Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Για την αντιφασιστική νίκη και το έπος του σοβιετικού λαού κάτω απ' την ηγεσία του Ιωσήφ Στάλιν

Την ίδια στιγμή που οι χρουστσωφικοί και οι λοιποί ρεβιζιονιστές ''ξεχνούν'' τη συμβολή του Ιωσήφ Στάλιν, στο έπος της συντριβής του ναζισμού, ιστορικές αναφορές ακόμη και από αστούς ιστορικούς δείχνουν το τι κατόρθωσε να κάνει ο σοβιετικός λαός στα πλάισια της πλατύτερης δημοκρατίας που υπήρξε ποτέ, της διχτατορίας του προλεταριάτου, κάτω από τη καθοδήγηση των μπολσεβίκων και του Ιωσήφ Στάλιν:
''1941, Αρχίζει η Πολιορκία του Λένινγκραντ ή η πολιορκία των 900 ημερών στην ευρύτερη περιοχή της σημερινής ''Αγίας Πετρούπολης'' ( τα εισαγωγικά δικά μας). Η πόλη αποκόπτεται και στερείται δυνατότητας ανεφοδιασμού σε τρόφιμα, καύσιμα, πολεμοφόδια.Οι Γερμανοί θεωρούν την παράδοσή της από την πείνα, το χειμερινό ψύχος και τους καθημερινούς βομβαρδισμούς σε υποδομές υπόθεση λίγων μηνών. Τα τρόφιμα επαρκούν για 50 μέρες, ενώ στα τέλη Σεπτεμβρίου τα αποθέματα πετρελείου εξαντλούνται. Τον πρώτο χειμώνα ο Κόκκινος Στρατός επιχειρεί στις ΝΑ ακτές της παγωμένης λίμνης Λάτονγκα κάτι εξωπραγματικό : κατασκευάζει το ''Δρόμο της Ζωής'' δημιουργώντας οδό ανεφοδιασμού. Τα δρομολόγια, παρ' όλαο που δύο στα τρία καμιόνια βομβαρδίζονται, ενισχύουν την πόλη ενώ μεταφέρονται 514000 άμαχοι και 35000 στρατιώτες. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια λειτουργούν, οι πολιτιστικοί θησαυροί αποθηκεύονται στα υπόγεια του Ερμιτάζ. Στη διάρκεια ολόκληρου του 1942- χωρίς σημαντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις- οι Σοβιετικοί πεθαίνουν κατά χιλιάδες από πείνα, ενώ οι Γερμανοί αδυνατώντας να πάρουν την πόλη, ελπίζουν στην παράδοσή της. Την ίδια χρονιά γίνεται κάτι εξίσου εξωπραγματικό: ένα αεροσκάφος σπάει το γερμανικό κλοιό και πετάει τις παρτιτούρες σύνθεσης του Σοστακόβιτς -γραμμένης ειδικά για την αντίσταση του Λένινγκραντ-μέσα σε σακίδιο. Επαγγελματίες μουσικοί ανακαλούνται από τα χαρακώματα και σχηματίζουν συμφωνική ορχήστρα. αηα συναυλία της 9ης Αυγούστου μεταδίδεται με μεγάφωνα σ' όλη τη πόλη, αφού προηγουμένως εκτοξεύτηκαν τρεις χιλιάδες οβίδες κατά του γερμανικού πυροβολικού, ώστε να εξασφαλιστεί η σιγή του κατά τη διεξαγωγή της!
Η πολιορκία λύνεται τον Ιανουάριο του 1944, όταν ο Κόκκινος Στρατός απωθεί τους εισβολείς. Από τα τρία εκατομμύρια κατοίκους, ενάμισι εκατομμύριο πέθαναν από τους βομβαρδισμούς και από την πείνα''

( ''Ελευθεροτυπία'' 5/9/2010)
Και σα συμπλήρωμα στη παραπάνω αναφορά, ο Κόκκινος Στρατός σε μια ιστορική στιγμή που σηματοδότησε το γονάτισμα του ναζισμού, απωθώντας τους εισβολείς και ξεκινώντας την αντεπίθεσή του, κατάθεσε συντεταγμένα όλα τα παρατημένα η τα παραδομένα από συλληφθέντες γερμανούς σtρατιώτες ναζιστικά λάβαρα, στη Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: