Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Νέες στρατιωτικές προκλήσεις των αμερικανών ιμπεριαλιστών σε βάρος της Λ.Δ.Κορέας

Αυτό το χρόνο οι στρατιωτικές προκλήσεις των αμερικανών ιμπεριαλιστών και των φασιστών της Ν.Κορέας σε βάρος της Λ.Δ.Κορέας είναι συνεχείς και έχουν αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα, απειλώντας με ανάφλεξη την κορεάτικη χερσόνησο.

Έτσι το δεύτερο 15ήμερο του Νοέμβρη κατά τη διάρκεια κοινών στρατιωτικών ναυτικών γυμνασίων ΗΠΑ και Ν.Κορέας, νοτιοκορεάτικα πυρά έπληξαν τις ακτές της Λ.Δ.Κορέας, προκλητική επιθετική ενέργεια που υποχρέωσε τα στρατεύματά της να ανταποδώσουν τα πυρά πλήττοντας ένα μικρό νοτιοκορεάτικο νησί, μ’ αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δυο νοτιοκορεάτες πεζοναύτες.

Οι αμερικανοί ιμπεριαλιστές προσπαθούν μ΄ αυτές τις στρατιωτικές προκλήσεις να εκφοβίσουν, πιέσουν και καθυποτάξουν τη Λ.Δ.Κορέας , που αντιστέκεται σταθερά στα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια. Πρόθυμοι υπηρέτες των φιλοπόλεμων σχεδίων τους είναι το αντιδραστικό καθεστώς της Νότιας Κορέας.

Βέβαια οι αμερικανοί ιμπεριαλιστές, πέρα απ’ τα σημερινά φιλοπόλεμα σχέδια και επιδιώξεις, δεν ξεχνούν και την ταπεινωτική ήττα που υπέστησαν αρχές της δεκαετίας του ΄50 απ’ το γενναίο και ηρωικό λαό της Κορέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: