Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Οι γαλλο-άγγλοι και αμερικανο-ΝΑΤΟϊκοί ιμπεριαλιστές συνεχίζουν τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς του λαού της Λιβύης

Να σταματήσει η εμπλοκή-συμμετοχή της Ελλάδος στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Συνεχίζεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος των συνασπισμένων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων κατά της Λιβύης που άρχισε με το αντιδραστικό ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ το οποίο προβλήθηκε απ’ την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα ως «ανθρωπιστικό» ψήφισμα για τη «σωτηρία» δήθεν του άμαχου πληθυσμού, καλυπτόμενο επιπλέον και με την προδοτική πρόσκληση ηγετικής φιλοιμπεριαλιστικής μερίδας των αντικανταφικών δυνάμεων , μερίδα που δεν έχει καμία σχέση με τα δίκαια δημοκρατικά αιτήματα των εξεγερμένων κατά του αντιδραστικού καθεστώτος Καντάφι.

Πίσω όμως απ’ αυτήν την αντιδραστική για «ανθρωπιστικούς λόγους» στρατιωτική επίθεση-επέμβαση στη Λιβύη και προπαγάνδα των ιμπεριαλιστών κρύβονται τα οικονομικά ανταγωνιστικά συμφέροντα των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που σχετίζονται με τη λεηλασία και το ξαναμοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Λιβύης δηλ. τον έλεγχο-εκμετάλλευση κυρίως του πετρελαίου και του φυσικού αερίου αυτής της χώρας.

Οι γαλλο-άγγλοι και αμερικανο-ΝΑΤΟϊκοί ιμπεριαλιστές συνεχίζουν τους ανελέητους βομβαρδισμούς των διαφόρων πόλεων της Λιβύης, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές και δολοφονώντας πολλές δεκάδες και εκατοντάδες αμάχους καθημερινά.

Οι στρατιωτικοί υπολογισμοί των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ότι θα τελείωναν με έναν κεραυνοβόλο σύντομο πόλεμο διαψεύστηκαν παταγωδώς. Είναι φανερό πως χωρίς την αποστολή χερσαίων δυνάμεων δεν μπορούν να καταλάβουν τη Λιβύη. Αποστολή όμως χερσαίων δυνάμεων σημαίνει μαζική επιστροφή εκατοντάδων φέρετρων στις πρωτεύουσες των ιμπεριαλιστικών χωρών, γεγονός που θα ξεσηκώσει αναγκαστικά τους λαούς αυτών των χωρών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Έτσι προς το παρόν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις δίνουν προτεραιότητα στους δολοφονικούς καταστροφικούς βομβαρδισμούς, ενώ ταυτόχρονα επιχειρούν να «πείσουν»-πιέσουν τον Καντάφι να εγκαταλείψει τη χώρα χρησιμοποιώντας προς αυτό το σκοπό τον Αραβικό Σύνδεσμο.

Παράλληλα προγραμματίζεται νέα συνάντηση στη Ρώμη, αρχές του πρώτου 10ήμερου του Μάη, της λεγόμενης «ομάδας επαφής για τη Λιβύη» για τη συγκρότηση «ταμείου ενίσχυσης» της ηγεσίας των αντικανταφικών δυνάμεων.

Στις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων βρίσκεται και σχέδιο διαμελισμού της Λιβύης που δεν αποκλείεται να τεθεί σ’ εφαρμογή με τη στήριξη των αντικανταφικών δυνάμεων.

Η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει έμμεσα-άμεσα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά της Λιβύης τόσο με την παραχώρηση των βάσεων Σούδας-Άκτιου όσο και με τη χρήση των αεροδρομίων και τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: