Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Διαγραφή του χρέους της Τυνησίας

-ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ. Θα υπάρξουν βελτιώσεις-

Διεθνής Σύσκεψη Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων (ICMLPO)

Το αστυνομικό καθεστώς του Μπεν Αλί έχει βυθίσει την Τυνησία στο φαύλο κύκλο του χρέους, δίνοντας ανθρώπινο και υλικό πλούτο βορά στη διεθνή οικονομική ολιγαρχία.

Όλες αυτές οι τράπεζες έχουν εκδώσει τα δάνεια προς τον «καλύτερο μαθητή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ)," σύμφωνα με τον τύπο που χρησιμοποιείται από τον πρώην διευθυντή του ΔΝΤ, επειδή ήξεραν ότι το καθεστώς Μπεν Αλί με το ζόρι θα απαιτούσε να πληρώσουν αυτά τα δάνεια και τα συμφέροντά του λαού της Τυνησίας. Το "θαύμα της Τυνησίας" δεν είναι τίποτα περισσότερο από την υπερ-εκμετάλλευση των εργατών γης και της πόλης, την ιδιωτικοποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων, η λεηλασία των φυσικών πόρων, μαζική ανεργία, ιδιαίτερα των νέων, και η δυστυχία των μαζών. Ο εκτελεστής αυτής της πολιτικής, το καθεστώς του Μπεν Αλί είναι σε μεγάλο βαθμό εμπλουτισμένο, λαμβάνοντας ένα μέρος της οικονομίας της χώρας.

Το χρέος είναι πλέον ένα απαραίτητο εργαλείο στα χέρια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της οικονομικής ολιγαρχίας, ώστε να ενισχυθεί η οικονομική και πολιτική κυριαρχία του.

Για την ανατροπή και να απομακρύνει Μπεν Αλί, ο λαός της Τυνησίας  δεν έχει μόνο ανατρέψει τον δικτάτορα, επίσης, έχει εμπλακεί σε μια επαναστατική διαδικασία, μια ριζική αλλαγή του πολιτικού καθεστώτος, της δημοκρατίας και η μεγάλη ικανοποίηση των κοινωνικών απαιτήσεων. Στην Τυνησία ένας άνεμος έχει καεί μέχρι τη μία μετά την άλλη οι λαοί του Μαγκρέμπ και πέρα.

Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον σύμμαχο τους, αλλά αρνούνται να χτυπήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Προσπαθούν να πνίξουν την επανάσταση της Τυνησίας, και για αυτό δρουν από κοινού με τις δυνάμεις της αντεπανάστασης. Θέλουν να πνίξουν την επανάσταση, απαιτώντας την καταβολή των οφειλών που προκύπτουν από το καθεστώς του Μπεν Αλί, ενώ επιβάλλουν και νέα χρέη.

Ωστόσο, ο Τυνήσιος λαός δεν έχει να πληρώσει τα χρέη αυτά.

Παράλληλα με τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που αγωνίζονται στην Τυνησία για να φέρουν την επαναστατική διαδικασία μέχρι το τέλος, ζητούμε τη διαγραφή του χρέους της χώρας.

Τυνησία, Ιούλιος 2011
Συντονιστική Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: