Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Λ. Κύρκος: «Μόνον όσοι ονειρεύονται την Αλβανία του Χότζα θα ήθελαν την Ελλάδα εκτός Ευρώπης»

Στην αστική φυλλάδα Βήμα (3/4/2011) δημοσιεύτηκε συνέντευξη του Λεωνίδα Κύρκου. Είναι γνωστός στους κομμουνιστές ο ρόλος του ως υπηρέτη του κεφαλαίου όπως είναι γνωστός και ο βαθύς και χυδαίος αντιζαχαριαδισμός-αντικομμουνισμός του. Τέτοιος που έφτασε στο σημείο να διαλαλεί μέσω του Παπαχελά ότι«Ευτυχώς που δεν νίκησε η επανάστασή μας!» («Καθημερινή, 3/12/2006).

Ποιος θα περίμενε όμως ότι σήμερα μέσα σε μια κατά τα άλλα χυδαία συνέντευξη, θα ξεστομούσε κάτι πραγματικό, παρ' όλο που κι αυτό λέγεται απαξιωτικά: «Μόνον όσοι ονειρεύονται την Αλβανία του Χότζα θα ήθελαν την Ελλάδα εκτός Ευρώπης». (Λ. Κύρκος, Βήμα, 3/4/2011)

Κανείς άλλος δε θέλει πραγματικό να σπάσει η Ελλάδα τα δεσμά της εξάρτησης από την ιμπεριαλιστική ΕΕ παρά μόνο οι κομμουνιστές-σταλινιστές που συνεχίζουν στο δρόμο που χάραξε το επαναστατικό κομμουνιστικό κίνημα και υπερασπίζονται την σοσιαλιστική Αλβανία του σ. Ενβέρ Χότζα. Οι επαναστάτες μαρξιστές δηλ. λενινιστές-σταλινιστές της «Κίνησης για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55» είναι οι μόνοι που προτείνουν ως περιεχόμενο της πάλης της εργατικής τάξης και του λαού, γι’ αυτή την περίοδο, την άμεση, εδώ και ΤΩΡΑ, ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ της Ελλάδας απ’ την ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση (μαζί και από ΟΝΕ-ΕΥΡΩ) που εκφράζεται στη θέση-σύνθημα: μονομερής στάση πληρωμών ολόκληρου του χρέους – έξω η Ελλάδα από ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ.

Όλος ο αστικός κόσμος σήμερα βρίσκεται στην απέναντι όχθη: ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, «Κ»ΚΕ, ΣΥΝ και όλοι οι παρατρεχάμενοι (μαζί τους και οι διάφοροι «εξωκοινοβουλευτικοί» και μαοϊκοί ρεβιζιονιστές) συντάσσονται με την στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου για παραμονή της χώρας μας στην ΕΕ, δηλαδή με τη συνέχιση της εξάρτησης.

Μες στον αντικομμουνισμό του ο Κύρκος είπε και μια αλήθεια.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"το ζήτημα δεν είναι αν ένα σύνθημα διατυπώνεται νωρίτερα, το θέμα είναι να διατυπώνεται έγκαιρα." Κάτι τέτοιο είχε πει ο Στάλιν. Γιατί ήξερε να διακρίνει τα συνθήματα προοπτικής-ζύμωσης-δράσης και άμεσης δράσης, ανάλογα με το πότε και πόσους συσπειρώνουν.
Η λογική σας είναι τροτσκιστική.Δεν σας νοιάζουν ούτε κοινωνικές ούτε πολιτικές συμμαχίες. Παρά μόνο η αυτοεπιβεβαίωση ότι "είστε οι μόνοι που τα λέτε" τα σωστά συνθήματα, ανεξαρτήτως timing.

Ανώνυμος είπε...

Το timing(!) για την ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠ ΤΗΝ ΕΕ, είναι ............χτεσινό και είναι τόσο ''σύνθημα δράσης'' μαζί με την μη πληρωμή ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. Είσαι απόλυτα συνεπής ρεφορμιστής, παραχαράκτης τσιτάτων που κλασσικών που δεν πιστεύεις και με επίκληση του δήθεν ανέφικτου όσων για σένα ειναι ΑΠΕΥΚΤΑΙΑ.
Αλήθεια ποια επαναστατική κυβέρνηση μετα την πτώχευση του 1932 ''απαγόρευσε''ουσιαστικά τις εισαγωγές, υποτίμησε το νόμισμα κατά 600% και πέτυχε την μεγαλύτερη έως το 1938 αύξηση εξαγωγών και άνοδο του ΑΕΠ μετά τη Σοβιετική Ενωση? Μήπως μια υπερδεκάδα αστικών-συχνά αντιδραστικών κυβερνήσεων, με μια απλή πολιτική ''προστατευτισμού'' της οικονομίας και με εργαλείο το εθνικό νόμισμα..................διαβάζουμε και λίγο πριν μπουρδολογίσουμε

Ανώνυμος είπε...

το timing για μένα , για σένα και για το καλό της ελληνικής οικονομίας μπορεί να είναι χτεσινό. Αν όμως είναι με αυτό το σύνθημα να μην σχηματίζονται άλλες συμμαχίες που καταγάγουν μικρές νίκες, προς αυτή την κατεύθυνση,όπως όχι στο Ευρωσύνταγμα, Έξοδο από το Ευρώ κλπ, τότε, καλύτερο είναι να διατυπώνονται εφ'όσον έχουν επιτευχθεί αυτές οι νίκες. Προσωπικά,θεωρώ το σύνθημα έξω από το ευρώ-διάλυση της ευρωζώνης, αν επιτευχθεί, δεν θα αφήσει και πολλούς άλλους ενωτικούς παράγοντες για να συνεχίζεται η ενότητα της ΕΕ.
Εξάλλου, δεν είναι επαναστατικό σύνθημα η έξοδος από την ΕΕ ούτε η μη αποποληρωμή του χρέους. Ρεφορμιστικά είναι και τα δύο, και όποιος τα αποκαλεί επαναστατικά, είναι ο ίδιος ρεφορμιστής.
Από την άλλη, η διάκριση των συνθημάτων δεν είναι τσιτάτο. Είναι μια επιστημονική διάκριση. Όποιος τα συγχέει είναι δογματικός αριστεριστής. Τέλος, σε σχέση με τη χρήση τσιτάτων, η "Ανασύνταξη" είναι μάλλον η εφημερίδα με τα περισσότερα τσιτάτα. Οπότε, στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σκοινί.

υστερόγραφο-ερώτηση. Θα ήθελα τις θέσεις σας για τις κοινωνικές συμμαχίες στην Ελλάδα του 2011.

Ανώνυμος είπε...

Είπες ''Εξάλλου, δεν είναι επαναστατικό σύνθημα η έξοδος από την ΕΕ ούτε η μη αποποληρωμή του χρέους''. Απόλυτα σωστό, αυτό λέμε κι εμείς! Μετά είπες πως ό,τι δεν είναι επαναστατικό είναι ρεφορμιστικό. Ε, όχι ''μαρξιστής'' ανθρωπος τέτοιες ακροβασίες. Μη επαναστατικό αίτημα είναι απλά μη επαναστατικό αίτημα, ''να μη καταργηθεί το επίδομα ανεργίας, αντίθετα να είναι στο 80% του βασικού μισθου και για όλη τη διάρκειά της'', ένα μερικό μη επαναστατικό αίτημα για να έχεις ζωντανό παράδειγμα.Ρεφορμιστικό είναι αυτό που συνειδητά οδηγεί στη στρατηγική όχι της επανάστασης αλλά του ''μπαλώματος''και της διαιώνισης του καπιταλισμού, γιατί τότε θα ονοματίζαμε όλες τα μερικά αιτήματα, το σύνολο του συνδικαλιστικου αγώνα, ρεφορμιστικά: Χοντρό λαθάκι!
Κάπου είπες -σου ξέφυγε-έξω απ την ΕΕ παρέα με διάλυση της Ευρωζώνης, ο τροτσκισμός δεν ξεχνιέται......... αναγάγουμε κάθε αγώνα σε διαπλανητικό επίπεδο σαν άλλοθι ρεφορμιστικής ακινησίας για τον αγώνα μας σε εθνικό επίπεδο που αυτή, είναι η συμβολή μας στη παγκοσμιότητα της προλεταριακής επανάστασης.
Βρίσκεις πολλά τσιτάτα στην Ανασύνταξη? Διαβάζεις άλλη εφημερίδα και μπλόγκ,μάλλον ήθελες να πεις σχόλια και αναλύσεις με ανάλυση του σήμερα ασφαλώς στηριγμένου στη θεωρία του επαναστατικού μαρξισμού, που δεν χρειάζονται και δεν χρησιμοποιούν -παρά κάποιες απαραίτητες-αυτούσιες αναφορές. Τσιτατολογούν οι πολιτικά ανασφαλείς και οι παραχαράκτες κειμένων........
Θέλεις να μάθεις πολλά για εμάς, να συνεχίζεις να μας διαβάζεις με τις αντιρρήσεις σου και να παρακολουθείς τις πολιτικές μας εκδηλώσεις.