Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΚΚ Εργατών Γαλλίας: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ν’ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΠ’ ΤΟΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ

Το κύμα της εξέγερσης της Τυνησίας, ξεσηκώνει τον ένα μετά τον άλλο, τους λαούς της Β.Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Μετά την Αίγυπτο, ήταν η σειρά της Υεμένης, της Ιορδανίας, του Μπαχρείν, του Μαρόκου, της Αλγερίας, του Τζιμπουντί και τώρα είναι η σειρά της Λιβύης.

Ο Καντάφι προσπαθεί απεγνωσμένα να σταθεί στην εξουσία, βομβαρδίζοντας όλες τις εξεγερμένες πόλεις.

Οι νεκροί υπολογίζονται πια σ’ εκατοντάδες. Σπρώχνει τους τελευταίους πιστούς του οπαδούς, να προκαλέσουν έναν εμφύλιο πόλεμο, αλλά η φυγή του-το τέλος του, είναι βέβαιο: αργά ή γρήγορα θ΄ανατραπεί. Ο λαός της Λιβύης είναι εξεγερμένος ενάντια στη καταπίεση του καθεστώτος του και αποφασισμένος να βάλει ένα τέλος στο καταπιεστικό πολίτευμα που έχει χρόνια επιβάλλει.

Τα έως χτες ιμπεριαλιστικά στηρίγματά του, οι ΗΠΑ, η Ευρωπαική Ένωση, ο Σαρκοζύ προσωπικά ‘’τον απολύουν’’ όπως έκαναν πριν απ’ αυτόν με τους αντίστοιχούς του στη Τυνησία, την Αίγυπτο..............στην ουσία δεν προσφέρουν ούτε καν λεκτικά κάποια ουσιαστική στήριξη του καθεστώτος, που εντούτοις του έχουν πουλήσει όπλα εκατομμυρίων ευρώ και δολλαρίων και το οποίο έχει επί χρόνια δεχτεί να παίζει το ρόλο του ‘’κυνηγού’’ των υποψήφιων οικονομικών μεταναστών από την Αφρική προς τη Δύση, χωρίς να διστάσει να φυλακίσει και να σκοτώσει ακόμη, ένα μεγάλο πλήθος από αυτούς.

Πάει καιρός που οι ιμπεριαλιστές συναναστρέφονταν τον Καντάφι συχνά, που ειδικά ο Σαρκοζύ τον υποδεχόταν με ‘’ιδιαίτερες τιμές’’ για να εξετάσουν δοκιμαστικά τη πώληση των Ραφαλ, (σημ. μτφ: τύπος γαλλικού μαχητικού αεροσκάφους τελευταίας γενιάς ) των ίδιων που σήμερα σπέρνουν τον όλεθρο στους εξεγερμένους πολίτες.

Είμαστε αλληλέγγυοι στο λιβυκό λαό που δίνει τη μάχη του για δημοκρατία, για εθνική κυριαρχία της χώρας του, για κοινωνικές κατακτήσεις. Κι αυτό γιατί όσο ο Καντάφι και το καθεστώς του πλουτίζουν από το πετρέλαιο, ο λαός παραμένει στη μιζέρια.

Καταγγέλουμε την υποκρισία των κυβερνήσεων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που τώρα ανακάλυψαν την ‘’αγανάκτησή τους’’ για τις σφαγές του Καντάφι, όντας οι ίδιοι που τον ενθάρρυναν τόσα χρόνια που του πουλούσαν όπλα, που έκλειναν τα μάτια στην άγρια και απάνθρωπη συμπεριφορά του απέναντι στους μετανάστες ,εξυπηρετώντας τα ευρωπαϊκά και τα δικά του συμφέροντα.

Διακηρύσσουμε και αναπτύσουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς της Β.Αφρικής και της Μέσης Ανατολής που επιθυμούν δημοκρατία, εθνική κυριαρχία, κοινωνική δικαιοσύνη.

Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Γαλλίας

24 Φλεβάρη 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: