Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ, ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ''ΠΕΡΑΣΑΝ''-Ο ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΑ 454 ΕΥΡΩ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΤΖΑΜΠΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ!

Το επίδομα ανεργίας στην Ελλάδα είναι 454 ευρώ, 200 ευρώ κάτω από τον καθαρό βασικό μισθό του ανειδίκευτου εργάτη. Είναι το χαμηλότερο σε όλη τη ζώνη του ευρώ, με εξαίρεση την Πορτογαλία.
Το επίδομα ανεργίας στην Ελλάδα όταν δίνεται, έχει τη μικρότερη διάρκεια, καθώς διαρκεί μόνον 12 μήνες.
Οι προϋποθέσεις χορήγησης εκτός της απόλυσης-όταν κι’ αυτή δεν “παρουσιάζεται’’ σαν παραίτηση με εκβιασμούς των καπιταλιστών- είναι απαγορευτική για τη πλειοψηφία των ανέργων και εξαιρούμε εξ' αρχής  βέβαια, τους  ανασφάλιστους εργαζόμενους με “μαύρα χρήματα’’, μπλοκάκια κλπ. Συγκεκριμένα:

Αν άνεργος επιδοτείται για πρώτη φορά:
Θα πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας το χρόνο τα δύο προηγούμενα χρόνια, πριν από την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες.
Επίδομα ανεργίας παίρνει και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει στα δύο προηγούμενα, πριν από την απόλυσή του έτη, 200 ημέρες εργασίας (χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι μήνες), από τις οποίες 80 ημέρες, το λιγότερο το χρόνο
Αν επιδοτείται για δεύτερη φορά:
Θα πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο, πριν από την απόλυσή του, χωρίς να υπολογίζονται (στις 125) οι ημέρες εργασίας των δύο τελευταίων μηνών. Για τους απασχολούμενους σε τουριστικά και εποχιακά επαγγέλματα αρκούν 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 12μηνο. Για ορισμένες κατηγορίες (π.χ. αλιεργάτες ) αρκούν 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο.
Αυτό, το επίδομα ανεργίας της ντροπής, αυτό που για τον εργαζόμενο σε παραγωγική ηλικία σημαίνει καταδίκη σε ΠΕΙΝΑ, μπαίνει στο στόχαστρο της κυβέρνησης με το μνημόνιο της χρεοκοπίας και της καταλήστευσης - εξαθλίωσης, που την ακολουθούν. Πρέπει μας λένε να δίνεται με κοινωνικά κριτήρια (!), δηλαδή γι' αυτά τα 454 ευρώ ,πρέπει να εξετάζεται πριν δοθούν, η συνολική οικονομική κατάσταση του άνεργου. Γιατί είναι γνωστό πως πλήθος παρασιτοκαπιτα-ληστές συνωστίζονται στα γραφεία του ΟΑΕΔ για να εισπράξουν αυτό το τεράστιο ποσό. Ακόμη θα πρέπει να διακόπτεται άμεσα η χορήγησή του, αν ο επιδοτούμενος δεν δεχτεί να αποδεχτεί την πρώτη εργασία που θα του προτείνει ο ΟΑΕΔ.(!)....εδώ ανεξάρτητα από κοινωνικά κριτήρια, κριτήρια εμπειρίας και μόρφωσης.

Ήρθε η ώρα της σταδιακής εφαρμογής αυτών των μέτρων του αίσχους και μάλιστα σε χειρότερη μορφή μεσαίωνα για τους ανέργους και παραπέρα επιδότησης των καπιταλιστών. Η Κατσέλη την Δευτέρα 18 Οχτώβρη ανακοίνωσε την κατάργηση 10000 επιδομάτων ανεργίας μέσω μετατροπής τους σε εργασία πείνας των 454 ευρώ, με τους καπιταλιστές να μη πληρώνουν τίποτε!

Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 454 ΕΥΡΩ!

Μέσω 17 προγραμμάτων ο ΟΑΕΔ θα πληρώνει το ποσό του επιδόματος στον ενδιαφερόμενο με την προϋπόθεση ότι θα εργαστεί σε οποιαδήποτε δουλειά. Ο εργοδότης από την άλλη δεν θα επιβαρυνθεί με το “έξοδο” του μισθού και της ασφάλισης, καθώς ο μισθός του εργαζομένου θα είναι το επίδομα ανεργίας. Το πρόγραμμα της ντροπής θα ακολουθείται έως 30 μήνες!


Κάποια πράγματα δεν μπορούν να περνούν έτσι, δεν μπορούν να επιχειρούνται καν, σε μια χώρα με τη φτώχεια, την ανεργία, την απόλυτη εξαθλίωση της εργατικής τάξης  να εντείνονται μέρα τη μέρα. Ανεξάρτητα και κόντρα στους κάθε λογής εργατοπατέρες θα πρέπει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τα πρωτοβάθμια σωματεία ΑΜΕΣΑ να εκφράσουν την κοινή οργή της τάξης, με αγωνιστικές κινητοποιήσεις στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ. Να οργανώσουν άμεσα αγωνιστικές διαμαρτυρίες στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα ( και σε όσες μεγάλες πόλεις γίνει κατορθωτό) και να καλέσουν όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, έλληνες και μετανάστες να διαδηλώσουν στη πράξη πως κάποια πράγματα τουλάχιστον, ΔΕΝ ΘΑ  ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

Οχτώβρης, 2010

Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55

Δεν υπάρχουν σχόλια: