Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ICMLPO: Προς τους εργάτες της Τυνησίας / Προς το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Τυνησίας (PCOT)

Η εξέγερση του λαού και της νεολαίας της Τυνησίας που διήρκεσε αρκετές εβδομάδες, έχει κλονίσει τη δικτατορία του Μπεν Αλί. Η φυγή του δικτάτορα είναι μια πρώτη νίκη του λαού της Τυνησίας. Η εξέγερση και η νίκη των εργαζομένων και της νεολαίας είναι ένα σημαντικό παράδειγμα, μια πλούσια εμπειρία για τους λαούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε, ότι ακόμα και καθεστώτα που βασίζονται σε, φαινομενικά ανίκητους, μηχανισμούς αστυνομικής καταστολής, δεν μπορούν να αντέξουν τη δύναμη της επιθυμίας για αντίσταση του λαού και της νεολαίας.

Η ήττα του Μπεν Αλί, η διαφυγή του με την ομάδα του, που σήμανε τη λήξη των προνομίων τους, η επί της ουσίας καταστροφή του κυβερνώντος κόμματος που επί δεκαετίες κυβερνούσε αυταρχικά (του Συνταγματικού Δημοκρατικού Συνασπισμού - RCD), η απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων, η άσκηση των δημοκρατικών ελευθεριών, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας του Τύπου, του συνεταιρίζεσθαι και της έκφρασης, είναι πολύ σημαντικά επιτεύγματα. Οι αλλαγές αυτές ήταν αδιανόητες πριν από μερικές ημέρες.

Ωστόσο, ο λαός της Τυνησίας μπορεί να πετύχει ακόμα μεγαλύτερες νίκες προς αυτήν την κατεύθυνση. Μπορεί να εδραιώσει την αρχική αυτή νίκη με μέτρα όπως: τη δημιουργία μιας δημοκρατικής προσωρινής κυβέρνησης, την οργάνωση ελεύθερων εκλογών για συντακτική συνέλευση, την κατάρτιση νέου συντάγματος και των βασικών νόμων του νέου δημοκρατικού πολιτεύματος, την υιοθέτηση συγκεκριμένων οικονομικών μέτρων για τους εργαζομένους, ιδίως οικονομικά μέτρα για τους ανέργους, τους συνδικαλιστές και πολιτικούς ακτιβιστές, την νομιμοποίηση όλων των πολιτικών κομμάτων, την κατεδάφιση των συμβόλων και των θεσμών του προηγούμενου καθεστώτος, κλπ. Ο λαός της Τυνησίας μπορεί να ολοκληρώσει τον αγώνα του με τη νίκη της δημοκρατικής επανάστασης.

Αυτές είναι και οι άμεσες επιδιώξεις του αδελφού κόμματός μας, του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών Τυνησίας και με βάση αυτές οργανώνει τον αγώνα του.

Η Διεθνής Σύσκεψη Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων διακηρύσσει τα εξής:

- Τη συνολική στήριξή της στην επαναστατική διαδικασία και δικαιολογημένη και θεμιτή εξέγερση του λαού της Τυνησίας, του οποίου τη νίκη χαιρετίζει
- Συγχαίρει τους μαχητές και τη καθοδήγηση του PCOT, για τον αποφασιστικό ρόλο στην πρωτοπορία της λαϊκής πάλης για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη, και του εύχεται κάθε επιτυχία.

Ζήτω η εξέγερση και η νίκη του λαού της Τυνησίας!
Ζήτω η διεθνιστική αλληλεγγύη των εργαζομένων και των λαών!

Διεθνής Σύσκεψη Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων (ICMLPO)

23 Γενάρη 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: