Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΚΚ Εργατών Τυνησίας: H κυβέρνηση επέστρεψε στις βίαιες πρακτικές

Μετάφραση από http://r-freepalestine.blogspot.com

Η κυβέρνηση προχώρησε το τελευταίο διάστημα σε μια αλυσίδα βίαιων επιχειρήσεων, οι οποίες φέρνουν στο νου αυτό που ίσχυε επί καθεστώτος Μπεν Αλί, και καταπατά τις ελευθερίες, γενικές και ατομικές, με την επιστροφή των ομάδων της πολιτικής αστυνομίας, η οποία δεν διαλύθηκε, παρά μόνο στα λόγια, και με τις επιχειρήσεις συλλήψεων και τις πρακτικές βασανισμών στην Τύνιδα, την Κασρίν και άλλες πόλεις. Η κυβέρνηση έδωσε εντολή για την περικύκλωση της πλατείας Κάσμπα από τις δυνάμεις της αστυνομίας για την εκδίωξη ομάδων νέων με τη βία, τη σύλληψη πολλών από αυτούς, και την άμεση παραπομπή τους σε δίκη. Στην Μαχντία παρενέβησαν δυνάμεις του στρατού για να διαλύσουν με τη βία τους διαδηλωτές που βρίσκονταν έξω από το δικαστήριο, κατάσχεσαν τις σκηνές και τα στρώματα που κατείχαν, και συνέλαβαν μερικούς από αυτούς, ενώ δεν τους άφησαν, παρά μόνο μετά από ώρες και έπειτα από πιέσεις και διαμαρτυρίες. Παράλληλα, εκδόθηκαν βαριές καταδίκες κάθειρξης πολλών κρατουμένων για συμμετοχή τους στα πολιτικά κινήματα διαμαρτυρίας.

Από μια άλλη πλευρά, το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε μια ανακοίνωση απειλητική για τη νεολαία που χρησιμοποιεί το Facebook, υπό το πρόσχημα της υποκίνησης σε στάση και πρόκληση χάους μέσω αυτού, για να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει κάθε έναν που συζήτησε μέσα από αυτό και κάλεσε σε διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις και καθιστικές διαμαρτυρίες.

Όλες αυτές οι πρακτικές επαληθεύουν για άλλη μια φορά το ότι η προπαγάνδα της κυβέρνησης μέσω των επίσημων και των ημιεπίσημων ΜΜΕ περί «δημοκρατίας» και «ελευθερίας» δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια φενάκη και ότι οι παραχωρήσεις τις οποίες επέβαλλε ο λαός στο πεδίο των ελευθεριών έκφρασης, συνάθροισης και διαδήλωσης, βρίσκονται σε κίνδυνο και παίρνονται πίσω. Αυτό επαληθεύει επίσης, τις πολλές υπομνήσεις στις ανακοινώσεις μας ότι η ανατροπή του δικτάτορα Μπεν Αλί δεν είναι αρκετή για τη διάλυση της δικτατορίας ως συστήματος διακυβέρνησης.

Το (σ.μετ: πρώην κυβερνητικό) κόμμα «Συνταγματικός Δημοκρατικός Συναγερμός», παρά την ανακοίνωση περί διάλυσής του δεν σταμάτησε να είναι κυρίαρχο σε σημαντικές πτυχές της δημόσιας ζωής, στη διοίκηση, στους θεσμούς, στο σύστημα Ενημέρωσης και στα δικαστήρια. Η πολιτική αστυνομία, για την οποία λέχτηκε ότι διαλύεται, δεν σταμάτησε να δρα ελεύθερα, να τρομοκρατεί και να επιτίθεται σε πολίτες, να οργανώνει πογκρόμ συλλήψεων σε λαϊκές γειτονιές και να προβαίνει σε βασανιστήρια. Όπως και δεν σταμάτησαν τα ΜΜΕ να έχουν έναν υποβοηθητικό ρόλο για την κυβέρνηση και να διαδίδουν την προπαγάνδα της, για να περάσει τα πολιτικά της σχέδια. Με δυο λόγια, η κυβέρνηση η οποία δημιουργήθηκε χάρη στο λαό και η οποία επιμένει να του αρνείται κάθε επίβλεψη στα έργα της ασχολείται με την καταστολή της επανάστασης του λαού και κινείται προς την επιστροφή της χώρας μας στις συνθήκες που επικρατούσαν προ της 14ης Γενάρη, αδιαφορώντας για τις ανθρώπινες θυσίες που υπήρξαν προς χάρη της ρήξης με το παλιό σύστημα.

Για αυτούς τους λόγους, το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Τυνησίας:

-καταγγέλλει αυτές τις βίαιες πρακτικές και καλεί το λαό και κάθε ζωντανή δύναμη αφοσιωμένη στην υπόθεση των μαρτύρων μας και τις θυσίες των Τυνήσιων, να ενωθούν ακόμα περισσότερο για να αντιμετωπίσουν την πολιτική της υφαρπαγής των κεκτημένων της επανάστασης και της επιστροφής στο παλιό καθεστώς.

- επιβεβαιώνει εκ νέου τη δέσμευσή του στους αγώνες με κάθε στρώμα του τυνησιακού λαού και με κάθε επαναστατική δύναμη που αγωνίζεται για την εμβάθυνση του δρόμου της επανάστασης και την επίτευξη των στόχων της.

- θέτει για άλλη μια φορά το αίτημα για την αναγκαιότητα διάλυσης όλου του μηχανισμού και των ομάδων της πολιτικής αστυνομίας, εντοπισμού και εκδίκασης των σφαγέων, των ηθικών και των φυσικών αυτουργών, και για τη δημοσίευση των αρχείων του μηχανισμού αυτού.

-απαιτεί να γίνεται σεβαστό το δικαίωμα της συνάθροισης, της διαμαρτυρίας, της διαδήλωσης και της ειρηνικής έκφρασης.

-απαιτεί να σταματήσουν οι δίκες και οι διώξεις, όπως και να απελευθερωθούν άμεσα όσοι συνελήφθησαν επειδή διαμαρτύρονταν ή διαδήλωναν.

Όπως και καλεί όλο τον τυνησιακό λαό σε επαγρύπνηση και σε συνέχιση των αγώνων του για την εκπλήρωση των καθηκόντων της επανάστασής του, μέχρι την ανατροπή της δικτατορίας και τη δημιουργία ενός δημοκρατικού συστήματος, που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του και να είναι αντίστοιχο των θυσιών του.

- Ζήτω η τυνησιακή επανάσταση

- Ζήτω ο τυνησιακός λαός

- Για μια σύγχρονη λαοκρατούμενη δημοκρατία

Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Τυνησίας
Τύνιδα, 27 Μάρτη 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: