Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ο “Καλλικράτης” εργαλείο ολοκλήρωσης της απόλυτης εξαθλίωσης της εργατικής τάξης

Σχολεία, περιφερειακά ΑΕΙ & ΤΕΙ, νοσοκομεία που ήδη είναι σε απόλυτα ανεπάρκεια, τοπικά υποκαταστήματα ΙΚΑ κλείνουν.........ή ''συγχωνεύονται''. Ας υπολογίσει κανείς παιδιά του δημοτικού που δεν έχουν σχολείο σε απόσταση 4,5-5 χιλιομέτρων, ας σκεφτεί τη κατάσταση που θα δημιουργηθεί στο υποκατάστημα του ΙΚΑ Ν. Λιοσίων που δεν έχει μόνον να εξυπηρετήσει εκατοντάδες χιλιάδες με το μισό προσωπικό λόγω της βίαιης απόλυσης όλων των συμβασιούχων, αλλά επιπρόσθετα θα εξυπηρετεί....και ολόκληρο το Καματερό.

Αυτό σημαίνει απλά, φτωχά παιδιά της εργατικής τάξης που βίαια αποβάλλονται από την εκπαίδευση, σημαίνει γέρους και άρρωστους ανθρώπους να πεθαίνουν μια ώρα νωρίτερα και μάλιστα χωρίς να σέβεται κανείς την αξιοπρέπειά τους, στοιβάζοντας τους σαν πράγματα.

Και δεν είναι μόνον αυτά, κλείνουν τα πάντα........σε κάθε νομό αν υπήρχαν περισσότερα από ένα νοσοκομεία ( ανεξάρτητα πληθυσμού, καθετοποίησης νοσοκομείων) μένει  πια μόνον ένα και σε πλήρη υποβάθμιση με μείωση χρηματοδότησης και επιπλέον  σε μεγάλες πόλεις παραμένει μόνο το διακοσμητικό κέντρο υγείας που ο κανόνας το θέλει χωρίς γιατρούς, μηχανήματα, νοσηλευτές. Ολόκληρη η Αττική μένει με ένα μόνο παιδιατρικό νοσοκομείο, καταργούνται τα ογκολογικά και ο νομός μένει με δυο πανάρχαια και υπερσυσσωρευμένα, ολόκληρη η Δυτική Αττική στοιβάζεται στο-πάλαι ποτέ ερευνητικό Πανεπιστημιακό-Αττικό, που γίνεται πια μια εύκολη λύση -''αποθήκης'' ασθενών, λόγω των χώρων του.

Οι Πανεπιστημιακές σχολές Κρήτης, Δ. Μακεδονίας, Αιγαίου, ειδικά όσες αφέθηκαν στη μοίρα τους χωρίς πόρους, χωρίς σύνδεση με παραγωγικό σχεδιασμό, θεωρούνται ''χαμηλής ζήτησης'' και καταργούνται, χωρίς κανείς να απολογηθεί σε μια τέτοια εποχή τι θα σημάνει αυτό, τόσο για την έκρηξη της ανεργίας των νέων, όσο και για την τοπική οικονομία των συγκεκριμένων περιοχών.

Το μαχαίρι δεν αφήνει τίποτε, όλα στην υπηρεσία ''της απόγνωσης του πολίτη'', αφού καταργούνται τοπικές εφορίες, τελωνεία, και υπάρχει η- προς το παρόν- σιωπή για τα τοπικά υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ, αφού ολόκληρος ο Οργανισμός με τη σημερινή του μορφή, πάει -διακηρυγμένα-για κατάργηση, στο ούτως ή άλλως αστείο, προνομιακό του σκέλος.

Υπάρχουν κάποιοι που ανακαλύπτουν τώρα τον Καλλικράτη και την ''ελληνική καντονοποίηση'', που τώρα καταλαβαίνουν την απόλυτη σχέση του με την οικονομική κατοχή της χρεοκοπημένης Ελλάδας, που μόλις τώρα βλέπουν τι είδους εργαλείο της παραπέρα απόλυτης εξαθλίωσης του λαού, αποτελεί.

Λίγο καιρό πριν, στις αυτοδιοικητικές εκλογές σφύριζαν κλέφτικα, δεν μιλούσαν για την ταξική ουσία της εφαρμογής του, έλεγαν βερμπαλιστικά λογάκια για ''αγώνα στα πλαίσιά του'' και τα λοιπά προδοτικά που έχουν συνηθίσει να λένε, όταν σαν αστοί πολιτευτές ψηφοθηρούν.

Η Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55
, είχε με σαφήνεια αναλύσει από τις αρχές του προηγούμενου Οκτώβρη, την ουσία της ρύθμισης, αναλύοντας γιατί ο Καλλικράτης είναι για μετωπική μάχη ενάντιά του και όχι για ''παρέμβαση στα πλαίσιά του'', σε μια λογική κοινοβουλευτικού κρετινισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: