Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟΝ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟΝ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟ

Αθήνα, 3 Οκτώβρη 2010

Οι πρόσφατες εξελίξεις στον Ισημερινό με τις λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στις αντισυνταγματικές και νεοφιλελεύθερες αυθαιρεσίες του Προέδρου Κορέα, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στέλνουμε αυτό το δελτίο τύπου ώστε να δώσουμε μια απάντηση σε μια εκστρατεία παραπληροφόρησης που λαμβάνει χώρα σχετικά με αυτές τις εξελίξεις, και της σιωπής ενημέρωσης που τη συμπληρώνει,

Η πλειοψηφία των ΜΜΕ κάνει λόγο για πραξικόπημα ενάντια στον «αριστερό» Ραφαέλ Κορέα, κάτι στο οποίο συμφωνούν και καταδικάζουν αστοί και «σοσιαλιστές» σε ολόκληρο τον κόσμο. Παρουσιάζουν τη στάση κάποιων μονάδων της αστυνομίας που ενώθηκαν με τις λαϊκές κινητοποιήσεις κόντρα στην ηγεσία τους και το στρατό, σαν «στρατιωτικό πραξικόπημα»!

Οι σοσιαλδημοκράτες του «Κ»ΚΕ με την αμαρτωλή ιστορία τους απέναντι στο επαναστατικό κίνημα, ιδιαίτερα της Λατινικής Αμερικής, σιωπούν και αναπαραγάγουν τις αστικές εκτιμήσεις για «πραξικόπημα ενάντια στον νόμιμο πρόεδρο», ο οποίος όμως κυβερνά κόντρα στη θέληση της Συνέλευσης και με αντισυνταγματική καταστολή προσπαθεί να περάσει τα αντιδραστικά του μέτρα σε συμφωνία με την αντιδραστική Δεξιά.

Τίποτα δεν είναι πιο μακριά από την αλήθεια. Σε επικοινωνία που είχαμε με το Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα του Ισημερινού (ΜΛΚΚΙ) το οποίο συμμετέχει στην Εθνοσυνέλευση με εκλεγμένους βουλευτές ενημερωθήκαμε ότι η κυβέρνηση του Κορέα, διοχετεύει τις δικές της εξηγήσεις, επιχειρώντας να κρύψει τα πραγματικά γεγονότα, σκαρώνοντας τη θεωρία της συνομωσίας, του πραξικοπήματος.

Αυτοί οι ισχυρισμοί μπορεί να προκαλούν σύγχυση στο εξωτερικό, αλλά όχι μέσα στον Ισημερινό όπου ο λαός είναι ανάστατος με τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης Κορέα και ζητάει την απόσυρσή τους.

Η Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55 χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις της εργατικής τάξης και του λαού του Ισημερινού, στηρίζει το αδελφό ΜΛΚΚΙ, χαιρετίζει τη στάση του στην κατεύθυνση της σύγκλησης μίας πολυεθνοτικής Συνέλευσης όλων των κοινωνικών οργανώσεων στο Κίτο, το Σάββατο 2 Οκτωβρίου ή σε μία εβδομάδα.

Η δημοκρατία στον Ισημερινό είναι πράγματι σε κίνδυνο – όχι όμως από την εργατική τάξη και το λαό και την αριστερά – πρώτα-πρώτα απ’ την εκεί αντιδραστική Δεξιά και τους αμερικανούς ιμπεριαλιστές αλλά και από τα αντιλαϊκά νεοφιλελεύθερα μέτρα που έχουν από καιρό βγάλει στους δρόμους το ινδιάνικο κίνημα και πλατιές εργατικές και λαϊκές μάζες, που ζητούν τη μη εφαρμογή τους. Πρόκειται για μέτρα τα οποία βρίσκουν και την στήριξη των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών, όπως και ο ίδιος ο Πρόεδρος Κορέα, τον οποίο οι ΗΠΑ έσπευσαν να στηρίξουν.

Ο λαός του Ισημερινού έχει πλούσια ιστορία στον αγώνα για ελευθερία και πάντα νίκησε εκείνους που τον υποτίμησαν.

Σήμερα, ο λαός διεξάγει μια σκληρή μάχη για την ανεξαρτησία του ενάντια στους εχθρούς της πατρίδας.

Δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία μάχη, αλλά στο τέλος ο λαός θα κερδίσει!

Η Π.Ε. της Κίνησης για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55

Δεν υπάρχουν σχόλια: