπεριφορά’’, με κυρώσεις όχι μονον χρηματικές αλλά και ενδεχόμενης φυλάκισης, για πλημμελή εκπλήρωση καθηκόντων.
Αυτά συνιστούν ένα διαχωρισμό σε ‘‘καθαρόαιμους’’ και μη Γάλλους, όπου οι μη καθαρόαιμοι, είναι και όσοι δια στόματος Σαρκοζί, μη έχοντας σταθερή στέγη, (δηλαδή όσους οι πολιτικές του έχουν καταστήσει ‘‘αστεγους’’ κι εξαθλιωμένους) είναι εν δυνάμει αλήτες, και από τους οποίους ‘‘η κοινωνία’’ θα πρέπει να αυτοπροστατευθεί.

Βρισκόμαστε δίπλα στον αγωνιζόμενο για μια ακόμη φορά γαλλικό λαό, δίπλα στα ‘‘παιδιά των προαστίων’’ που είναι και πάλι στην πρωτοπορεία και θεωρούμε τον αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό τους αγώνα και δικό μας αγώνα.

Ξέρουμε και εμείς από ‘‘απολυμάνσεις’’, από αντιμεταναστευτικά πογκρόμ, από ‘‘αστυνομικό κράτος’’, οι δικοί μας Ρομά ζουν δεκαετίες στην εξαθλίωση και καταστέλλονται για τις παραβατικές δραστηριότητες που το επίσημο κράτος τους σπρώχνει να κάνουν.

Ειδικά σήμερα στη δίνη της κεφαλαιοκρατικής κρίσης υπερπαραγωγής, ξέρουμε πως είναι κεντρική επιλογή της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, να εφαρμόσει πολιτικές εκφασισμού-ρατσισμού-καταστολής, και με το πρόσχημα της (επίπλαστης) κοινωνικής ανασφάλειας, να ενισχύσει την Ευρώπη-φρούριο.

Βρισκόμαστε στο πλευρό όλων των συντρόφων μας που πρωτοστατούν στον αγώνα στη Γαλλία!

ΚΙΝΗΣΗ για ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ 1918-55

Δεν υπάρχουν σχόλια: