Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Ζήτω η ηρωϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου: Ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ –ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ζήτω η ηρωϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου

Ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ –ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Νοέμβρης 1973: Η κατάληψη του Πολυτεχνείου οδηγεί στην ηρωική λαϊκή εξέγερση της 17ης Νοέμβρη, με μπροστάρη τη νεολαία, και τη σύγκρουση με τις σιδηρόφραχτες δυνάμεις της αμερικανοκίνητης στρατιωτικο-φασιστικής χούντας – συμβάλλοντας αποφασιστικά στην κατάρρευσή της – κατάληψη που πραγματοποιήθηκε παρά την αντίθεση και εχθρική στάση όλων των αστικών κομμάτων, μαζί και των σοσιαλδημοκρατικών ηγεσιών «Κ»ΚΕ-«Κ»ΚΕεσ., και παρά την προβοκατόρικη καταγγελία του «Κ»ΚΕ των καταληψιών αντιφασιστών και κομμουνιστών φοιτητών ως πρακτόρων της ΚΥΠ και της CIA («Πανσπουδαστική», Νο 8) αλλά και την προδοτική στάση της επιχείρησης σαμποταρίσματος της ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ του Πολυτεχνείου ή αλλιώς της «απαγκίστρωσης των φοιτητών απ’ το Πολυτεχνείο» (σελ. 98), όπως οι ίδιοι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες ομολογούν 3 χρόνια αργότερα:. «αν η ΚΝΕ ήταν σωστά προετοιμασμένη και τα στελέχη της δούλευαν έγκαιρα και επιτόπου μέσα στο Φ.Κ., μ’ αυτή την κατεύθυνση, θα ήταν δυνατό ή να μην επιλεγεί καθόλου η μορφή της κατάληψης, ή κι’ αν προσωρινά πραγματοποιούνταν, να στρέφονταν γρήγορα προς άλλες εξελίξεις» («ΚΟΜΕΠ», 11/1976, σελ. 112-113).

Δεκέμβρης 2008: Η νεολαία εξεγείρεται, μ’ αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη απ’ την Καραμανλική αστυνομία, ενάντια στην δολοφονική κρατική τρομοκρατία, την αστυνομοκρατία, τη φασιστική βία και συνολικά ενάντια στην πολιτική της φασιστικοποίησης, όσο και ενάντια στην εκμετάλλευση, την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση των εργαζόμενων, πανικοβάλλοντας την αντιδραστική αστική τάξη και τα κόμματα που την υπηρετούν.

Αγώνες που αποτελούν σημαντικούς κρίκους στην αλυσίδα των αγώνων του λαϊκού-νεολαιίστικου κινήματος των ΟΚΝΕ-ΕΠΟΝ-Ν.Λαμπράκη κατά του ιμπεριαλισμού και της φασιστικής καταπίεσης, συνέχεια των κορυφαίων αντιφασιστικών- αντιιμπεριαλιστικών και επαναστατικών αγώνων του ελληνικού λαού μέσα από τις γραμμές των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του ένδοξου ΔΣΕ, με οργανωτή-καθοδηγητή το επαναστατικό σταλινικό-ζαχαριαδικό ΚΚΕ 1918-55.

Και στις δυο κρίσιμες στιγμές (1973 και 2008) της πάλης της νεολαίας, οι υπηρέτες του ντόπιου κεφαλαίου ρεφορμιστές ηγέτες του σοσιαλδημοκρατικού «Κ»ΚΕ στάθηκαν απέναντι και εχθρικά στη νεολαία, βρέθηκαν στο αντίπαλο στρατόπεδο: στο στρατόπεδο των αστικών κομμάτων και στο πλευρό της κυρίαρχης αντιδραστικής αστικής τάξης.

Νοέμβρης 2010: Σήμερα ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια στην τριπλή οικονομικο-πολιτική κατοχή από την τρόϊκα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, ενάντια στην απόλυτη εξαθλίωση που έφερε ο καπιταλισμός και όξυνε η παγκόσμια καπιταλιστική οικονομική κρίση, η χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας και το μνημόνιο, ενάντια στα μέτρα που γκρεμίζουν τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, του λαού, της νεολαίας, που γκρεμίζουν το αύριο της χώρας.

Η αμερικανοκίνητη στρατιωτικο-φασιστική διχτατορία με την προδοσία της Κύπρου, τη στρατιωτική κατάληψη απ’ την Τουρκία του βόρειου τμήματος και τη διχοτόμηση του νησιού, η ένταση της πολιτικής του εκφασισμού του αστικού κράτους και της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής με στόχο τη νεολαία την ώρα που βάθαινε η καπιταλιστική κρίση και «χτιζόταν» η χρεοκοπία της χώρας από την κυβέρνηση της μοναρχοφασιστικής ΝΔ, σήμερα η κατοχική διακυβέρνηση των ιμπεριαλιστών με τα συνεχή αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα που υλοποιεί ο πειθήνιος υπηρέτης τους, η κυβέρνηση του μεγαλοαστικού ΠΑΣΟΚ είναι στιγμιότυπα μιας μακράς πορείας καταπίεσης και εκμετάλλευσης με κοινή αιτία την εξάρτηση της χώρας από τον ιμπεριαλισμό.

Μόνιμο στρατηγικό δόγμα της ντόπιας εξαρτημένης ξενόδουλης αστικής τάξης το «Ανήκομεν εις την Δύσιν». Στη Δύση της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, του δολοφόνου των λαών ΝΑΤΟ, στη Δύση που η εξαρτημένη ανάπτυξη της Ελλάδας γινόταν όλο και πιο ανεπαρκής, η θέση της στο διεθνές καπιταλιστικό σύστημα χειροτέρευε, που ο τοκογλυφικός δανεισμός απ’ τα τραπεζικά μονοπώλια γινόταν εκβιαστικά και με συνεχώς επαχθέστερους όρους, η ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και γενικότερα των πλατιών εργαζόμενων μαζών εκτόξευαν τα μονοπωλιακά κέρδη και καταδίκαζαν τη χώρα στην υπανάπτυξη και το λαό στη φτώχεια. Στη Δύση των στρατιωτικών φασιστικών επεμβάσεων, όταν οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών το επέβαλαν, με τη συνεχή καταστολή και αστυνομοκρατία για να συγκρατηθεί η λαϊκή οργή και να συνεχίζεται απρόσκοπτη η περιστολή των λαϊκών δικαιωμάτων, δίπλα στο όργιο της κλοπής του δημόσιου πλούτου από τη ντόπια αστική τάξη και τους πολιτικούς εκπροσώπους της.

Η λαϊκή πάλη ενάντια στην εξάρτηση από τους ιμπεριαλιστές και τα δεινά που αυτή προκαλεί δεν σταμάτησε στιγμή, σε όποια εποχή, κόντρα σε δυσκολίες, μέσα στις οποιεσδήποτε συνθήκες. Σ’ αυτή τη μάχη βρέθηκε ιστορικά μπροστάρης πάντοτε η νεολαία, που κουβαλούσε στα δικά της ιδιαίτερα αιτήματα, τους συνολικούς στόχους του λαϊκού κινήματος και έδινε την αγωνιστική της φλόγα, στις μικρότερες ή μεγαλύτερες μάχες. Αυτός ο αγώνας πάντα τρομοκρατούσε και τρομοκρατεί τους αστούς και τους προδότες του κινήματος, αφού είναι πάντα «εκτός των τειχών», σπάει την αστική νομιμότητα, δε χαϊδεύει τ’ αυτιά των κεφαλαιοκρατών, είναι σκληρός όσο η ίδια η ταξική πάλη όταν αυτή οξύνεται.

Σήμερα αγωνιζόμαστε:

  • Για την άμεση έξοδο της χώρας από ΕΕ-ΟΝΕ-ΕΥΡΩ και τη συνολική άρνηση του εξωτερικού τοκογλυφικού χρέους, για μονομερή άρνηση πληρωμών

  • Για την αγωνιστική επανάκτηση των κατεδαφισμένων καταχτήσεων χρόνων, που μας κλέβουν και οδηγούν στην απόλυτη εξαθλίωση την εργατική τάξη και τις πλατιές λαϊκές μάζες

  • Ενάντια στη φασιστικοποίηση, το ρατσισμό, τον εθνικισμό-σοβινισμό, την καταπάτηση του Ασύλου, την ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων

  • Ενάντια στο φασισμό, τον καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο και για την αποχώρηση της Ελλάδας από ΕΕ-ΝΑΤΟ

ΚΙΝΗΣΗ για ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ (1918-55)
Τ.Θ. 3689, 102 10 Αθήνα. Τηλ. 2108621543, email: anasintaxi@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: