Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ψήφισμα για την Παλαιστίνη

Το Ισραήλ έχει εντείνει, το τελευταίο διάστημα, την επιθετικότητά του εναντίον του αγωνιζόμενου Παλαιστινιακού λαού, προσπαθώντας με όλα τα μέσα, οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά, να τον υποτάξει και, αν είναι δυνατό, να τον καταστρέψει, να ελέγξει και να έχει υπό την κατοχή του τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και ορυκτών σε όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής. 

Η στρατιωτική επίθεση, μέσω του συνεχούς βομβαρδισμού του παλαιστινιακού λαού, ο έλεγχος των συνόρων, ο γενοκτόνος αποκλεισμός της Γάζας, καθώς και η εξελισσόμενη άμεση κατοχή της περιοχής μέσω των ισραηλινών οικισμών, οι στρατιωτικές επιθέσεις ώστε να εμποδίσει το διεθνές δικαίωμα της αλληλεγγύης των αδερφών λαών προς των αγώνα των παλαιστινίων αδελφών τους, εξετάστηκαν συναρτήσει της διεθνούς οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού.
Το Ισραήλ, αιχμή του δόρατος του ιμπεριαλισμού, ενισχύεται και είναι έτοιμο να επιτεθεί στρατιωτικά σε άλλους λαούς της περιοχής που αντιτίθενται την πολιτική του, όπως το Ιράν. Προκαλεί το ξέσπασμα του πολέμου, που οι διαστάσεις του θα είναι τρομακτικές, και που θα χρησιμεύει ως μια διέξοδο από την παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού και την επέκταση της κυριαρχίας του και της ηγεμονίας του σε σχέση με άλλες αντίπαλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.
Αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση, υπογραμμίζουμε και επαναλαμβάνουμε την αλληλεγγύη μας προς τον μαχητικό ρόλο που διαδραματίζει ο παλαιστινιακός λαός, που συνεχίζει να αντιστέκεται και να αντιμετωπίζει τον ιμπεριαλισμό και τον υπηρέτη του, το Ισραήλ, να αγωνίζεται για το αναφαίρετο δικαίωμά του στην ανεξαρτησία, την ελευθερία και την εθνική κυριαρχία. Υποστηρίζουμε τις δίκαιες απαιτήσεις του παλαιστινιακού λαού, που βασίζονται και σε ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών (τα οποία μποϊκοτάρονται από το Ισραήλ και τον προστάτη του, τις ΗΠΑ) για την αποκατάσταση των συνόρων του 1965.

Ζήτω ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού!
Για μια ελεύθερη και ανεξάρτητη Παλαιστίνη!
Ανάπτυξη της διεθνούς αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη!

Νοέμβρης 2010
Διεθνής Σύσκεψη Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: