Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Γιατί αποκρύπτουν την στήριξη της Χίλαρι Κλίντον στον Κορέα;

Σχόλιο αναγνώστη του blog:

Παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες τον “Ριζοσπάστη” και την προσπάθεια που κάνει να παρουσιάσει την προβοκάτσια του Κορέα ως “πραξικόπημα” που μάλιστα πραγματοποιήθηκε από τους Αμερικάνους και την CIA.

Κάθε καλόπιστος αγωνιστής αναρωτιέται: Γιατί αποκρύπτουν την στήριξη που παρείχαν οι Αμερικάνοι και προσωπικά η Χίλαρι Κλίντον αυτές τις μέρες στον Κορέα;

Αντιγράφω από το Associated Press / ΑΠΕ:

 

Στήριξη Κλίντον σε Ραφαέλ Κορέα

2 Οκτωβρίου 2010.

Η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρι Κλίντον, τηλεφώνησε  στον πρόεδρο του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα, την επομένη μίας αστυνομικής εξέγερσης στη διάρκεια της οποίας "κατακρατήθηκε", προκειμένου να του εκφράσει την υποστήριξή της, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Φίλιπ Κρόουλι...

"...Σήμερα το πρωί, η υπουργός συνομίλησε για δέκα λεπτά με τον πρόεδρο Κορέα.
Ενημέρωσε τον πρόεδρο και την κυβέρνηση του Ισημερινού για την υποστήριξή της και ευχήθηκε μια σύντομη και ειρηνική επιστροφή στην τάξη", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος.
...Στη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας τους, η Κλίντον και ο Κορέα συμφώνησαν να "εργαστούν από κοινού προκειμένου να ενδυναμώσουν τους θεσμούς του Ισημερινού και το κράτος δικαίου", υπογράμμισε ο Κρόουλι.
...Μία κάποια ηρεμία επικρατούσε την Παρασκευή στον Ισημερινό, την επομένη μίας αστυνομικής εξέγερσης την οποία ο πρόεδρος Κορέα χαρακτήρισε "απόπειρα πραξικοπήματος" και η οποία κατέληξε στο θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων στη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε αστυνομικούς και στρατιωτικούς....(Α.Ρ., ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: