Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Η διασπαστική τακτική του ΠΑΜΕ στο εργατικό κίνημα συνεχίζεται

 

Η διασπαστική-απεργοσπαστική τακτική του ΠΑΜΕ, με τις ξεχωριστές του συγκεντρώσεις που ακυρώνουν τη μαζική και αποτελεσματική έκβαση των απεργιακών κινητοποιήσεων είναι γνωστή, όπως και η ιδιοκτησιακή του λογική μέσα στα εργατικά σωματεία. Αυτή η ιδιοκτησιακή λογική έφτασε στο αποκορύφωμα της με την αποχώρηση της ΑΣΚ-ΠΑΜΕ από το Σύλλογο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) Αττικής, με ανακοίνωση μάλιστα στη συνέλευση του συλλόγου όχι από μέλος του σωματείου που να δραστηριοποιείται μέσα στο ΠΑΜΕ, αλλά από εργαζόμενη σε ιδιωτικό σχολείο-μέλος της πανελλαδικής γραμματείας του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών.

Η ανακοίνωση της ΓΣ του ΣΕΦΚ αναφέρει: «Η απόφαση αυτή δεν είναι αποτέλεσμα της ανάγκης των συναδέλφων. Είναι απόφαση που έλαβε ο κλειστός πυρήνας της ηγεσίας του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ να αποσύρουν τα μέλη τους από πρωτοβάθμια σωματεία τα οποία δεν ελέγχουν και να τα εντάξουν σε δικές τους παραταξιακές συγκροτήσεις. […] Εδώ και 3 χρόνια το ΠΑΜΕ Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών έχει ανακηρύξει σε «εχθρό της εργατικής τάξης» τον ΣΕΦΚ. […] 3 χρόνια τώρα συκοφαντούν τη δράση του ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού, απαξιώνουν και υπονομεύουν τον ΣΕΦΚ, που μπόρεσε να συγκρουστεί με την εργοδοσία και να δώσει νικηφόρες μάχες για να υπάρχει και να ισχύει η ΣΣΕ, με τίμημα τις διώξεις, τις αγωγές και τις μηνύσεις από την εργοδοσία, που στηρίζει κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα, όταν διεκδικεί, που ήταν και είναι παρών στις μάχες του εργατικού και εκπαιδευτικού κινήματος».

Η κίνηση αυτή του ΠΑΜΕ εντάσσεται στην ευρύτερη τακτική του «Κ»ΚΕ να βρίσκεται μακριά και ενάντια στα λαικά κινήματα όταν δεν μπορεί να τα ελέγξει (να τα καπελώσει δηλαδή) οργανωτικά (βλέπε τη στάση του στις φοιτητικές καταλήψεις του 2006-2007, στο Δεκέμβρη του 2008, στη δημιουργία του ΜΑΣ). Είναι όχι μόνο διασπαστική αλλά και τάσσεται υπέρ της εργοδοσίας, αφού αποχωρώντας από το σωματείο, το απομαζικοποιεί και το αποδυναμώνει στις προσπάθειές του να κατοχυρώσει ουσιαστική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και μέσα στις συνθήκες της πιο άγριας επίθεσης του κεφαλαίου, της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και της τρόικας Κομισιόν-ΕΚΤ-ΔΝΤ ενάντια στα εργατικά-συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Σχετικές ανακοινώσεις εργαζομένων:

http://www.sefk.gr/selides/genikisineleusisefk24102010.htm

http://enotikiprotovouliavyronas.blogspot.com/2010/10/blog-post_93.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: