Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ-ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΛΙΒΥΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΑΙ-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ

Οι ιμπεριαλιστές με επικεφαλείς τη Γαλλία, την Αγγλία και τις ΗΠΑ προχώρησαν στην επίθεση ενάντια στον λιβυκό λαό, με πρόσχημα την δήθεν «προστασία» του. Σφυροκοπούν από αέρος και ετοιμάζονται να προχωρήσουν τους βομβαρδισμούς και από θάλασσα, ενάντια σε τυφλούς στόχους με πρόσχημα τη «σωτηρία» αυτών που δολοφονούν (του λαού της Λιβύης) από τον έως χτες προστατευόμενο σύμμαχό τους Καντάφι, που τώρα βίαια πετούν στα σκουπίδια.

Το διεθνές δίκαιο αποδεικνύεται ακόμη μια φορά διάτρητο δίκαιο των ιμπεριαλιστών, αφού το Συμβούλιο Ασφάλειας, αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως για την επέμβαση, ενώ την ίδια στιγμή για την επέμβαση της Σαουδικής Αραβίας στο Μπαχρέιν, για μια καθαρή κίνηση παραβίασης κρατικής ακεραιότητας και κυριαρχίας, δεν «πρόλαβε καν να ασχοληθεί».

Οι λαοί της Β. Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, έχουν εξεγερθεί καιρό τώρα, σ’ ένα λαϊκό ορμητικό ποτάμι που στρέφεται ενάντια στους κάθε λογής διχτάτορες, ενάντια στην εξάρτηση από τους ιμπεριαλιστές, ενάντια στην πείνα, τη μιζέρια, τη στέρηση των δημοκρατικών τους ελευθεριών, την παραβίαση της εθνικής ανεξαρτησίας κάθε χώρας. Ο αγώνας τους είναι εξ αντικειμένου αντι-ιμπεριαλιστικός, αφού η αποικιακού τύπου εξάρτηση είναι η πηγή όλων των δεινών ενάντια στα οποία αγωνίζονται. Σε περιπτώσεις όπως η Τυνησία, με τη πρωτοπόρα δράση της αριστεράς και των επαναστατών κομμουνιστών, ο αγώνας έχει ήδη φέρει απτά αποτελέσματα, οδηγεί σε καθημερινές καταχτήσεις και κυρίως στοχεύει να προχωρήσει μακριά, μέχρι την νίκη της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.

Οι ιμπεριαλιστές στοχεύουν με την επέμβασή τους, όχι απλά να «κλειδώσουν» τον έλεγχο των λιβυκών πετρελαίων (που ήδη ελέγχουν) μέσα στα πλαίσια ενός οξυνόμενου ενδοιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού (από τον οποίο ξεκινά η διαφοροποίηση για μια ακόμη φορά της Μόσχας και η ενδιάμεση θέση των γερμανών ιμπεριαλιστών). Στοχεύουν κυρίως να κερδίσουν τον έλεγχο μέσω της φυσικής στρατιωτικής παρουσίας τους, σε μια περιοχή θέατρο λαϊκών εξεγέρσεων, ώστε να μπορούν να τις ελέγξουν (όπως προς το παρόν στην Αίγυπτο) και να τις καταπνίξουν μελλοντικά. Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Μονίμων Αντιπροσωπιών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες που έγινε τη Κυριακή 20 Μάρτη, εκτός της Γερμανίας, και η Τουρκία που εξακολουθεί σαν περιφερειακή στρατιωτική υπερδύναμη να «μπαίνει σφήνα» στους ενδοιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, δεν δέχτηκε να συμμετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Αντίθετα, η χρεοκοπημένη Ελλάδα για πρώτη φορά χωρίς προσχήματα, χωρίς να υπολογίσει πολιτικό κόστος, χωρίς να υπολογίσει τους κινδύνους από τη γειτνίασή της με το κέντρο του πυρός, χωρίς να σκεφτεί τις τέως προνομιακές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο, όχι μόνο παρείχε όλες τις διευκολύνσεις για τις πολεμικές επιχειρήσεις, αλλά και για πρώτη φορά συμμετέχει ενεργά σε αυτές.

Το γεγονός δεν είναι τυχαίο. Οφείλεται στο ότι η εξαρτημένη χρεοκοπημένη Ελλάδα είναι σήμερα μια χώρα υπό οικονομική κατοχή, με εκχωρημένο το μεγαλύτερο κομμάτι της σχετικής της εθνικής κυριαρχίας, αδύναμη και ανήμπορη να αντιδράσει σε κάθε ιμπεριαλιστική επιταγή.

Γι’ αυτό πέραν της «κυβέρνησης-υπηρέτη» των ιμπεριαλιστών, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ, ΔΗΜΑΡ,συγκροτούν την ομάδας στήριξής της.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με ανακοίνωσή του της 21 Μάρτη σημειώνει ξεδιάντροπα: «η Ελλάδα έχει δηλώσει στο ΝΑΤΟ και στο πλαίσιο των δικών του σχεδιασμών τη διαθεσιμότητα της βάσης της Σούδας και συμπληρωματικά των αεροδρομίων του Ακτίου και της Ανδραβίδας, της φρεγάτας που εδώ και μέρες βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Λιβύης με το οργανικό της ελικόπτερο και ενός ιπταμένου ραντάρ τύπου ΑΣΕΠΕ. Η Ελλάδα είναι επίσης έτοιμη ανά πάσα στιγμή και εφόσον παραστεί ανάγκη να διαθέσει ένα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης». Στη Σούδα βρίσκονται για απογείωση από ώρα σε ώρα έξι Mirage 2000-5 από το Κατάρ, στον Άραξο βρίσκονται εδώ και αρκετές ημέρες οκτώ βελγικά F-16 και η συμμετοχή των 4 ελληνικών F-16 στις επιχειρήσεις, απλά δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.

Η κυβέρνηση δίπλα στην απόλυτη εξαθλίωση των μέτρων του μνημονίου της χρεοκοπίας, μας οδηγεί σε μια πρωτοφανή πολεμική εμπλοκή που θα στοιχίσει ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση, που θα αποδυναμώσει παραπέρα οικονομικά και διπλωματικά τη χώρα, που θα μας κάνει χωροφύλακες των ιμπεριαλιστών ενάντια στους λαούς που εξεγείρονται, που θα στείλει πτώματα πίσω στη χώρα, για το κέρδος των ιμπεριαλιστών.

  • Να σταματήσει η αιματηρή επέμβαση των ιμπεριαλιστών, να αφεθεί ο λιβυκός λαός να βρει την δική του λύση στα ζητήματα της πατρίδας του!

  • Αλληλεγγύη στους λαούς της περιοχής που αγωνίζονται!

  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους τυχοδιωκτισμούς των ιμπεριαλιστών, να μη γίνει ο λαός κρέας για τα κανόνια τους!

  • Έξω η Ελλάδα από τους ιμπεριαλιστικούς Οργανισμούς ΝΑΤΟ, ΕΕ!

  • Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις του θανάτου!

Κίνηση για ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ (1918-55)

Δεν υπάρχουν σχόλια: