Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Νέα ιμπεριαλιστική προβοκάτσια των ΗΠΑ και της φιλο- αμερικανικής κυβέρνησης της Νότιας Κορέας κατά της ΛΔ της Κορέας.

KFA Greece (Ελληνό-Κορεατικός Σύνδεσμος Φιλίας)

PYONGYANG, 23 Νοεμβρίου

Ο στρατός της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας (DPRK) απάντησε στα πυρά του πυροβολικού της Νοτίου Κορέας λαμβάνοντας την Τρίτη 23 Νοέμβρη το απόγευμα «αποφασιστικά στρατιωτικά μέτρα».
Η φιλο-αμερικάνικη κυβέρνηση της Νότιας Κορέας επέμεινε στην πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων σε απόσταση αναπνοής από την γραμμή των συνόρων, αγνοώντας τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της ΛΔ της Κορέας. Ο στρατός της Νότιας Κορέας εξαπέλυσε πυρά κατ’ επανάληψη προς την κατεύθυνση της ΛΔ της
Κορέας, με αποτέλεσμα αρκετές δεκάδες νοτιοκορεατικών βλημάτων να πέσουν γύρω από το νησί Yonphyong στις 1:00 μ.μ τοπική ώρα, το απόγευμα της Τρίτης. Αυτά αναφέρονται σε σημερινή ανακοίνωση της Ανώτατης Διοίκησης του Λαϊκού Στρατού της Κορέας (KPA).

Ο Λαϊκός Στρατός της Κορέας απάντησε αμέσως στη στρατιωτική προβοκάτσια της Νοτίου Κορέας με «αποφασιστικά στρατιωτικά μέτρα».

«Η αντίδραση αυτή του Λαϊκού Στρατού της Κορέας αποτελεί τον σταθερό και καθορισμένο τρόπο ανελέητης αντιμετώπισης των πυρών των προβοκατόρων» σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ανώτατης Διοίκησης του Λαϊκού Στρατού της Κορέας.

«Εάν η Νότια Κορέα τολμήσει να εισβάλει στα χωρικά ύδατα της ΛΔ της Κορέας, ο Λαϊκός Στρατός της Κορέας δε θα διστάσει να προχωρήσει σε ανελέητα στρατιωτικά αντίμετρα», προειδοποίησε η στρατιωτική διοίκηση της ΛΔ Κορέας.

Η νέα προβοκάτσια της κυβέρνησης ανδρεικέλων της Νοτίου Κορέας «συμπίπτει»:

• Με την πραγματοποίηση μεγάλης κλίμακας στρατιωτικής άσκησης (πρόκλησης), στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 70.000 στρατιώτες όλων των σωμάτων του νοτιοκορεάτικου στρατού, που έχει ξεκινήσει από την Δευτέρα 22/11 και σχεδιάζεται να διαρκέσει μέχρι και τις 30 Νοέμβρη.
• Με την επίσκεψη του Αμερικανού ειδικού απεσταλμένου στην περιοχή, Στέφεν Μπόσγουορθ, ο οποίος προσγειώθηκε στη Σεούλ λίγες ώρες πριν την προβοκάτσια (Δευτέρα 22/11). Ο Μπόσγουορθ μετά τη συνάντησή του με τον Νοτιοκορεάτη υπουργό
Εξωτερικών Κιμ Σουνγκ-Χουάν, δήλωσε με προβοκατόρικο τρόπο: «Δεν είναι ούτε έκπληξη ούτε συνιστά κρίση η αποκάλυψη ότι η ΛΔ Κορέας έχει σημειώσει “ταχεία πρόοδο” στον εμπλουτισμό ουρανίου αλλά δυσάρεστη πρόκληση»

Η KFA Ελλάδας καλεί των Ελληνικό Λαό να αντιδράσει και να στηρίξει έμπρακτα τον Ηρωικό Λαό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας συμμετέχοντας στην Πορεία Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή με κατεύθυνση το Προξενεία των Η.Π.Α.

Συγκέντρωση στην Αθήνα στις 6:30μμ στο Πεδίο Άρεως και στην Θεσσαλονίκη στις 6:00μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: