Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ Σ' ΕΝΑ ΚΑΔΟ

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας άστεγος στον Ταύρο, ο οποίος διαμελίστηκε από απορριμματοφόρο του Δήμου.
Ο άτυχος άνδρας είχε βρει προσωρινό καταφύγιο σε έναν κάδο σκουπιδιών.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, ωστόσο, την ώρα αποκομιδής των σκουπιδιών απορριμματοφόρο του Δήμου άδειασε το περιεχόμενο του κάδου στο φορτηγό, με αποτέλεσμα ο άστεγος να βρει ακαριαίο θάνατο, καθώς το σώμα του διαμελίστηκε από τις δαγκάνες του μηχανήματος.

(Newsroom ΔΟΛ, 10 Νοέμβρη 10)

Κάποιοι δεν βλέπουν την απόλυτη εξαθλίωση στην οποία οδηγείται το προλεταριάτο, κάποιοι στρογγυλεύουν μιαν αιχμηρή απάνθρωπη πραγματικότητα γιατί φοβούνται την κατάληξή της, γιατί είναι αμήχανοι μπροστά στον κάθετο ταξικό διαχωρισμό των πολλών που απλά ''επιβιώνουν'' ή μάταια προσπαθούν γι' αυτό και των λίγων που συνεχίζουν να πλουτίζουν από την εκμετάλλευση αυτών των πολλών.
Πεθαίνοντας μια τελευταία προεκλογική βδομάδα, ενώ ο χειμώνας -ήπιος ακόμη- δεν επιτρέπει πάντως να κοιμάσαι στο παγκάκι, ενώ το ''άνθρωποι και ποντίκια''του  Steinbeck δεν είναι μνήμες μιας μακρινής Αμερικής των αρχών του 20ου αιώνα.
Ζούν μέσα στα σκουπίδια, τρώνε μέσα απ' αυτά, κοιμούνται σε κάδους, σαπίζουν από αρρώστειες, είναι οι απόλυτα φτωχοί , κάθε μέρα και περισσότεροι , τα απόλυτα θύματα μιας καπιταλιστικής Ελλάδας χρεοκοπημένης στα πάντα. Τα τρυκάκια και οι αφίσσες των εκλογών είναι λιγότερα από καθε άλλοι φορά, οι υποψήφιοι τάζουν νοικοκιρίστικα πρώτα απ' όλα : ''λιγότερα σκουπίδια''................κάποιος άνθρωπος που τον έκαναν σκουπίδι, τέλειωσε σαν σκουπίδι και είναι η συγκλονιστικότερη είδηση των αδιάφορων αυτών εκλογών , όπως θάλεγε ο Χιχμέτ.

Κι όμως το σύνθημα είναι αυτό:
Λιγότερα σκουπίδια......................με την ώριμη οργή μας, όχι τον ''ανθρωπισμό'' μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: