Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

PCOT:Έξω η Χίλαρι Κλίντον από την Τυνησία


Μετάφραση από http://r-freepalestine.blogspot.com

Πραγματοποιεί η αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον επίσκεψη στην Τύνιδα ημέρα Τετάρτη 16 Μάρτη. Δεν είναι μυστικό ότι ο σκοπός αυτής της επίσκεψης είναι η επιθεώρηση της κατάσταση στην Τυνησία και η διαβούλευση με τη μεταβατική κυβέρνηση γύρω από την κατάσταση στη Λιβύη η οποία κάνει τις ΗΠΑ και μερικούς συμμάχους της να εξυφαίνουν την ανάμειξή τους σε αυτή.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Τυνησίας καταγγέλλει κάθε ανάμειξη της αμερικανικής κυβέρνησης στις Υποθέσεις της χώρας. Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός, που στήριξε το δικτατορικό καθεστώς από την αρχή της δημιουργίας του, δεν έχει συμφέρον από την δημιουργία ενός συστήματος πραγματικής δημοκρατίας στην Τυνησία που θα ενσαρκώνει τη θέληση του λαού, και θα αντανακλά την ανεξαρτησία των εθνικών αποφάσεων. Το αντίθετο: αυτό που μπορεί να φέρει η Χϊλαρι Κλίντον στις αποσκευές της είναι η συνωμοσία εναντίον της επανάστασης και η ο περιορισμός της στην ανασυγκρότηση του παλιού καθεστώτος με τρόπο ώστε να μην ξεφεύγει η κατάσταση στην Τυνησία από την επίβλεψή της. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Τυνησίας, επίσης, καταγγέλλει κάθε αμερικανο-δυτική ανάμειξη στις υποθέσεις της Λιβύης κάτω από οποιοδήποτε πρόσχημα, γιατί αυτή η ανάμειξη δεν έχει άλλο στόχο παρά την ηγεμονία στην αδελφή αυτή χώρα και την κυριαρχία επί των πλουτοπαραγωγικών της πηγών, με την εγκαθίδρυση μιας προδοτικής κυβέρνησης σε αυτή και τη μετατροπή της σε ένα νέο Ιράκ.
Ο λαός της Λιβύης είναι ο πρώτος και ο τελευταίος υπεύθυνος για τον καθορισμό της μοίρας του και είναι ικανός για την πραγματοποίηση της επανάστασης εναντίον της τυραννίας χωρίς οποιαδήποτε εξωτερική ανάμειξη.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Τυνησίας καλεί τους Τυνήσιους και τις Τυνήσιες σε διαμαρτυρία εναντίον της υπουργού εξωτερικών του αμερικανικού ιμπεριαλισμού Χϊλαρι Κλίντον και κάθε αμερικανο-δυτικής ανάμειξης εναντίον της επανάστασης στη χώρα μας και στην αδελφή Λιβύη.

Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Τυνησίας
Τύνιδα, 16 Μάρτη 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: