Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Σχόλιο

Είναι η πρώτη φορά που τόσο έντονα, επίσημα στοιχεία κεφαλαιοκρατικών οργανισμών καταδεικνύουν την έκταση της απόλυτης εξαθλίωσης που επιταχύνεται σε μεγάλο βαθμό στην Ελλάδα της χρεοκοπίας. Όπως συμβαίνει πάντα τα βασικά θύματα είναι τα παιδιά και οι έφηβοι, αφού στην Ελλάδα του 2010, διπλάσιο ποσοστό -από το έτσι κι  αλλιώς απαράδεκτα υψηλό ποσοστό της ΕΕ- ζούν σε συνθήκες φτώχειας.
''Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο Ούγγρος Επίτροπος για θέματα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης, κ. Λ. Αντόρ, ο 23% παιδιών και εφήβων, κινδυνεύει από τη φτώχεια. Συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζει ο Επίτροπος, από τα 100 εκατ παιδιά και νέους, ως 18 ετών, τα 20 αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο της φτώχειας.
Οι μόνες χώρες, στις οποίες μειώθηκε η παιδική φτώχεια το 2010 είναι η Τσέχικη Δημοκρατία, η Εσθονία, η Ιρλανδία, η Λετονία και η Πολωνία.
Στα υπόλοιπα κράτη-μέλη, η φτώχεια στα παιδιά και νέους μέχρι 18 ετών, είτε παρέμεινε σταθερή είτε αυξήθηκε.
Για την Ελλάδα 4 στα 10 παιδιά κινδυνεύουν από την πείνα, με κύριους παράγοντες κινδύνου της παιδικής φτώχειας την ηλικία του επικεφαλής της οικογένειας, τη τρέχουσα κατάστασή του στην αγορά εργασίας, το εκπαιδευτικό επίπεδο των γονέων, το βαθμός αστικοποίησης, τις ανεπαρκείς υποδομές παιδικής φροντίδας και το χαμηλό αντίκτυπο των κοινωνικών παροχών, ιδιαίτερα σήμερα σε περίοδο κρίσης.''
( Από το ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: