Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Τυνησία: Απελευθερώθηκε ο σ. Χαμμά Χαμμάμι

 Με μεγάλη χαρά μεταδίδουμε την παρακάτω είδηση.

Μετάφραση από είδηση που μετέδωσε το AFP

Την Παρασκευή οι Τυνησιακές αρχές άφησαν ελεύθερο την προσωπικότητα της αντιπολίτευσης Χαμμά Χαμμάμι (Hamma Hammami), ηγέτη του απαγορευμένου Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών Τυνησίας, τρεις μέρες μετά τη σύλληψη του, όπως είπε το κόμμα.

“Μόλις μάθαμε ότι τον έχουν αφήσει ελεύθερο. Είναι στο σπίτι του” δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Παρίσι το στέλεχος του κόμματος Adel Thabet, μετά τους φόβους για τη ζωή του υπό κράτηση από την κυβέρνηση 59χρονου αριστερού που είχαν εκφράσει μέλη της οικογένειας του.

Ο Χαμμάμι δούλευε μυστικά ώστε να διαφύγει τη σύλληψη του από τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες έχει μιλήσει σε ξένα μέσα ενημέρωσης  υποστηρίζοντας τις διαμαρτυρίες κατά του αυταρχικού καθεστώτος του Προέδρου Zine El Abidine Ben Ali.

Την Τετάρτη η σύζυγός του, η δικηγόρος Radia Nasraoui, είπε ότι τον είχαν άρπαξαν από το σπίτι του στην Τύνιδα αξιωματικοί της πολιτικής αστυνομίας και τον κρατούσαν σε απομόνωση και χωρίς να του απαγγέλουν κατηγορίες.

Κατά τις τελευταίες 24 ώρες, εν μέσω πρωτοφανών διαμαρτυριών κατά 23χρονης κυριαρχίας του, ο Μπεν Αλί έχει στείλει ανάμικτα μηνύματα: αρχικά υποσχέθηκε να μοιράσει την πολιτική εξουσία και να σταματήσει τη βίαιη καταστολή αλλά στη συνέχεια κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: