Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Αλληλεγγύη στο λαό της Τυνησίας και στο ΚΚ Εργατών / Άμεση απελευθέρωση των συντρόφων μας

 Αθήνα, 12 Γενάρη 2011

Βρισκόμαστε στο πλευρό των λαών της Τυνησίας και της Αλγερίας που για μιαν ακόμη φορά αγωνίζονται με το αίμα των παιδιών τους, ενάντια στην εξάρτηση και την νεοαποικιακή εκμετάλλευση των ιμπεριαλιστών.
Στη Τυνησία  από τις 17 Δεκέμβρη μέχρι σήμερα, το ''ισόβιο'' καθεστώς-μαριονέττα των γάλλων ιμπεριαλιστών του Μπεν Αλί, έχει ήδη δολοφονήσει εν ψυχρώ με ακροβολισμένους στις στέγες στρατιώτες και παραστρατιωτικούς, πάνω από 50 διαδηλωτές και τραυματίσει σοβαρά πάνω από 1000 σύμφωνα με τη Διεθνή Συνομοσπονδία των Συνδέσμων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (IFHRL).
Ο λαός και κύρια η νεολαία δεν αντέχουν να ζουν στην πείνα, τη μιζέρια, την ανεργία, τη διαφθορά των πειθήνιων υπηρετών των αποικιοκρατών και η άγρια καταστολή δεν τους πτοεί. Βρίσκονται όλο και πιο μαζικά στους δρόμους (εργάτες, μαθητές, σπουδαστές, διανοούμενοι) και ζητούν μια άλλη ζωή, μαχητικά στους δρόμους, από το Νότο της χώρας μέχρι την Τύνιδα.
Παρόλες τις προβοκάτσιες του φασιστικού καθεστώτος οι διαδηλωτές δεν είναι υποκινούμενοι από ''τρομοκράτες ισλαμιστές''. Αντίθετα, είναι  η αριστερά που βρίσκονται επικεφαλής αυτού του παλλαϊκού ξεσηκωμού, και η Κίνησή μας χαιρετίζει τον πρωτοπόρο και ηρωικό αγώνα του αδελφού Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών της Τυνησίας (PCOF) που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Το φασιστικό καθεστώς συνέλαβε στις 29 Δεκέμβρη τον εκπρόσωπο τύπου Ammar Amroussia και στις 12 Γενάρη και τον γενικό γραμματέα Χαμμά Χαμμάμι.
Ο αγώνας στην Τυνησία έχει ''βγάλει στον δρόμο'' και τη νεολαία της Αλγερίας, που πέρα από τη συμπαράστασή της, εκφράζει την δική της απαίτηση για μια αξιοπρεπή ζωή, χωρίς πείνα, ανεργία, σε μια χώρα πάμπλουτη σε φυσικούς πόρους που ο λαός της πνίγεται στη φτώχεια.
Καλούμε τον ελληνικό λαό που και αυτός βιώνει την εξάρτηση των ιμπεριαλιστών, την χρεοκοπία, την απόλυτη εξαθλίωση μέσα από το γκρέμισμα και των τελευταίων του καταχτήσεων, να εκφράσει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στον λαό της Τυνησίας όπως ήδη έχουν κάνει οι Γάλλοι, οι Ιταλοί, οι Γερμανοί, οι Ελβετοί, οι Καναδοί αντιφασίστες και αντιιμπεριαλιστές.

-Απαιτούμε να σταματήσει η σφαγή των πεινασμένων, η σφαγή της νεολαίας!
-Καταγγέλλουμε τους φασίστες υποτακτικούς στον Σαρκοζί, δολοφόνους του λαού τους σαν τον Μπεν Αλί!
-Είμαστε δίπλα στους συντρόφους του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών της Τυνησίας, που αγωνίζονται μαζί με όλο το λαό για τη πτώση του καθεστώτος, για μια χώρα  προοδευτική, δημοκρατική , αντιιμπεριαλιστική, η οποία θα ικανοποιεί τους πόθους των εργαζομένων, των νέων και του λαού της!
-Άμεση απελευθέρωση των συντρόφων Ammar Amroussia (εκπρόσωπου τύπου) και Χαμμά Χαμμάμι (γενικού γραμματέα) του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών Τυνησίας.

Η Π.Ε. της Κίνησης για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55

Δεν υπάρχουν σχόλια: