Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση του ΠΓ του ΚΚ Μπενίν: Σχετικά με την πολιτική κατάσταση και τις τρέχουσες εκλογές

 

Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος Μπενίν

Σχετικά με την πολιτική κατάσταση και τις τρέχουσες εκλογές

Το Πολιτικό Γραφείο του Κομμουνιστικού Κόμματος του Μπενίν (BP / PCB) συνεδρίασε στο Κοτονού, την Τετάρτη 30 Μάρτη 2011 για να συζητήσει την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.

1. Το Πολιτικό Γραφείο επαναβεβαίωσε την αποχώρησή του από τον καταμέτρηση της 13 Μαρτίου 2011, ως μια καλοστημένη καρικατούρα εκλογική υποστήριξης και την ενεργό συνενοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη Γαλλίας, τη διενέργεια εκλογών-απάτη επανεκλογή του Boni Yayi. Αυτή η σίγουρη επανεκλογή διακηρύχθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο, είναι μια απάτη, ένα σοβαρό πλήγμα για τη δημοκρατία, η οποία είναι πλέον σε κίνδυνο στο Μπενίν. Ο Boni Yayi, δεν μπορεί να ισχυριστεί καμία νομιμότητα σε μια δεύτερη θητεία που έχει σφετεριστεί.
Κατά συνέπεια, το Πολιτικό Γραφείο του PCB, υποστηρίζει όλες τις δράσεις αντίστασης και απορρίπτει αυτήν την απάτη που συνεπάγεται την συνέχιση της απολυταρχίας. Επίσης, το Πολιτικό Γραφείο καταδικάζει την καταστολή της αστυνομίας σε ειρηνικές διαδηλώσει,[…]. Το Πολιτικό Γραφείο του PCB κάλεσε το λαό να συνεχίσει και να ανανεώσει τις διαμαρτυρίες, ελπίζοντας ότι θα επωφεληθούν από την πλούσια εμπειρία τους, του αγώνα ενάντια απολυταρχίας να ξεπεράσει και να νικήσει δύναμη του απατεώνα του.

2. Όσον αφορά τις υπό εξέλιξη νομοθετικές εκλογές, είναι σαφές ότι αυτές, όπως είναι οι προεδρικές εκλογές που διεξάγονται σε μια κατάσταση που ευνοεί την απάτη και την πονηριά. […]. Το Πολιτικό Γραφείο του PCB, αποφάσισε να μην συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές.

3. […]

Η λαϊκή επανάσταση είναι μονόδρομος για τους εργαζομένους, τη νεολαία, τους δημοκράτες και πατριώτες του Μπενίν, ως ο μόνος τρόπος σωτηρίας.

Το Πολιτικό Γραφείο του PCB επιβεβαιώνει τη αφοσίωσή στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού […]

Κάτω Η φασιστική εξουσία του Boni Yayi!
Ζήτω η επανάσταση!
Ζήτω η εξουσία των εργατών και των λαών!

Κοτονού, 30 Μαρτίου 2011.
Το Πολιτικό Γραφείο του Κομμουνιστικού Κόμματος Μπενίν

Δεν υπάρχουν σχόλια: