Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Η ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο μεγάλος Τούρκος κομμουνιστής-λογοτέχνης Ναζίμ Χικμέτ είχε γράψει πως το πιο μεγάλο, το πιο συγκλονιστικό είναι ''να αλυσοδέσουν έναν άνθρωπο'',τονίζοντας λιτά και συγκλονιστικά, την ''ανθρώπινη προϊστορία'' που συνιστά ο καπιταλισμός.
Στην Αθήνα του 2011 οι καθαριστές του δήμου συχνά πια, μαζεύουν νεκρούς άστεγους από το δρόμο, άλλον ''κρυμμένο'' για να ζεσταθεί σε κάδο απορριμάτων πριν λίγους μήνες να τον λιώνει η σκουπιδιάρα, παγωμένους τρεις άστεγους χθες με τον χιονιά, στα παγκάκια του πάρκου του Θησείου.
Το πάρκο που πριν από οκτώ χρόνια αποφασίστηκε παρά τα μέτρα για την δήθεν ''αντιμετώπιση της εγκληματικότητας'' να μένει ανοιχτό το βράδυ, ώστε να κρύβει ''τις εκατοντάδες των άστεγων-κυρίως άρρωστων τοξικομανών'', που μαζεύονται εκεί για να περάσουν τη νύχτα.
Χτες με τη θερμοκρασία κάτω από το μηδέν, με χιονόπτωση, τρεις ήδη άρρωστοι άστεγοι, κατέληξαν.( Δεν ξέρουμε ονόματα, δεν έχουμε μάθει ηλικίες βέβαια............)
Η ''κωμωδία'' σ΄ αυτή την ουσιαστική δολοφονία των απότατων θυμάτων της απόλυτης εξαθλίωσης, οι δηλώσεις για τηλεοπτική μετάδοση:
Για τραγωδία έκανε λόγο ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, που συνέχισε '' οι υπηρεσίες του Δήμου θα εντείνουν τις προσπάθειές τους να προσφέρουν βοήθεια σε όσους δοκιμάζονται από τις κακουχίες και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης''.
Χρειάζεται καθάρισμα πράγματι του κεφαλαιοκρατικού αγριανθρωπισμού, που νομοτελειακά σαπίζοντας, γίνεται όλο και πιο αποκρουστικός
ΥΓ: Τι πιο φανερό για την απέραντη αδιαφορία στην ανθρώπινη ζωή, όταν μιλούμε για αυτούς τους ανθρώπους..........το απόγευμα ο Καμίνης, ''διόρθωσε το λάθος του'' και ανακοίνωσε πως ο νεκρός τελικά ήταν ένας...........( γιατί όχι, αφού και οι υπόλοιποι είναι υποψήφιοι στη λίστα, τέτοια λάθη γίνονται!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: